EUROLEAGUE

Η "έκρηξη" του Γκούντουριτς

Η "έκρηξη" του Γκούντουριτς

Ο Μάρκο Γκούντουριτς έχει εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους νεαρούς παίκτες της φετινής EuroLeague. Όχι κι άσχημα για ένα παιδί που ήρθε από ένα μικρό χωριό στης Σερβίας στον Ερυθρό Αστέρα με μόνο "όπλο" του το πάθος του για δουλειά.

Ο Μάρκο Γκούντουριτς δεν έχει μία συνηθισμένη ιστορία να τον ακολουθεί. Στα 13 του χρόνια ήξερε ήδη ότι όλο το μέλλον της οικογένειάς του ήταν εξαρτημένο από αυτόν, αφού μετακόμισαν μαζί του από ένα χωριό της Σερβίας στο Βελιγράδι μόνο και μόνο για να μπορέσει να ενταχθεί στις ακαδημίες του Ερυθρού Αστέρα και να παίξει μπάσκετ. Ήξερε ότι αν δεν τα καταφέρει αυτός τα πράγματα θα είναι δύσκολα για τους ανθρώπους που αγαπάει. Και για αυτό μοιάζει καταδικασμένος να πετύχει.

Ο Σέρβος γκαρντ χρειάστηκε να περιμένει την... σειρά του στο Εργοστάσιο παραγωγής ταλέντων που λέγεται "Ερυθρός Αστέρας". Πέρασε δύο χρόνια (2013-2015) στην θυγατρική ομάδα των "Ερυθρόλευκων" του Βελιγραδίου, την γνωστή FMP, κερδίζοντας εμπειρίες, καταφέρνοντας να γίνει ο ηγέτης της σε ηλικία 19 ετών. Δύο χρόνια αργότερα μοιάζει πλέον έτοιμος να γίνει ο επόμενος ηγέτης του Ερυθρού Αστέρα .

Η "έκρηξη" του Γκούντουριτς

Έπειτα από μία αναγνωριστική πρώτη περσινή σεζόν στην EuroLeague (7.1 πόντοι, 1.5 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ μέσο όρο σε 16 λεπτά συμμετοχής), ο Γκούντουριτς είδε φέτος τον χρόνο συμμετοχής του να αυξάνεται και τον ρόλο του να βελτιώνεται. Αποτέλεσμα; Να αριθμεί μέχρι στιγμής 12 πόντους, 3 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ μέσο όρο με 52% στα δίποντα, 42.1% στα τρίποντα και 76.9% στις βολές σε μόλις 21 λεπτά και 39 δευτερόλεπτα συμμετοχής! Έχει εξελιχθεί μάλιστα ήδη σε έναν από τους καλύτερους 6ους παίκτες της διοργάνωσης, ενώ έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων στους τέσσερις από τους πέντε αγώνες του Ερυθρού Αστέρα. Κοινώς, πλέον είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια εκ των ανερχόμενων τεχνικών στην Ευρώπη, του Ντέγιαν Ράντοντσιτς, ο οποίος του έχει δώσει μία μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων και σίγουρα θα αισθάνεται δικαιωμένος για αυτό.

Είναι βέβαια αρκετά νωρίς ακόμα για να γίνουν προβλέψεις για το πόσο καλός παίκτης θα γίνει ο Γκούντουριτς ή αν καλά-καλά θα μείνει για πολλά χρόνια στην Ευρώπη, αφού φέτος θα είναι αυτόματα διαθέσιμος για το ντραφτ του ΝΒΑ, με αρκετές ομάδες λογικά να καλοβλέπουν την περίπτωσή του, αφού πρόκειται για έναν παίκτη με ύψος 1.96 μέτρα που μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και στις 3 θέσεις της περιφέρειας και είναι πολύ καλός με τη μπάλα στα χέρια. Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αριστερόχειρας γκαρντ αποτελεί μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών στην Ευρώπη. Και αυτό πλέον όσο περνάει ο καιρός το καταλαβαίνει όλο και περισσότερος κόσμος. Δεν θα μπορούσε εξάλλου να μείνει κρυφό κάτι τέτοιο για καιρό ακόμα...

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ