EUROLEAGUE

Κακός δαίμονας της Μάλαγα το "Μπουέσα Αρίνα"

Κακός δαίμονας της Μάλαγα το "Μπουέσα Αρίνα"

Τα τελευταία 8 χρόνια, η Μάλαγα πηγαίνει στη Βιτόρια και φεύγει άπραγη από τη στιγμή που συνεχώς χάνει. Από το 2006 κι έπειτα δεν έχει πανηγυρίσει διπλό επί της Λαμποράλ. Τι θα κάνει την Πέμπτη (27/2);

Η Μάλαγα δεν έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να αλώσει την έδρα της Λαμποράλ Κούτσα. Κι αυτό γιατί κάθε φορά που επισκέπτεται το Μπουέσα Αρίνα, επιστρέφει στη βάση της με μία ήττα στις αποσκευές της.

Είτε μιλάμε για πρωτάθλημα, είτε για "Κόπα ντελ Ρέι", είτε Euroleague, η Μάλαγα έχει να πανηγυρίσει μέσα στη Βιτόρια από το 2006.

Ήταν 21 Ιουνίου του 2006 όταν νικούσε την Λαμποράλ (Ταού Κεράμικα τότε) και κατακτούσε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ACB! Πολυτιμότερος παίκτης της σειράς των τελικών ήταν ο Χόρχε Γκαρμπαχόθα ο οποίος οδήγησε εκ του ασφαλούς τη Μάλαγα στο 3-0 επί των Βάσκων.

Οι αγώνες στη Μάλαγα τελείωσαν πολύ εύκολα με σκορ 81-67 και 83-78 και η Ταού πίστευε πως στην έδρα της θα κατάφερνε να αντιδράσει. Ωστόσο, οι Ανδαλουσιάνοι πήραν το "διπλό" με σκορ 76-72 σε ένα ματς που ο Γκαρμπαχόθα τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους.

Η νίκη αυτή σηματοδότησε το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της Μάλαγα που μέχρι τότε είχε πανηγυρίσει ένα "Κόπα ντελ Ρέι" το 2005 και φυσικά πολλά Κύπελλα Ανδαλουσίας.

Από το 2006 κι έπειτα μετρά 12 ήττες, εκ των οποίων 10 για το πρωτάθλημα Ισπανίας, 1 για το Κύπελλο και 1 για την Ευρωλίγκα. Στο ματς του α' γύρου η Μάλαγα έχασε και μέσα στο "Μαρτίν Καρπένα" με το ευρύ 93-79.

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΛΑΓΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ