EUROLEAGUE

Μάρκο Γκούντουριτς, ο νέος Σέρβος ηγέτης

Μάρκο Γκούντουριτς, ο νέος Σέρβος ηγέτης

Ο Μάρκο Γκούντουριτς δεν είναι πια “νέος”. Στα 21 του χρόνια εξελίσσεται αθόρυβα στον ηγέτη του Ερυθρού Αστέρα και μοιάζει έτοιμος να γίνει σταρ στη EuroLeague.

Ανήκει σε μία από τις πλέον φιλόδοξες γενιές παικτών (1995) που έβγαλε το σερβικό μπάσκετ την τελευταία δεκαετία. Για την ακρίβεια, είναι ο ηγέτης της. Ο Μάρκο Γκούντουριτς ίσως να μην θεωρείται NBA prospect και να μην περιλαμβάνεται σε κανένα mock draft για το 2017. Ίσως να μην είναι αρκετά καλός αθλητής, ούτε να έχει κάποιο συστατικό στο παιχνίδι του που να “βγάζει μάτια”. Είναι όμως ο επόμενος ηγέτης του σερβικού μπάσκετ.

Στα 21 του χρόνια ο ύψους 1,99μ. γκαρντ/φόργουορντ, που παίζει με την ίδια άνεση και στις τρεις περιφερειακές θέσεις, έχει εξελιχθεί αθόρυβα στον παίκτη που οδηγεί τον Ερυθρό Αστέρα μέχρι στιγμής στην EuroLeague. Έπειτα από τρεις αγώνες έχει 15 πόντους, 3,3 ασίστ και 2,7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο, σουτάροντας με 61,1% στα δίποντα, 41,7% στα τρίποντα και με 88,9% στις ελεύθερες βολές.

Μάρκο Γκούντουριτς, ο νέος Σέρβος ηγέτης

Κόντρα στη Μπαρτσελόνα πραγματοποίησε χθες το βράδυ την καλύτερη εμφάνισή του σε ευρωπαϊκό επίπεδο . Σημείωσε 21 πόντους με 9/12 σουτ, μοίρασε 5 ασίστ, μάζεψε 4 ριμπάουντ και έβγαλε το δεύτερο μεγαλύτερο νούμερο στο rating της 3ης αγωνιστικής, πίσω μόνο από τον MVP Νάντο Ντε Κολό. Ναι, ο Γκούντουριτς είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους παίκτες που θα βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ...

" Εχω πει ότι είμαστε δυνατή ομάδα και το εννοούσα. Είναι ωραίο να παίζεις με αυτά τα παιδιά, το απολαμβάνω. Οι συμπαίκτες μου πιστεύουν σε μένα και μου δίνουν τη μπάλα" δήλωσε μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα ο Γκούντουριτς, ο οποίος δεν σκοπεύει να κόψει φόρα μετά το εξαιρετικό ξεκίνημα που έχει κάνει στη σεζόν. " Πάμε στην Αθήνα για να προσπαθήσουμε να νικήσουμε και τον Παναθηναϊκό. Θα προσπαθήσουμε να τους επιτεθούμε από το ξεκίνημα".

Ο 21χρονος Σέρβος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό στερέωμα το 2011, ως μέλος της Εθνικής Παίδων της Σερβίας. Δεν προκάλεσε αίσθηση. Ήταν ο τέταρτος σκόρερ σε μία ομάδα που είχε σταρ τον Νίκολα Ρέμπιτς (τωρινό συμπαίκτη του στον Ερυθρό Αστέρα) και απογοήτευσε στο τουρνουά (αν και φαβορί για μετάλλιο), τερματίζοντας στην 9η θέση.

Μάρκο Γκούντουριτς, ο νέος Σέρβος ηγέτης

Η πρώτη εμφάνιση και το Ευρωμπάσκετ U20 του 2015

Το ξεπέταγμα του ο Γκούντουριτς το έκανε το καλοκαίρι του 2015, στο Ευρωμπάσκετ Νέων που διοργανώθηκε στις πόλεις Λινιάνο και Σαμπιαντόρο της Ιταλίας. Ο γκαρντ/φόργουορντ του Ερυθρού Αστέρα (και παίκτης της Ζελέζνικ τότε) οδήγησε τη Σερβία στο χρυσό μετάλλιο, με 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο ίδιος τελείωσε το τουρνουά με 13,4 πόντους, 4,1 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 2,2 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη του τουρνουά.

Ενα χρόνο αργότερα ο Γκούντουριτς δεν είναι πια “νέος”. Είναι παίκτης επιπέδου EuroLeague και μάλιστα καλός. Εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά στον ηγέτη του Ερυθρού Αστέρα και σε ένα από τα εκκολαπτόμενα αστέρια του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Κι ας μην πολυασχολείται μαζί του το ΝΒΑ...

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ