EUROLEAGUE

Ρεκόρ η Ρεάλ, χάνει κι εντός η Φενέρ

Ρεκόρ η Ρεάλ, χάνει κι εντός η Φενέρ

Το 23-0 της Ρεάλ μετά το ''διπλό'' (75-82) στην έδρα της Βαλένθια και η πρώτη εντός έδρας ήττα (66-75) της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην TBL από την Καρσίγιακα ξεχωρίζουν στον απολογισμό του διημέρου για τις ομάδες της Euroleague στα εγχώρια πρωταθλήματα. Διαβάστε αναλυτικά.

Το σερί συνεχίζεται. Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε δύσκολα εκτός έδρας της Βαλένθια με 75-82, έφτασε στο 23-0 σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις και ισοφάρισε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του μπασκετικού τμήματος από τη σεζόν 1960-'61.

Το αήττητο της Ρεάλ κινδύνεψε στη Βαλένθια αφού οι ''νυχτερίδες'' προηγήθηκαν 21-8 στο 8' ενώ έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με το υπέρ τους 45-31! Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με αντεπίθεση διαρκείας, μείωσαν αρχικά σε 63-55 στο 30', για να φτάσουν τελικά στην 11η φετινή νίκη στην ACB. Ο Ρούντι Φερνάντεθ είχε 18 πόντους με 5/5 βολές, 2/3 δίποντα και 3/6 τρίποντα, ο Νίκολα Μίροτιτς πρόσθεσε 16 πόντους και 7 ριμπάουντ ενώ ο Τζέισι Κάρολ τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους.

Κατά τα άλλα, η Μπαρτσελόνα δυσκολεύτηκε στην έδρα της Φουενλαμπράδα όμως επικράτησε 73-77 και ''ανέβηκε'' στο 8-3 στην ACB. Για τους ''μπλαουγκράνα'', ο Άντε Τόμιτς είχε 10 πόντους ενώ ο Κώστας Παπανικολάου ξεκίνησε βασικός έχοντας 7 πόντους (2/3 δίπ., 1/3 τρίπ.), δυο ριμπάουντ, μια ασίστ, ένα κλέψιμο και δύο λάθη σε 25'28''.

Παράλληλα, η Λαμποράλ Κούτσα ηττήθηκε στην παράταση από την Μπιλμπάο με 96-92 (80-80 κ.α.) και πλέον βρίσκεται εκτός οκτάδας και, κατ' επέκταση, Copa del Rey. Οι προσπάθειες των Αντρές Νοτσιόνι (18π., 7ρ.), Λαμόντ Χάμιλτον (16π., 7ρ.) δεν ήταν αρκετές για τους Βάσκους του Σέρτζιο Σκαριόλο. Τέλος, η Μάλαγα γνώρισε βαριά ήττα από την Ομπραντόιρο του Βασίλη Ξανθόπουλου με 79-61 παρά τις πρωτοβουλίες των Σουάρεθ (19π. με 5/7 τρίπ.), Τούλσον 17π.

Ρεκόρ η Ρεάλ, χάνει κι εντός η Φενέρ

Η Λαμποράλ Κούτσα ηττήθηκε στο ντέρμπι της Χώρας των Βάσκων από την Μπιλμπάο

Στην Τουρκία, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ έκανε τέσσερις τις ήττες της εντός συνόρων μετά το 66-75 από την Καρσίγιακα, που ''έκλεισε'' το ματς με επιμέρους 13-21, υποχρεώνοντας την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην πρώτη έδρας ήττα της στην Sports Arena για την τουρκική Λίγκα. Για τη Φενέρ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Λίνας Κλέιζα (17π.), ενώ ο έτερος και τελευταίος διψήφιος ήταν ο Λούκα Ζόριτς (12π., 8 ριμπ.).

Από κει και πέρα, η Γαλατάσαραϊ παρέμεινε στην τρίτη θέση της κατάταξης μετά το 87-81 επί της Τραμπζονσπόρ, παρά τα έντονα παράπονα του κόουτς Εργκίν Αταμάν κατά της Ομοσπονδίας που κάνει δύσκολη τη... ζωή της Γαλατά. Όσον αφορά την Εφές Αναντολού, η ομάδα της Κωνσταντινούπολης πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Αλιάγα με 85-71 και πλέον θα έχει στον πάγκο της τον Βαγγέλη Αγγέλου ως το 2016.

Ρεκόρ η Ρεάλ, χάνει κι εντός η Φενέρ

Η Γαλατάσαραϊ του Μαλίκ Χέρστον παρέμεινε στην τρίτη θέση της TBL

Κατά τα άλλα, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις αφού τίθενται αντιμέτωποι στον σημερινό, σπουδαίο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην Ιταλία, η Αρμάνι Μιλάνο αντιμετωπίζει σήμερα εκτός έδρας την Καντού, στο παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία στην 11η αγωνιστική της Serie A. Στη Γερμανία, η Μπάγερν έφυγε με το ''διπλό'' από την έδρα της Τρίερ με 69-76, κάνοντας πλέον το 13-1 στην Bundesliga. Για τους Βαυαρούς, ο Μπράις Τέιλορ είχε 16 πόντους ενώ ο Τζον Μπράιαντ άγγιξε το νταμπλ-νταμπλ με 12 πόντους και εννιά ριμπάουντ.

Στο Ισραήλ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν είχε προβλήματα απέναντι στην Μακάμπι Ασχόντ αφού επιβλήθηκε 83-65 με κορυφαίο τον Άλεξ Τάιους (12π., 12ρ., 4κοψ.). Για την Αδριατική Λίγκα, η Τσεντεβίτα επικράτησε της Παρτίζαν με 68-65 και ''ανέβηκε'' στο 9-4, πιάνοντας στην κορυφή την ομάδα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς. Στη Λιθουανία, η Ζαλγκίρις Κάουνας γνώρισε βαριά ήττα από τη Λιέτουβος Ρίτας με 58-90 ενώ ΤΣΣΚΑ και Λοκομοτίβ Κουμπάν δεν είχαν υποχρεώσεις στην VTB United League.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ