EUROLEAGUE

Μπλάζιτς: "Μεγάλη επιτυχία η πρόκριση"

Ως μεγάλη επιτυχία χαρακτήρισε την πρόκριση στο Top 16 ο Γιάκα Μπλάζιτς, μιλώντας στο Euroleague Greece για την πορεία της σερβικής ομάδας.

Όλα όσα συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής (12/12) δύσκολα μπορούν να ερμηνευτούν με λόγια. Οι φίλοι του Ολυμπιακού και του Ερυθρού Αστέρα προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα, που δεν μπορεί να χωρέσει μέσα σε λίγες γραμμές. Κι ας ηττήθηκε, στο τέλος η ομάδα του Βελιγραδίου, αυτό που βρισκόταν σε πρώτο πλάνο ήταν η καταπληκτική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο φαληρικό γήπεδο.

Ο Γιάκα Μπλάζιτς μίλησε στο Euroleague Greece για την ατμόσφαιρα στο γήπεδο, αλλά και το πώς έζησε την αναμέτρηση, τονίζοντας ότι θα βοηθήσει πολύ τον Ερυθρό Αστέρα στην επόμενη φάση της Euroleague.

"Ήταν εξαιρετική εμπειρία για μένα" εξήγησε στην αρχή, για να συμπληρώσει: "Ήταν η πρώτη φορά που αγωνίστηκα στο ΣΕΦ και δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια όλα όσα είδα. Η ατμόσφαιρα ήταν παρόμοια με αυτή του πρώτου γύρου. Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων ήταν μαζί στις κερκίδες και διασκέδαζαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όσον αφορά το παιχνίδι, δυστυχώς δεν καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, σε ένα παιχνίδι που θύμισε τον αγώνα του πρώτου γύρου".

Τον ρωτήσαμε για τα αίτια της ανατροπής στο τέταρτο δεκάλεπτο. "Είναι έμπειρη ομάδα ο Ολυμπιακός. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο και έχει μάθει να παίρνει τέτοια παιχνίδια. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να μάθουμε από κάποια λάθη που κάναμε και μας πλήγωσαν στο τέλος. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά ώστε να βελτιωθούμε για τη συνέχεια".

Η ομάδα του Βελιγραδίου ετοιμάζεται για το TOP-16. Πόσο την βοηθάνε, όμως αναμετρήσεις όπως αυτή; "Σίγουρα είναι καλή προετοιμασία για εμάς. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Ξέραμε εξ αρχής τι να περιμένουμε από το παιχνίδι. Είναι σπουδαίο για εμάς που προκριθήκαμε στο Top 16. Θα πρέπει να δώσουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι για να πάρουμε το καλύτερο".

Στα του TOP-16 και του τι αλλαγές μπορεί να περιμένει ο κόσμος της ομάδας, είπε πως "τίποτα δεν αλλάζει. Είναι μεγάλη επιτυχία για εμάς η πρόκριση. Θα παίξουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη. Αυτό έχουμε μάθε να κάνουμε".

Όσο για τη στήριξη που παρέχουν στην ομάδα είπε. "Είναι εκπληκτικοί οι οπαδοί μας. Μας βοηθούν πάρα πολύ. Και στα εκτός έδρας παιχνίδια, αλλά κυρίως στα εντός έδρας. Δημιουργούν πάντα μια "καυτή" ατμόσφαιρα. Ο κόσμος γίνεται ο έκτος παίκτης μας κάθε φορά. Είναι πολύ καλό που θα παίξουμε στο Top 16 και θα έχουμε τέτοια στήριξη από τον κόσμο".

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ