EUROLEAGUE

Ο Γιάνκοβιτς δείχνει τον δρόμο

Ο Γιάνκοβιτς δείχνει τον δρόμο
INTIME SPORTS

Εν αναμονή της έναρξης του β' γύρου του Top 16, ο Βλάντο Γιάνκοβιτς έκανε -μέσω του Euroleague Greece- τον απολογισμό των πρώτων επτά αγώνων και αναφέρθηκε σε αυτά που πρέπει να αποτελέσουν τη βάση της αγωνιστικής προόδου του Παναθηναϊκού.

Ο β' γύρος του Top 16 ξεκινά αύριο (26/2, 21:45) για τον Παναθηναϊκό, με την εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Εκεί όπου θα κυνηγήσει το δεύτερο "διπλό" για να βάλει από τώρα τις βάσεις για την κατάληψη της δεύτερης θέσης του πέμπτου ομίλου. Το μείζον είναι πως οι "πράσινοι" βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Τόσο αγωνιστικά όσο και βαθμολογικά, όπως καταδεικνύουν οι πέντες νίκες που πήραν στον α' γύρο.

Αυτό όμως δεν αρκεί για να επιτευχθεί ο στόχος, όπως τονίζει στο Euroleague Greece ο Βλάντο Γιάνκοβιτς. Η ουσία είναι να γίνει το κάτι παραπάνω και να συνεχιστεί η ίδια απόδοση (και επίδοση) στο αμυντικό κομμάτι. Ο λόγος είναι πως " η άμυνα φέρνει τις νίκες. Κι από εκεί προκύπτει η καλύτερη επιθετική εικόνα".

Για να επισημάνει πως " έχουμε παίξει τα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Οπότε λέμε πως απλά κάναμε το καθήκον μας. Όλα θα κριθούν στο τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα γιατί κάθε αγώνας έχει μεγάλη σημασία. Αρχής γενομένης από αυτόν με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο, αρκεί να βελτιωνόμαστε όσο περνάει ο καιρός και να είμαστε καλύτεροι στη συνέχεια".

Τι εννοεί με τον όρο "βελτίωση"; Να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός πιο συγκεντρωμένος απ ότι σε μερικά φετινά παιχνίδια. Όπως αυτό της Βαρκελώνης, εκεί όπου οι "πράσινοι" κατέστρεψαν την προσπάθειά τους, με όσα (δεν) έκαναν στα τελευταία λεπτά. " Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι για όσο έπρεπε. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση μέχρι το 35ο λεπτό, αλλά από εκεί και μετά χάσαμε τη συγκέντρωσή μας. Έβαλε και η Μπαρτσελόνα κάποια μεγάλα σουτ κι έτσι δεν καταφέραμε να πάρουμε ένα μεγάλο διπλό", εξηγεί ο 24χρονος φόργουορντ, για να τονίσει πως όλο αυτό σημαίνει πως " πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα".

Ο ίδιος πάντως δείχνει να βρίσκεται σε "καλό φεγγάρι", ειδικά μετά το buzzer beater τρίποντο που πέτυχε κόντρα στον ΠΑΟΚ, για το Κύπελλο Ελλάδος.

"Ό,τι έγινε, έγινε"

Με πέντε νίκες και δύο ήττες (από Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης εκτός έδρας), θα μπορούσε να πει κάποιος πως το "τριφύλλι" έχει κάνει όσα ήθελε, βάσει προγράμματος. Πήρε δηλαδή τις νίκες που έπρεπε και έχασε δύο αγώνες σε έδρες οπυ δεν τον "πληγώνουν" σε πρώτη φάση. Δεν είναι όμως απαραίτητα έτσι, γιατί " δεν θέλω να πω αν είναι εντός ή εκτός προγράμματος. Αυτό που έχει σημασία είναι να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μαζί με τον κόσμο πρέπει να πάρουμε μία καλή θέση στον όμιλο. Καταρχάς μας απασχολεί να προκριθούμε στα πλέι οφ της Euroleague κι από εκεί κι έπειτα, να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Όλοι κυνηγάνε το πλεονέκτημα έδρας, στην ουσία έτσι κι αλλιώς".

Αυτό δείχνει μεν πως " ήμασταν αρκετά αποτελεσματικοί εντός έδρας. Ομοίως όμως θα πρέπει να είμαστε εξίσου αποτελεσματικοί και μακριά από το ΟΑΚΑ", αλλά και ότι τα δύσκολα είναι προ των πυλών, αφού πλέον κάθε λάθος θα "πονάει" περισσότερο.

Για να επιστρέψουμε στο αυριανό (26/2, 21:45) παιχνίδι, αυτό που θα προσέξουν ιδιαίτερα οι "πράσινοι" είναι το αμυντικό κομμάτι του. Μπορούν βέβαια να πάρουν μερικές ιδέες από όσα έκανε η Άλμπα Βερολίνου πριν από δύο εβδομάδες στη "Menora Mivtachim Arena" γιατί " αυτό το παιχνίδι είναι η "πυξίδα" μας για να κερδίσουμε. Αυτό κοιτάμε για να δούμε πως πρέπει να κινηθούμε. Φυσικά, όλα ξεκινούν από την άμυνα. Αυτό είναι το πρωταρχικό κομμάτι, που πρέπει να προσέξουμε. Να είμαστε συνεπείς στο πίσω μέρος του παρκέ".

Τέλος, μιλώντας για τον Γκάνι Λαουάλ και το τι θα φέρει με την παρουσία του στη δωδεκάδα του αγώνα (για πρώτη φορά φέτος), ο Βλάντο Γιάνκοβιτς απάντησε πως " είναι πολύ καλός και αθλητικός παίκτης. Αυτό που εν μέρει μας έλειπε και θα μας δώσει είναι το παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, τα ριμπάουντ και η ακόμα καλύτερη άμυνα".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ