EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Ο Γκιστ είναι εδώ χάρη στην καρδιά του"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - GALATASARAY (Eurokinissi Sports / ÓÔÏËÇÓ ÂÁÃÃÅËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÃÁËÁÔÁÓÁÑÁÉ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - GALATASARAY (Eurokinissi Sports / ÓÔÏËÇÓ ÂÁÃÃÅËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε πως η άμυνα έκανε το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στάθηκε στην επανεμφάνιση του Τζέιμς Γκιστ, αλλά στη βοήθεια του ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έκανε ξανά τη δουλειά του στο ΟΑΚΑ, αυτή τη φορά απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης , για να διατηρήσει το προβάδισμα για την πέμπτη θέση της κατάταξης. Οι "πράσινοι" υπερασπίστηκαν με τον δέοντα τρόπο την έδρα τους και πλέον έχουν την ευκαιρία την επόμενη εβδομάδα να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο στον στόχο τους, που είναι η πεντάδα, εφόσον επικρατήσουν των Αρμάνι Μιλάνο (εντός) και Μπασκόνια (εκτός).

Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο Τσάβι Πασκουάλ εξήγησε πως " απόψε κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Λιγότερο ή περισσότερο, τηρήσαμε το πλάνο μας στο παιχνίδι. Ξέραμε από πριν, ότι αν θέλαμε να κερδίσουμε θα έπρεπε να είμαστε καλοί στο τελευταίο δεκάλεπτο. Πιστεύω πως ο κόσμος απόλαυσε το παιχνίδι. Ελέγξαμε τον ρυθμό και τα λάθη μας, γι αυτό δεν δώσαμε πολλούς εύκολους πόντους στη Ρεάλ Μαδρίτης στον αιφνιδιασμό. Κάτι άσχημο από μέρους μας ήταν η συμπεριφορά μας στο αμυντικό ριμπάουντ. Γενικά όμως, κάναμε καλό παιχνίδι και είμαστε ευχαριστημένοι γι αυτό", για να προσθέσει:

" Απόψε αλλάξαμε κάπως το πλάνο μας στην άμυνα. Θέλαμε να καταστρέψουμε τη δημιουργία της Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει δύο εξαιρετικούς παίκτες στο πικ εν ρολ, τον Σέρχιο Γιουλ και τον Λούκα Ντόντσιτς. Βελτιωθήκαμε αρκετά στο β' μέρος, στο αμυντικό ριμπάουντ. Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε έξι επιθετικά ριμπάουντ, εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν στην ίδια φάση, οπότε γενικά πήραμε καλό βαθμό σε αυτό το κομμάτι, στο πως αντιδράσαμε".

Σε ερώτηση που του έγινε για την επανεμφάνιση του Τζέιμς Γκιστ ανέφερε: " Πέρασε πολύς καιρός που δεν τον είχαμε. Μας έλειψε πολύ. Δεν με έχετε ακούσει να παραπονιέμαι ποτέ για την απουσία του, αλλά είναι σαφές πως είναι σημαντικός για εμάς. Είναι σε καλή κατάσταση. Οι φυσικοθεραπευτές έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά μαζί του, όπως επίσης κι οι βοηθοί μου για να τον φέρουν σε αυτό το σημείο. Κι εκεί που δεν φτάσαμε εμείς, έφτασε με την καρδιά του. Απόψε ήταν πολύ καλός σε κάποια σημεία του αγώνα, όπως η ετοιμότητα στα πόδια. Σε κάποια άλλα όμως, θέλει δουλειά και χρόνο. Αυτό θα το πετύχει μέσα από τους αγώνες και τις προπονήσεις".

Ενώ κατέληξε αναφερόμενος στα δύο πρόσωπα που δείχνει ο Παναθηναϊκός, εντός κι εκτός του ΟΑΚΑ: " Είναι ξεκάθαρο ότι εντός έδρας συμπεριφερόμαστε ως μια σπουδαία ομάδα, ενώ εκτός έδρας ως μικρή ομάδα. Είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να τη δεχτούμε ώστε να την αλλάξουμε. Από τη δική μου οπτική η συμπεριφορά μας εντός έδρας είναι εξαιρετική. Προφανώς παίζουμε απέναντι σε σπουδαίες ομάδες, αλλά πάντα ήμασταν ανταγωνιστικοί. Τώρα, όσον αφορά τα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ, μοιάζει να μην έχουμε την απαραίτητη εμπειρία ως σύνολο. Χάνουμε τον έλεγχο των συναισθημάτων μας και δεν καταφέρνουμε να κερδίσουμε. Θέλω να πω ένα "ευχαριστώ" στο κοινό που μας στηρίζει τόσο πολύ. Ζητάω από τον κόσμο την Τρίτη (21/3) να είναι εδώ για το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο, γιατί είναι πολύ σημαντικό για εμάς".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ