EUROLEAGUE

Preview: Νίζνι - Ούνικς Καζάν

Preview: Νίζνι - Ούνικς Καζάν

Με ένα σημαντικό αγώνα ανοίγει η αυλαία της δεύτερης ημέρας της 10ης αγωνιστικής, καθώς στον ρωσικό "εμφύλιο" η Νίζνι υποδέχεται την Παρασκευή (19.00) την Ούνικς Καζάν

Αγώνας "ζωής ή θανάτου" αναμένεται να γίνει το απόγευμα (19.00) της Παρασκευής εκεί όπου η ρωσική Νίζνι θα υποδεχθεί την συμπατριώτισσα, ΟύνικςΚαζάν. Ο νικητής θα προκριθεί απευθείας στο ΤΟΡ 16, ενώ σε περίπτωση ήττας η Ούνιξ θα θέλει νίκη της αδιάφορης Σάσαρι επί της Ζαλγκίρις. Μέχρι σήμερα η Νίζνι έχει κερδίσει δύο φορές την ομάδα του Καζάν, όμως τώρα θα πρέπει να το κάνει χωρίς τον πρώτο σκόρερ της, τον Τέιλορ Ρότσεστι.

Ενδιαφέροντα στοιχεία

Νίζνι Νόβγκοροντ
Ο κόουτς Μπάγκατσκις έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της Νίζνι. Μόνο ο Σέμεν Αντόνοφ έχει ξεκινήσει βασικός σε όλες τις αναμετρήσεις των Ρώσων.

Ο Κίνσεϊ έχει κάνει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε 22 συνεχόμενες συμμετοχές στην Euroleague. Είναι πρώτος στην συγκεκριμένη κατηγορία με 2.6 κλεψίματα ανά αγώνα.

Ο Τέρενς Κίνσεϊ ήταν συμπαίκτης με τον Τζέιμς Γουάιτ της Ούνικς Καζάν στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, τη σεζόν 2007-08. Μαζί κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Τουρκία, εκείνη τη χρονιά.

Ο Τέιλορ Ροτσέστι είναι πρώτος σκόρερ της Euroleague, με 20 πόντους μ.ό. ανά αγώνα. Παράλληλα, έχει 11 σερί εύστοχες βολές στον θεσμό, ενώ έχει ευστοχήσει σε τουλάχιστον ένα τρίποντο κι έχει σκοράρει διψήφιο αριθμό πόντων στις 8 τελευταίες εμφανίσεις του στην Euroleague.
Ούνιξ Καζάν
Η Ούνιξ Καζάν είναι τελευταία μεταξύ των 24 ομάδων σε επιθετικά ριμπάουντ έχοντας 7.3 ανά παιχνίδι.

Οι Κώστας Καϊμακόγλου και Κιθ Λάνγκφορντ είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχουν ξεκινήσει ως βασικοί σε όλα τα παιχνίδια της Ούνιξ στην Euroleague.

Ο Βαντίμ Πάνιν αγωνίστηκε για τρεις σεζόν στη Νίζνι και ήταν συμπαίκτης με τους Ρότσεστι, Αντόνοφ, Μπαμπούριν, Ίβλεφ, Γκόλοβιν και Κβοστόφ.

Ο Πετρ Γκουμπάνοφ αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στη Νίζνι.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ