EUROLEAGUE

Κινούμενο ρεκόρ, ο Μαριάνοβιτς

Κινούμενο ρεκόρ, ο Μαριάνοβιτς

Η ιστορική λίστα της Euroleague, με double-double σε μια σεζόν, έχει νέο αφεντικό: τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, ο οποίος εναντίον του Παναθηναϊκού θα κυνηγήσει κάτι ακόμα.

Ο Ερυθρός Αστέρας έχασε στο Κάουνας ( 76-70 ), αλλά ο Μπόμπαν Μαριάνοβιτς πρόσθεσε ένα ακόμα double double στη συλλογή του, με 14π. και 12 ριμπ.. Ήταν το 15ο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και από αυτό δεν θα βρείτε καλύτερο, στην ιστορία της Euroleague και σε ό,τι αφορά μια σεζόν.

Ο Σέρβος σέντερ μοιραζόταν την κορυφή της λίστας με τον Τανόκα Μπερντ, ο οποίος είχε μετρήσει 14 double double, ως παίκτης της Ζάλγκιρις, την αγωνιστική περίοδο 2004-05. Με τα όσα έκανε στο Κάουνας, άφησε πίσω τον Αμερικανό και άλλαξε την ιστορία.

Παρεμπιπτόντως, τα επτά double double ήταν διαδοχικά, κάτι που είχε καταφέρει ο Τζόζεφ Μπλερ, τη σεζόν 2002-03, ως παίκτης της Ούλκερ και ο Μιρσάντ Τουρκσάν, ένα χρόνο νωρίτερα, για την ΤΣΣΚΑ (αν και στην περίπτωση του μεσολάβησε τραυματισμός και απουσίες).

Ο Μαριάνοβιτς κυνηγά και κάτι ακόμα: την κορυφή στη λίστα των περισσότερων ριμπάουντ, σε μια σεζόν. Με τα 12 που άρπαξε στο ματς με τη Ζάλγκιρις, έφτασε τα 240 και θέλει άλλα οκτώ για να ισοφαρίσει τον Τουρκσάν, των 248 "σκουπιδιών" τη σεζόν 2002-03, οπότε ήταν μέλος της Σιένα. Ο Σέρβος έχει και μόλις μια ευκαιρία: το ματς με τον Παναθηναϊκό, τη Μεγάλη Πέμπτη.

Μετά την 13η αγωνιστική του ΤΟΡ16, έχει συγκεντρώσει στον πίνακα αξιολόγησης 588 βαθμούς και θέλει άλλους 9 για να "πιάσει" τον Άντονι Πάρκερ, θρύλο της Μακάμπι, που την αγωνιστική περίοδο 2004-05 έφτασε στους 597 βαθμούς.

Για την ιστορία, τα 133 ριμπάουντ που έχει πάρει στο ΤΟΡ16, είναι τα περισσότερα στα τρία χρόνια που αυτή η φάση έχει 14 ματς και όχι 6. Πέρυσι, της λίστας ηγήθηκε ο Ζοφρί Λοβέρν, με 114 και πρόπερσι ο Σον Τζέιμς, με 98.

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ