EUROLEAGUE

Όλοι τους και μόνος του -ο Σπανούλης

Όλοι τους και μόνος του -ο Σπανούλης

Ένας από τους παίκτες που έστειλε ο Πάμπλο Λάσο πάνω στον Βασίλη Σπανούλη, στα play offs της Ρεάλ με τον Ολυμπιακό, ήταν και ο Ντάνι Ντίεθ. Διαβάστε τι δήλωσε... για την εμπειρία.

Ο πέμπτος τελικός της σειράς των play offs Ρεάλ-Ολυμπιακός, ήταν η 22η συμμετοχή του Ντάνι Ντίεθ στη φετινή Euroleague, με μ.ο. χρόνου συμμετοχής τα 8.25''. Στο παιχνίδι που πήρε η "βασίλισσα" την πρόκριση στο Final Four, ο 21χρονος φόργουορντ ήταν στο παρκέ για 7.31'' και είχε μόνο έναν στόχο: να σταματήσει τον Βασίλη Σπανούλη.

Η ιστοσελίδα kiazona.com, όπου αρθρογραφεί ο Φώτης Κατσικάρης, τον κάλεσε να μιλήσει για αυτήν την εμπειρία. Τι είπε; " Ήταν ένας από τους πιο δύσκολους παίκτες, στους οποίους έχω παίξει άμυνα ποτέ. Ένας παίκτης που θαυμάζω, επιπέδου Διαμαντίδη και Φερνάντεθ. Για εμένα ήταν άλλη μια πρόκληση. Είχα τεράστιο κίνητρο. Απήλαυσα την ιδέα ότι θα έπρεπε να τον αναλάβω και να τον περιορίσω".

Η άμυνα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του, με τον ίδιο να εξηγεί πως " ήταν κάτι με το οποίο ασχολήθηκα, κάτι που βελτίωσα στην Σαν Σεμπαστιάν, υπό τις οδηγίες του Σίτο Αλόνσο. Με βοηθά το γεγονός ότι είμαι physical παίκτης, αλλά και νεαρός σε ηλικία, οπότε δεν κουράζομαι εύκολα. Το κλειδί ήταν να μην νιώθω ποτέ άνετα με την αποστολή μου. Ο Πάμπλο Λάσο γενικά με εμπιστεύεται φέτος να παίζω άμυνα σε καλούς παίκτες. Είχα αναλάβει τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τον Μάλκομ Ντιλέινι. Βέβαια, με τον Σπανούλη δεν ήμουν μόνος. Ο Ντάρντεν έπαιξε άμυνα πάνω του, ο Ρούντι, ... όλοι. Νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά".

Τον ρώτησαν αν θα ήταν αποτυχία ενδεχόμενη ήττα στον πέμπτο αγώνα των play offs. " Θα μέναμε εκτός Euroleague, αφού παίξαμε και δυο πολύ κακά παιχνίδια στην Ελλάδα. Πριν το πέμπτο ματς, μιλήσαμε και ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε, όπως και ότι θα μας βοηθήσει το κοινό του Palacio".

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ