EUROLEAGUE

Καλάθης: "Ο κόουτς έκανε τρομερή δουλειά"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / BASKONIA - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Νικ Καλάθης απένειμε τα εύσημα στον Τσάβι Πασκουάλ και το επιτελείο του για την προετοιμασία του αγώνα με την Μπασκόνια, που έφερε το +18 στο τέλος της α' περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods άλωσε τη Βιτόρια , κι όπως εξήγησε ο Νικ Καλάθης αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον Τσάβι Πασκουάλ και τους συνεργάτες του. Ο αρχηγός του "τριφυλλιού" μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος του αγώνα, εξηγώντας πως η ομάδα του μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στη συνέχεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εικόνα στα τρία πρώτα δεκάλεπτα: " Ξεκινήσαμε πολύ δυνατά, είχαμε εξαιρετικό πλάνο. Ο κόουτς έκανε εξαιρετική δουλειά στην προετοιμασία. Το θέλαμε πολύ. Παίξαμε σαν να ήταν παιχνίδι των playoffs. Θέλαμε να παίξουμε σκληρά για τη νίκη, κι αυτό κάναμε".

Για το πλάνο του "τριφυλλιού": " Θέλαμε να τους βγάλουμε από τον ρυθμό τους, να μην τους αφήσουμε να τρέξουν το γήπεδο. Έπρεπε να κατεβάσουμε τον ρυθμό, να κάνουμε πιο αργό το παιχνίδι της. Κάναμε πολύ καλή δουλειά πάνω στα γκαρντ της Μπασκόνια, ειδικά στην πρώτη περίοδο".

Για τα λάθη στην τελευταία περίοδο: " Ήμασταν στο +14 καθώς μπαίναμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, στα τελευταία λεπτά όμως κάναμε πολλά λάθη. Έχουμε πολλά παιδιά στο rotation, οπότε δεν είναι θέμα κούρασης, απλά ήμασταν απρόσεκτοι. Δώσαμε εύκολες μπάλες στην Μπασκόνια. Θα πρέπει να το προσέξουμε αυτό στη συνέχεια, που ακολουθούν ακόμη μεγαλύτερα παιχνίδια".

Για το αν φοβήθηκαν ότι θα χάσουν: " Είχαμε αυτοπεποίθηση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μείναμε ενωμένοι και τα καταφέραμε. Ακόμη κι όταν η διαφορά πήγε στους έξι πόντους, η άμυνα ήταν αυτή που θα μας έδινε τη νίκη. Το ξέραμε. Θέλαμε να προστατεύσουμε την μπάλα και να κάνουμε μεγάλες επιθέσεις".

Για τη σημασία του "διπλού": " Είναι μια καλή νίκη, απομένουν δύο ακόμη παιχνίδια. Θα πρέπει να κρατήσουμε τον ρυθμό μας εν όψει των playoffs. Να διατηρηθούμε σε καλή κατάσταση και να συνεχίσουμε σε αυτή την κατάσταση".

Για την κατάταξη της EuroLeague: " Δεν μας απασχολεί τι κάνουν οι άλλοι. Θέλουμε να κάνουμε το 2/2 και να δούμε τι θα έχουμε καταφέρει. Μας ενδιαφέρει απλά να συγκεντρωθούμε περισσότερο και να βελτιωθούμε".

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ