EUROLEAGUE

Κολόμ: "Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε τον Μπουρούση"

Κολόμ: "Δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε τον Μπουρούση"

Ο Κίνο Κολόμ μίλησε για τη χαμένη ευκαιρία της Ούνικς Καζάν στο ΟΑΚΑ, που έχει ως θύτη κυρίως τον Γιάννη Μπουρούση και δευτερευόντως τον Μάικ Τζέιμς. Τι είπε για το winning shot του γκαρντ του Παναθηναϊκού Superfoods.

Παρότι σημείωσε οκτώ σερί πόντους μέσα σε ενάμιση λεπτό, για να δώσει το +6 στην Ούνικς Καζάν, με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος, ο Κίνο Κολόμ δίχως ευχάριστες αναμνήσεις από το ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκλεψε τη νίκη στο φινάλε με το τρίποντο του Μάικ Τζέιμς .

Ο γκαρντ των φιλοξενούμενων μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης για το πως γλίστρησε η νίκη από τα χέρια αυτού και των συμπαικτών του, επισημαίνοντας πως " ο Παναθηναϊκός έβαλε κάποια μεγάλα σουτ στο τέλος, αλλά αυτό είναι κάτι που περιμέναμε να γίνει στη διάρκεια του αγώνα. Έχει πολύ καλούς σουτέρ, που ξέρουν από τέτοιου είδους καταστάσεις. Κι έτσι έγινε, όλα κρίθηκαν στην τελευταία κατοχή, στο τελευταίο σουτ. Δυστυχώς για εμάς το τελευταίο μεγάλο σουτ που έβαλε ο Παναθηναϊκός ήταν αυτό που του έδωσε τη νίκη. Ήταν πολύ κακές οι προϋποθέσεις με τις οποίες έγινε το σουτ, αλλά κατέληξε στον στόχο".

Αλήθεια, τι εντόπισε ως μεγαλύτερο πρόβλημα για την ομάδα του στη διάρκεια των τελευταίων λεπτών, όταν ο Παναθηναϊκός έκανε την τελική του αντεπίθεση; " Όλα έπαιξαν τον ρόλο τους. Το πιο δύσκολο κομμάτι για εμάς ήταν ότι χάσαμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ. Αυτό μας σκότωσε. Συν ότι δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε τον Γιάννη Μπουρούσης. Δημιουργούσε διαρκώς καταστάσεις για τους περιφερειακούς και αυτό ήταν ένα ζήτημα στο οποίο δεν είχαμε απαντήσεις. Γι αυτό όμως ο Παναθηναϊκός είναι τόσο ψηλά στην κατάταξη κι έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στο Final Four", απάντησε πριν απαντήσει σε ερώτηση για το σουτ του Μάικ Τζέιμς στο φινάλε, αυτό που καθόρισε τον νικητή:

" Έπεσαν δύο παίκτες πάνω του. Αν το αναλύσουμε, το σουτ που έκανε είναι πολύ δύσκολο. Έτρεξε το γήπεδο, έκανε προσποίηση, μετά step back. Δεν είναι απλό πράγμα, αλλά εκείνος το κάνει διαρκώς. Έχει δείξει ότι νιώθει άνετα".

Τι σκέφτεται επιστρέφοντας στη Ρωσία; " Υπάρχουν άσχημες σκέψεις γιατί χάσαμε στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Μπορούσαμε να κερδίσουμε μέσα σε μια τόσο καλή έδρα. Νομίζω ότι κάναμε ένα από τα καλύτερα φετινά μας παιχνίδια, παρότι δεν καταφέραμε να χαμογελάσουμε στο τέλος. Πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη που κάναμε, αυτά που μας στέρησαν το δικαίωμα να γυρίσουμε στη Ρωσία, χαμογελώντας", τόνισε πριν βάλει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά με το αν η Ούνικς Καζάν είναι πιο χαλαρή πλέον, έχοντας χάσει κάθε ελπίδα εισόδου στην οκτάδα:

" Έχουμε άλλου είδους πίεση, γιατί ο σύλλογος έχει φιλοδοξίες κι απαιτήσεις. Δεν αρέσει σε κανέναν να βλέπει την ομάδα τόσο χαμηλά στην κατάταξη, οπότε όλοι πιέζουμε τους εαυτούς μας για το κάτι παραπάνω. Είμαστε ένα φρέσκο σύνολο, σε πρόσωπα, οπότε παίζει κι αυτό τον ρόλο του. Είχαμε αρκετούς τραυματισμούς και απουσίες φέτος, αυτό μας έκανε πολύ κακό. Τώρα απλά προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο για να γυρίσουν οι τελευταίοι απόντες και να δουλέψουμε πάλι όλοι μαζί".

Αναφορικά με το μέλλον του, απάντησε πως " έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Θα πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση θα είμαστε το καλοκαίρι, αν θα παίζουμε στην EuroLeague την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Η VTB League είναι πολύ ανταγωνιστική, δεν είναι εύκολο να πάρεις το εισιτήριο για την EuroLeague", πριν εμβαθύνει σε πιο... ελληνικά νερά: " Είμαι χαρούμενος στην ομάδα, έχουμε καλή χημεία. Είναι ωραία βέβαια να παίζεις για συλλόγους σαν κι αυτόν (σ.σ.: τον Παναθηναϊκό), σε τέτοια ατμόσφαιρα και συνθήκες. Σίγουρα θα μου τραβούσε την προσοχή αν υπήρχε ενδιαφέρον για μένα, αλλά έχω συμβόλαιο και δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή. Θέλω να δουλέψω σκληρά για την Ούνικς Καζάν και να πετύχουμε πράγματα μαζί".

TAGS EUROLEAGUE OΥΝΙΞ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ