EUROLEAGUE

Ζάλγκιρις καλεί Γκριγκόνις

Lithuania's Marius Grigonis (40) drives past Spain's Sergio Llull (23) during a basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 13, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall)
Lithuania's Marius Grigonis (40) drives past Spain's Sergio Llull (23) during a basketball game at the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil, Saturday, Aug. 13, 2016. (AP Photo/Charlie Neibergall) AP PHOTO/CHARLIE NEIBERGALL

Η Ζάλγκιρις έχει ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, με το όνομα του Μάριους Γκριγκόνις να βρίσκεται ψηλά στη λίστα της. Το οικονομικό εμπόδιο και ο Εντγκάρας Ουλανόβας.

Παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η σεζόν, παρότι παραμένει άγνωστο αν ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, η Ζάλγκιρις "τρέχει" τον σχεδιασμό της για τον επόμενο χρόνο. Δεν είναι μόνο η συμφωνία με τον Τόμας Ουόκαπ της Λούντβιχσμπουργκ, είναι κι οι διεργασίες από την πλευρά της λιθουανικής ομάδας για τον Μάριους Γκριγκόνις.

Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα της Ζάλγκιρις για την ενίσχυση της περιφερειακής γραμμής, με την πρώτη... ερώτηση να έχει ήδη γίνει προς την πλευρά του παίκτη, αλλά κι αυτή της Άλμπα Βερολίνου, με την οποία δεσμεύεται μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Στο Κάουνας θέλουν να ενισχύσουν το γηγενές στοιχείο, με έναν παίκτη πρώτης γραμμής. Ειδικά σε περίπτωση που αποχωρήσει ο Εντγκάρας Ουλανόβας, ο οποίος -έτσι κι αλλιώς- είναι με το ενάμιση πόδι εκτός της Zalgirio Arena.

Μπορεί το ενδιαφέρον των "πρασίνων" για τον διεθνή παίκτη να είναι έντονο, θα πρέπει βέβαια να καμφθούν κάποιες αντιστάσεις από την πλευρά της γερμανικής ομάδας. Αντιστάσεις οικονομικής φύσεως, αφού οι πληροφορίες του Sport24.gr αναφέρουν πως το buy out του φτάνει τις 150.000 ευρώ.

Στην παρούσα φάση, η πλευρά του παίκτη δεν είναι διατεθειμένη να κυνηγήσει το θέμα. Αφενός γιατί η Άλμπα Βερολίνου συνεχίζει την προσπάθειά της στα playoffs της Bundesliga με στόχο την κατάκτηση του τίτλου (με φόντο το εισιτήριο για την EuroLeague), αφετέρου γιατί το συμβόλαιο που έχει με τη γερμανική ομάδα είναι κλειστό.

Το ενδιαφέρον από τη Ζάλγκιρις πάντως, μόνο αδιάφορο δεν αφήνει τον παίκτη, ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα των "πρασίνων" (2013-'14), πριν αρχίσει η εξόρμησή του στην Ισπανία για Ουέσκα (2013-'14), Μανρέσα (2014-'16) και Τενερίφη (2016-'17), με την οποία κατέκτησε το Basketball Champions League πέρσι (αναδείχθηκε μάλιστα MVP του Final Four).

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει 11.8 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ και 1.3 κλεψίματα κατά μέσο όρο στο γερμανικό πρωτάθλημα υπό τις οδηγίες του Αΐτο Γκαρθία Ρενέσες.

AP Photo/Charlie Neibergall

TAGS EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ