EUROLEAGUE

Μίτροβιτς, "καταδικασμένος" να ασχοληθεί με το μπάσκετ

Μίτροβιτς, "καταδικασμένος" να ασχοληθεί με το μπάσκετ

Ο Λούκα Μίτροβιτς μίλησε στην Euroleague TV για τους λόγους που τον έπεισαν να ασχοληθεί με το μπάσκετ, την οικογένειά του που είναι μια ζωή στα παρκέ, αλλά και την αδερφή του που... είναι καλύτερη από εκείνον (video).

Αν υπάρχει ένας παίκτης που μπορεί να χαρακτηριστεί άτυχος στον Ερυθρό Αστέρα αυτός δεν είναι άλλος από τον Λούκα Μίτροβιτς. Ο αρχηγός των "ερυθρολεύκων" του Βελιγραδίου τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα να παραμένει -μέχρι νεοτέρας- στα "πιτς" . Παρόλ' αυτά, η Euroleague TV θέλησε να θυμίσει στον κόσμο ποιος είναι, από που προέρχεται και τι μπορεί να κάνει.

Το "Focus On" αυτής της εβδομάδας είναι αφιερωμένο στον "καπιτάνο" του Ερυθρού Αστέρα, για να μιλήσει για όσα τον έφεραν στο άθλημα και τον έκαναν να πάρει την απόφαση ζωής να μετατρέψει το χόμπι του σε επάγγελμα. Για παράδειγμα, ο πατέρας του ήταν ημι-επαγγελματίας στα νιάτα του αγωνιζόμενος στην τρίτη κατηγορία του σερβικού πρωταθλήματος. Όχι κάτι σπουδαίο, από πλευράς επιπέδου, αλλά αρκετό για να τον κάνει να ζήσει από κοντά την καθημερινότητα μιας ομάδας.

Όπως εξηγεί ο 23χρονος φόργουορντ του Ερυθρού Αστέρα " ο πατέρας μου έπαιζε μπάσκετ επαγγελματικά, ενώ η μάνα μου για λίγο στο σχολείο. Η ιστορία του ήταν πιο σοβαρή, έπαιξε στην Γιουγκοσλαβία σε χαμηλές κατηγορίες". Όπερ και σημαίνει πως " ήταν λογικό να ασχοληθώ με το άθλημα. Ο πατέρας μου με έπαιρνε αρκετές φορές στο γήπεδο για να δω αγώνες. Μια φορά, θυμάμαι, ήμουν μαζί του σε ένα βουνό στη διάρκεια της προετοιμασίας που έκανε με την ομάδα του. Το θυμάμαι χαρακτηριστικά. Είναι λογικό να ασχοληθώ λοιπόν με το μπάσκετ".

Μίτροβιτς, "καταδικασμένος" να ασχοληθεί με το μπάσκετ

Μπορεί φέτος να έχει αγωνιστεί σε ένα μόλις παιχνίδι της Euroleague, αυτό με τη Στρασμπούρ (όπου είχε 13 πόντους και 6 ριμπάουντ), αλλά η ομάδα του τ α πηγαίνει περίφημα. Σίγουρα, με εκείνον παρόντα το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς θα ήταν ακόμη καλύτερο, αλλά αυτό που μετράει είναι να γυρίσει υγιής. Όποτε γυρίσει. Σε όλο αυτό έχει βέβαια τη στήριξη των γονιών του, οι οποίοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του.

" Δεν μένουμε στην ίδια πόλη πια", θα πει για να εξηγήσει πως κάνουν κι εκείνοι μια μικρή υπέρβαση για να βρίσκονται κοντά του. " Κάθε φορά όμως που μπορούν, έρχονται να με δουν. Μου δίνουν συμβουλές, μου κάνουν κριτική και με βοηθούν πολύ με τον δικό τους τρόπο. Με στηρίζουν βέβαια πολύ! Έχω μια μικρότερη αδερφή, η οποία επίσης παίζει μπάσκετ. Είναι πολύ ψηλή και νομίζω ότι είναι καλύτερη από μένα".

Όλα αυτά, για έναν παίκτη που έχει αποδείξει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά στην Euroleague με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα. Μην ξεχνάτε άλλωστε πως πέρσι είχε 8.6 πόντους (με 55.5% στα δίποντα) και 5.2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Μόλις στα 22 του.

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ