EUROLEAGUE

Τζέιμς στο EuroLeague Greece: "Μπορούμε ακόμη πιο γρήγορα"

Τζέιμς στο EuroLeague Greece: "Μπορούμε ακόμη πιο γρήγορα"

Ο Μάικ Τζέιμς μίλησε στο EuroLeague Greece για την... ταχύτητα που είναι το ατού του Παναθηναϊκού φέτος, προειδοποιώντας πως οι "πράσινοι" μπορούν να παίξουν ακόμη πιο γρήγορα απ ότι στο φιλικό με την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Αν πιστεύει κάποιος ότι ο Παναθηναϊκός έπαιξε απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ με το πόδι πατημένο στο γκάζι, κάνει λάθος. Οι "πράσινοι" απλά... χάιδεψαν το γκάζι το βράδυ της Παρασκευής (16/9) με το +10 (78-68) της νίκης τους να είναι το τελευταίο πράγμα που απασχόλησε τον Αργύρη Πεδουλάκη και τους παίκτες του.

Πόσω μάλλον τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος δεν δείχνει διάθεση να εφησυχάσει εν όψει της συνέχειας. Η χρονιά δεν άρχισε ακόμη καλά καλά, οπότε πως να χαλαρώσει; Ακόμη κι όταν βλέπει τόσα παιδιά με τους γονείς τους να τον περιμένουν έξω από τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού για μια φωτογραφία, για ένα αυτόγραφο.

Κάτι που ενδεχομένως να μην περίμενε κι ο ίδιος, βλέποντας μια ντουζίνα παιδιά να τρέχουν προς το μέρος του, μόλις βγήκε από τα "πράσινα" αποδυτήρια. " Εντάξει, νομίζω είναι λογικό όταν παίζεις για μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα και τη στηρίζει με πολύ πάθος και αγάπη", παραδέχθηκε μιλώντας στο EuroLeague Greece, για να προσθέσει πως " ναι, το περίμενα πως κάπως έτσι θα είναι τα πράγματα".

Παρεμπιπτόντως, ήταν η πρώτη φορά που ζούσε το ΟΑΚΑ από αυτή την πλευρά, αφού πέρσι το επισκέφτηκε μόλις μια φορά (στον τρίτο αγώνα των playoffs) προκαλώντας έντονο... εκνευρισμό στους φίλους της νυν ομάδας του. Ο λόγος προφανής: ήταν εκ των κορυφαίων της Λαμποράλ Κούτσα, στο "μπρέικ" που σήμανε την πρόκριση της ισπανικής ομάδας στο Final Four.

Τζέιμς στο EuroLeague Greece: "Μπορούμε ακόμη πιο γρήγορα"

Με την πρώτη επαφή πάντως είχε να παραδεχθεί πως " λατρεύω το ΟΑΚΑ, οι φίλαθλοί μας είναι εξαιρετικοί. Ανυπομονώ να δω πως θα είναι τα πράγματα στη διάρκεια της χρονιάς".

Αφήνοντας κατά μέρους τα όσα έγιναν και θα γίνουν εκτός παρκέ, εστιάσαμε σε αυτά που έχουν αξία, σε αυτά που μετράνε. Τα εντός παρκέ. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός έδειξε εξαιρετικά δείγματα γραφής απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κόντρα σε μια ομάδα που κατ' εξοχήν στηρίζεται στην ταχύτητα και την αθλητικότητα των παικτών της, το "τριφύλλι" έδειξε να έχει τα ανωτέρω στοιχεία σε... υπερθετικό βαθμό.

Με το πόδι στο γκάζι έπαιζε η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη, με τον 26χρονο γκαρντ να επισημαίνει βέβαια πως " μπορούμε να πάμε ακόμη πιο γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα να πατήσουμε το φρένο και να παίξουμε στο "πέντε εναντίον πέντε". Έχουμε τον Γιάννη (Μπουρούση) που είναι εξαιρετικός σε αυτό το κομμάτι, στο να μας ηρεμήσει και να έχουμε καλές συνεργασίες στο μισό γήπεδο. Όλοι μας ξέρουμε πόσο γρήγοροι είμαστε, αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλά στο set παιχνίδι".

Φαντάζεστε λοιπόν τι θα συμβεί όταν αποτυπωθεί στο παρκέ αυτό που ανέφερε; Το "ακόμη πιο γρήγορα";

Τζέιμς στο EuroLeague Greece: "Μπορούμε ακόμη πιο γρήγορα"

Πριν ολοκληρώσει αυτά που είχε να πει, στάθηκε σε κάτι ακόμη: την κατάσταση στα αποδυτήρια. Βλέπετε, εκεί φέτος δεν υπάρχει ο Δημήτρης Διαμαντίδης για να επισκιάζει τα πάντα και να φέρνει άπαντες στη δέουσα πνευματική κατάσταση. Επ αυτού, ο νεοαποκτηθείς πόιντ γκαρντ είχε να σχολιάσει ότι " ξέρουμε την απουσία του, απλά πλέον κάθε φορά υπάρχει κι άλλος ένας που μπορεί να μιλήσει και να εμπνεύσει τους άλλους. Πολλοί από εμάς έχουμε παίξει στο υψηλό επίπεδο, έχουμε πάει σε Final Four, οπότε ξέρουμε κάθε φορά τι θα συναντήσουμε και πως πρέπει να πορευτούμε".

Όσο για το φινάλε; Τον ρωτήσαμε ποιο, βάσει των προσόντων του στο ανοιχτό γήπεδο, θα ήθελε να είναι το παρατσούκλι του. Γιατί πολλές απόψεις ακούστηκαν στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Παρασκευής (16/9). Από το "Λούκι Λουκ" μέχρι το "Speedy Gonzales". Ο ίδιος βέβαια -αφού πρώτα ξέσπασε σε γέλια- αρκέστηκε να πει πως " δεν με ενδιαφέρει, να σου είμαι ειλικρινής. Ας με φωνάζουν όπως θέλουν. Εγώ αυτό που θέλω είναι να κάνω καλά τη δουλειά μου στο παρκέ. Μέχρις εκεί".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ