EUROLEAGUE

Ο Όντομ, το 21-0 και η ''Μπάρτσα''

Ο Όντομ, το 21-0 και η ''Μπάρτσα''

Το ντεμπούτο του Λαμάρ Όντομ στην ACB, ο θρίαμβος της Μπαρτσελόνα στην Ανδαλουσία και η νέα ήττα της Εφές Αναντολού στην TBL ξεχώρισαν αυτό το διήμερο. Διαβάστε τον απολογισμό των ομάδων της Euroleague στα εγχώρια πρωταθλήματα.

Στην Ισπανία, ο Λαμάρ Όντομ έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Λαμποράλ Κούτσα στην ACB όμως οι Βάσκοι ηττήθηκαν από τη Βαλένθια με 67-55 , πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (07/03).

Ο Αμερικανός σταρ είχε 2 πόντους με 1/5 δίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη σε 16'56''. Έτσι η Λαμποράλ Κούτσα ''έπεσε'' στην ένατη θέση της κατάταξης στην ισπανική Λίγκα με ρεκόρ 10-11.

Κατά τα άλλα, η Ρεάλ ζορίστηκε κόντρα στην Τενερίφη όμως επικράτησε με το υπέρ της 87-76 και παραμένει αήττητη στην ACB με ρεκόρ 21-0. Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν πρώτος σκόρερ των ''μερένγκες'' με 22 πόντους ενώ ο Γιάννης Μπουρούσης πρόσθεσε 5 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ σε 17' συμμετοχής. Όσον αφορά την Μπαρτσελόνα, οι Καταλανοί επικράτησαν 69-74 της Μάλαγα στο Martin Carpena και ανέβηκαν στην τρίτη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 15-6, αφήνοντας την Ουνικάχα στο 14-7. Ο Μπραντ Όλεσον πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο στα 10'' για τη λήξη ενώ ο Κώστας Παπανικολάου είχε 5 πόντους με 1/2 βολές, 1/3 δίποντα και 0/1 τρίποντα σε 26'.

Εντός συνόρων, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Άρη με 71-59 για την 20ή αγωνιστική της Basket League ΟΠΑΠ. Πέραν του Ραμέλ Κάρι, εκτός ρόστερ ήταν και ο Στεφάν Λασμέ, με πρόβλημα στον αντίχειρα ωστόσο ο Ζακ Ράιτ έδωσε συνέχεια στις θετικές εμφανίσεις τελειώνοντας το ματς με 15 πόντους, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ κι 1 λάθος σε 15'26''. Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, οι ''ερυθρόλευκοι'' δοκιμάζονται αύριο (5μ.μ.) στην Πάτρα κόντρα στον Απόλλωνα . Εξάλλου, παρελθόν από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα αποτελεί ο Τζαμάριο Μουν .

Στην Ιταλία, η Αρμάνι ξεπέρασε το εμπόδιο της Βενέτσια με 91-82 και πλέον στρέφεται στην προσεχή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ (06/03). Κορυφαίος από πλευράς Μιλανέζων ο Ντάνιελ Χάκετ με 19 πόντους. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε πρόσθεσε 16 πόντους και 8 ασίστ. Στη Γερμανία, η Μπάγερν Μονάχου επικράτησε εκτός έδρας της Χάγκεν με 72-82 και απομακρύνθηκε δύο νίκες από τους διώκτες της. Παράλληλα, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς είδε τους Τέιλορ (19π.), Ντζέντοβιτς (15π.), Ντιλέινι (14π.. 7ασ.) και Μπράιαντ (12π., 7ρ.) να τελειώνουν τον αγώνα με διψήφιο αριθμό πόντων.

Στην Τουρκία, η Εφές Αναντολού του Βαγγέλη Αγγέλου υπέστη νέα ήττα από την Ουσάκ Σπορτίφ με 73-68 στο πλαίσιο της 20ής αγωνιστικής στην TBL. Ο Μπιρκάν τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, ο Πλάνινιτς είχε 15 πόντους και 6 ασίστ, ο Μπιέλιτσα πρόσθεσε 13 και ο Γκονλούμ 8 πόντους και 14 ριμπάουντ. Από κει και πέρα, η Γαλατάσαραϊ... σκόρπισε την Τουρκ Τέλεκομ με 89-65 ενώ η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ υποδέχεται αύριο στην Sports Arena της Κωνσταντινούπολης την Τόφας. Στο Ισραήλ, η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε εκτός έδρας της Ρισόν με 73-83. Για την ''ομάδα του λαού'', ο Άλεξ Τάιους είχε 18 πόντους ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης πρόσθεσε 4 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 12'.

Στην VTB United League, η ΤΣΣΚΑ νίκησε την Κράσνιε Κρίλια με 81-77 αν και παρατάχθηκε χωρίς τους Χριάπα (σπασμοί στους προσαγωγούς), Καούν (πόνοι στον αστράγαλο) και Τζάκσον (χτύπησε στο σαγόνι). Αύριο η Λοκομοτίβ Κουμπάν δοκιμάζεται στην Εσθονία κόντρα στην Κάλεβ. Για την Αδριατική Λίγκα, η Παρτίζαν αντιμετωπίζει αύριο την Ραντνίσκι ενώ ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς προτίθεται να προφυλάξει τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ο οποίος υπέστη τράβηγμα στην αναμέτρηση με τη Ρεάλ. Το θετικό για τους Σέρβους είναι ότι πλέον μπορούν να υπολογίζουν στον Ντάβις Μπέρτανς , ο οποίος ξεπέρασε τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και θα πατήσει ξανά παρκέ έπειτα από οκτώ μήνες.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ