EUROLEAGUE

Ο Γιουλ έδωσε το Copa del Rey στη Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Γιουλ έδωσε το Copa del Rey στη Ρεάλ Μαδρίτης

Το "ξέσπασμα" του Σέρχιο Γιουλ στα τελευταία λεπτά του τελικού στο Copa del Rey αποδείχθηκε καθοριστικό για να χαρίσει το τρόπαιο στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έκαμψε με μεγάλη δυσκολία το εμπόδιο της Βαλένθια (97-95). Έχασαν το σουτ της νίκης οι "πορτοκαλί".

Για τριάντα λεπτά, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του Copa del Rey σε βάρος της Βαλένθια λόγω της επιρροής του Άντονι Ράντολφ. Στην τελευταία περίοδο όμως, όλα κρίθηκαν από άλλα χέρια, αυτά του Σέρχιο Γιουλ.

Η ανάδειξή του λοιπόν, σε πολυτιμότερο του τελικού ήταν κάτι που ήρθε ως φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, με βάση όσα έγιναν στα τελευταία μέτρα της κούρσας στη Fernando Buesa Arena.

Ο Γιουλ έδωσε το Copa del Rey στη Ρεάλ Μαδρίτης

Με δικούς του συνεχόμενους πόντους στο τελευταίο δίλεπτο, ο ηγέτης της "Βασίλισσας" ήταν ο βασικότερος λόγος για τον οποίο η ομάδα του κατέκτησε το τρόπαιο απέναντι στη Βαλένθια (97-95), η οποία πάλεψε λυσσαλέα μέχρι το φινάλε. Θα μπορούσε μάλιστα να πάρει τη νίκη, αν ο Σαμ Βαν Ρόσομ εκτελούσε πιο γρήγορα στο τελευταίο σουτ του αγώνα. Η προσπάθεια του γκαρντ της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνεθ έμεινε ημιτελής όμως, αφού η μπάλα έφυγε πολύ αργά από τα χέρια του, κι ενώ είχε μόλις 0.9'' για να "αποφασίσει" για τον νικητή του Copa del Rey.

Με εξαίρεση το α' δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι - χέρι στο σκορ. Από τη μία υπήρχε η Ρεάλ Μαδρίτης που αποκτούσε ένα μικρό προβάδισμα (έξι ή εφτά πόντων), από την άλλη η Βαλένθια που αμέσως το μάζευε στο σουτ -μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα. Το συγκεκριμένο μοτίβο επαναλήφθηκε ξανά και ξανά στη διάρκεια του β' μέρους, με τον Άντονι Ράντολφ να κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς για τη "Βασίλισσα", απέναντι στον Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, ο οποίος πάλευε για λογαριασμό των "πορτοκαλί" της Βαλένθια.

Όταν όμως φτάσαμε στο... crunch time, ο Σέρχιο Γιουλ ήταν αυτός που ανέλαβε δράση. Με πέντε σερί πόντους (σε 10''), η "Βασίλισσα" έφτασε στο +8 (95-87) με 1'36'' να μένει για το τέλος. Κι εκεί που όλοι νόμισαν πως ο τελικός "τελείωσε", ήρθε άμεσα η απάντηση. Οι Λουκ Σίκμα και Φερνάντο Σαν Εμετέριο σκόραραν έξι πόντους, κι έφεραν τη διαφορά στους δύο (97-95) με 2'' για το φινάλε. Ουδείς πίστεψε πως η διαφορά μπορούσε να ανατραπεί. Όταν όμως ο Άντονι Ράντολφ έκανε λάθος επαναφορά, πλέον όλα ήταν πιθανά. Η Βαλένθια είχε τον τελευταίο λόγο στο παιχνίδι (με 0.9'' στο χρονόμετρο), αλλά η μπάλα έφυγε καθυστερημένα από τα χέρια του Σαμ Βαν Ρόσομ, με αποτέλεσμα η Ρεάλ Μαδρίτης να πανηγυρίσει την κατάκτηση του Copa del Rey στη Βιτόρια.

Τα δεκάλεπτα: 22-16, 47-45, 74-71, 97-95.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ράντολφ 20 (2 τρίπ., 7 ριμπ.), Ρούντο 2, Γιουλ 22 (4/10 τρίπ.), Τέιλορ 5 (1), Ρέγιες 1, Ντρέιπερ, Νοτσιόνι, Ντόντσιτς 9 (1 τρίπ., 6 ασ.), Ματσιούλις 3 (1), Αγιόν 18 (7/8 δίπ.), Κάρολ 14 (4), Χάντερ 3.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Μαρτίνεθ): Βαν Ρόσομ 6 (2 τρίπ., 7 ασ.), Ντούμπλιεβιτς 28 (11/16 δίπ., 1/3 τρίπ., 5/7 βολ.), Σαν Εμετέριο 17 (3), Σίκμα 6, Μαρτίνεθ 7 (1), Ντιό 2, Σάτο 5 (1), Βίβες 2, Οριόλα 6 (8 ριμπ.), Σάστρε 12 (2), Κραβτσόβ, Τόμας 4.

TAGS EUROLEAGUE ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ