EUROLEAGUE

Σέρχιο Γιουλ σημαίνει... Clutch

Σέρχιο Γιουλ σημαίνει... Clutch

Ο Σέρχιο Γιουλ απέδειξε δύο φορές μέσα σε τρεις μέρες ότι αυτή τη στιγμή είναι ο πιο Clutch παίκτης στην Ευρώπη, κάτι που φαίνεται έτσι κι αλλιώς από τα φετινά του κατορθώματα.

Η σκηνή μοιάζει πλέον κάτι παραπάνω από γνώριμη για τους φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης: Η ομάδα τους βρίσκεται στα... σχοινιά, το παιχνίδι είναι στον πόντο και η αγωνία φτάνει στο κατακόρυφο. Τότε είναι όμως που παίρνει τη μπάλα ο Σέρχιο Γιουλ, κάνει ένα... "μαγικό", σημειώνει το σημαντικό καλάθι του αγώνα και "καθαρίζει".

Η φετινή σεζόν μοιάζει να υπάρχει μόνο για να... αποθεώνεται κάθε τρεις και λίγο η ικανότητα του Σέρχιο Γιουλ να σκοράρει στο τέλος του αγώνα. Αρχής γενομένης από τους αγώνες με τους Oklahoma City Thunder για το ΝΒΑ Global, όταν σημείωσε 3 buzzer-beater στο ίδιο ματς (!) ο Ισπανός γκαρντ κάνει πράγματα και θαύματα φέτος, ειδικά όταν οι αγώνες κρίνονται στον πόντο. Όχι βέβαια πως έτσι κι αλλιώς δεν έχει τρομερούς αριθμούς, αφού φέτος ο Γιουλ αριθμεί 18 πόντους, 2.1 ριμπάουντ και 6 ασίστ μέσο όρο σε 29 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague!

Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει όμως δεν τόσο είναι οι αριθμοί του, όσο αυτά που δημιουργεί στο παρκέ στο τελευταίο δίλεπτο των "κλειστών" αγώνων, με τελευταία παραδείγματα αυτά που έκανε στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές στην EuroLeague, όπου σημείωσε το νικητήριο καλάθι κόντρα στη Μπάμπεργκ την Τετάρτη (25/1) για την 19η αγωνιστική της EuroLeague , ενώ σημείωσε και το σημαντικότερο καλάθι του αγώνα κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο χθες (27/1) για την 20η αγωνιστική της EuroLeague στη νίκη των Μαδριλένων με 94-89 .

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι ότι αυτά τα δύο κατορθώματά του απλώς προστίθενται στη λίστα με τα φετινά μεγάλα του καλάθια. Όπως το καλάθι που σημείωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό λίγο πριν το τέλος του αγώνα στη νίκη της Ρεάλ με 87-84 (όπου είχε βραδιά καριέρας με 30 πόντους) ή την βραδιά που σημείωσε τους 7 από τους τελευταίους 8 πόντους της Ρεάλ στη νίκη με 95-85 επί της ΤΣΣΚΑ στις 6 Ιανουαρίου, όταν το σκορ ήταν 87-85 περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα.

Ο Γιουλ βέβαια έχει αστοχήσει και σε κρίσιμα σουτ. Κανείς δεν είναι τέλειος εξάλλου. Την ίδια στιγμή όμως αυτό δεν τον εμποδίζει να ζητά να παίρνει τα μεγάλα σουτ, απολαμβάνοντας την στιγμή. Και αυτό είναι ένα προσόν που έχουν μόνο οι πραγματικά σπουδαίοι παίκτες. Ή, στην προκειμένη περίπτωση, ο καλύτερος two-way γκαρντ και ίσως καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης που δεν αγωνίζεται στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή...

Twitter @steflong85

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ