EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη Μόσχα

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη Μόσχα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το EuroLeague Greece βάζει τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο μικροσκόπιο και σχολιάζει την απόδοσή τους στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Την ώρα που όλοι και όλα κινούνταν γύρω από τον προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Αργύρη Πεδουλάκη, ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος να αντιμετωπίσει την Πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο γήπεδό της. Με υπηρεσιακό coach τον Γιώργο Βόβορα, οι "πράσινοι" διεκδίκησαν στα ίσα τη νίκη απέναντι σε μια πραγματικά σπουδαία ομάδα και τελικά την έχασαν ( 81-77 ) στις λεπτομέρειες. Πάλεψαν, κοίταξαν τους Ρώσους στα μάτια και αν είχαν και λίγη τύχη στο φινάλε, θα μπορούσαν να σοκάρουν την Ευρώπη. Το EuroLeague Greece αναλύει την εμφάνιση των 10 που χρησιμοποιήθηκαν στη Μόσχα.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (8 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 27 λεπτά)

Μπήκε στο έκτο λεπτό, στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έβαλε ένα παλικαρίσιο γκολ-φάουλ και στην επαναφορά έκλεψε τη μπάλα. Δεν έκανε κάτι περισσότερο στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο έπαιξε μαζί με τους Νίκολς - Γκιστ, τελείωσε τις φάσεις κοντά στο καλάθι και πήρε τα ριμπάουντ. Δεν έκανε κάποια τρομερή διαφορά ούτε στο μπροστά, ούτε στο πίσω μέρος του γηπέδου, αλλά ήταν θετικός, συνεπέστατος και οι 4 ασίστ που έδωσε ήταν στοιχείο που δεν είχε "ξεδιπλώσει" μέχρι στιγμής στη θητεία του στον Παναθηναϊκό.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (βασικός, 20 πόντοι, 4/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 3/3 βολές)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη Μόσχα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μέλος της βασικής πεντάδας, δεν έκανε το παραμικρό στο πρώτο εξάλεπτο του αγώνα, μα στη συνέχεια πέτυχε τρία διαδοχικά τρίποντα! Σε αυτό, είναι εξαιρετικός και ένας από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Τελείωσε το πρώτο μέρος (έπαιξε 16:22 από τα 20 λεπτά) με 14 πόντους. Στο τρίτο δεκάλεπτο έκανε χώρο στον Κέι Σι Ρίβερς, τον Γκιστ και τον Καλάθη, στο τέταρτο άρχισε και πάλι να "πυροβολεί", ενώ έβαλε μέχρι και fade-away δίποντο με ταμπλό. Έκανε ατομικό ρεκόρ στη EuroLeague σε πόντους (20) και αξιολόγηση (22) και ήταν ο κορυφαίος των "πρασίνων" σε ένα γήπεδο που ήθελε να δώσει απαντήσεις.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (16 πόντοι, 6/13 σουτ σε 28 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη Μόσχα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπήκε με τρομερή ενέργεια και αποφασιστικότητα, διείσδυσε προς το καλάθι της ΤΣΣΚΑ, δεν του βγήκαν οι φάσεις, αλλά έδειξε νεύρο. Το δικό του τρίποντο έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ (38-41), πριν ακολουθήσει ένα δύσκολο fade-away δίποντο και νέο τρίποντο για το 50-55! Συνέχισε να "χτυπά" την ΤΣΣΚΑ και στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, προβλημάτισε πολύ τον Νάντο Ντε Κολό κάθε φορά που ήθελε να τον ποστάρει και τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους. Είναι ποιοτικός παίκτης και το έδειξε και πάλι.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ (2 πόντοι σε 7 λεπτά)

Αντικατέστησε τον Καλάθη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και στο πρώτο του σουτ από τα 6μ.75 έκανε έρμπολ. Κλήθηκε να μαρκάρει τον Τεόντοσιτς, δεν έδωσε κάτι περισσότερο από μερικές ανάσες στον βασικό άσο του Παναθηναϊκού. Στην επανάληψη χρησιμοποιήθηκε ακριβώς για τον ίδιο λόγο, έβαλε και ένα καλάθι στα τέλη της τρίτης περιόδου.

8. ΠΑΤ ΚΑΛΑΘΗΣ

Για άλλο ένα βράδυ, δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε δευτερόλεπτο.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (0 πόντοι, 5 ριμπάουντ σε 12 λεπτά)

Επτά λεπτά στο πρώτο μέρος, χωρίς σουτ, χωρίς να απειλήσει στην επίθεση, αλλά έβγαλε μερικές πολύ καλές άμυνες. Αστόχησε στο μοναδικό του σουτ, ένα τρίποντο από τη γωνία στην τρίτη περίοδο και στα 11 λεπτά που αγωνίστηκε, αρκέστηκε στη "βρώμικη" δουλειά.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (4 πόντοι, 2/8 σουτ σε 20 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη Μόσχα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν του βγήκε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Έπαιξε 10 λεπτά, αλλά ήταν άστοχος (1/4 σουτ) και δεν προβλημάτισε την άμυνα της ΤΣΣΚΑ. Στην τρίτη περίοδο βρήκε ελεύθερα σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα στο σίδερο. Πέτυχε ένα αντρίκιο δίποντο στην πρώτη επίθεση του Παναθηναϊκού στο τέταρτο δεκάλεπτο, όμως αστόχησε σε λέι-απ υπό πίεση στον αιφνιδιασμό που θα έκλεινε τη διαφορά στους δυο πόντους ενάμιση λεπτό πριν το τέλος. Ακολούθησε αχρείαστο φάουλ που έδωσε δυο εύκολους πόντους στην ΤΣΣΚΑ. Δεν ήταν καλή η βραδιά για τον Έλληνα γκαρντ.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 3 πόντοι, 1/2 τρίποντα σε 10 λεπτά)

Ξεκίνησε πολύ... ουδέτερα, αστόχησε στο πρώτο του σουτ, έβαλε το δεύτερο (τρίποντο από τα επτάμισι μέτρα μετά από ντρίμπλα), μα στη συνέχεια χάθηκε. Έπαιξε μόλις 10 λεπτά.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (βασικός, 8 πόντοι σε 23 λεπτά)

Ξεκίνησε νωθρά, είδε τον Αντρέι Βοροντσέβιτς να του κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ζημιά στην επίθεση, έκανε και ένα φάουλ σε προσπάθεια του Ρώσου από την περιφέρεια. Αντικαταστάθηκε γρήγορα. Στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκε με το πόδι στο γκάζι, έβαλε οκτώ γρήγορους πόντους, ζήτησε από τους συμπαίκτες του ψυχραιμία και τελικά γύρισε το πόδι του για να περάσει στον πάγκο και να χάσει τη φόρα που είχε πάρει. Μέτρια προς κακή βραδιά για τον Αμερικανό φόργουορντ.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Γιώργο Βόβορα.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (βασικός, 6 πόντοι, 3 ριμπάουντ σε 15 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού στη Μόσχα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πενταδάτος αυτή τη φορά, είχε τσαμπουκά και ήθελε να τραβήξει τους συμπαίκτες του, έβαλε ένα ωραίο καλάθι στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά. Δεν έπαιξε πολύ, δεν ταίριαζε στο ματς.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 10 πόντοι, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ σε 33 λεπτά)

Έπαιξε όλη την πρώτη περίοδο, βοήθησε στα ριμπάουντ και τις ασίστ (είχε από δυο) και έβαλε και ένα τρίποντο. Έπαιξε 16 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο, έκανε 4 λάθη σε αυτό το διάστημα, αλλά ξεκίνησε το δεύτερο με πέντε ασίστ, μερικές από τις οποίες ήταν "μαγικές" και έβαλε και το δεύτερο τρίποντό του όταν ο Τεόντοσιτς πήγε πίσω από το screen. Τελείωσε το παιχνίδι με 10 πόντους (3/11 σουτ), 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ και απέδειξε ότι είναι ο άνθρωπος για ΟΛΕΣ τις δουλειές, αλλά όχι για το σκοράρισμα. Χρειαζόταν μια πληθωρική εμφάνιση, συνεχίζει να περιμένει τον παίκτη που θα τον συμπληρώσει στα γκαρντ.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ