EUROLEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με τον Ερ. Αστέρα

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με τον Ερ. Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός νίκησε άνετα τον Ερυθρό Αστέρα για το 3-1 στη φετινή EuroLeague και το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των παικτών του Τσάβι Πασκουάλ.

Τρίτη νίκη σε τέσσερις αγώνες. Μία ήττα στο φινάλε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Παναθηναϊκός ψάχνεται μετά την αλλαγή προπονητή, θα χρειαστεί χρόνο για να παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, όμως κερδίζει και αυτό έχει σημασία. Ο Ερυθρός Αστέρας του Όγκνιεν Κούζμιτς το πάλεψε στο ΟΑΚΑ, όμως ο Καλάθης, ο Γκιστ και η παρέα τους πήραν τη νίκη ( 70-59 ) χωρίς να προβληματιστούν ιδιαίτερα και πλέον κοιτάζουν το εκτός έδρας παιχνίδι με την Αναντολού Εφές για την πέμπτη αγωνιστική. Το EuroLeague Greece σχολιάζει την εμφάνιση των εννέα παικτών που χρησιμοποίησε απόψε στο ΟΑΚΑ ο Τσάβι Πασκουάλ.

0. ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ (βασικός, 0 πόντοι, 0/4 σουτ σε 23 λεπτά)

Πολύ άνοστο πρώτο ημίχρονο, πήρε στο τελείωμά του δυο επιθετικά ριμπάουντ και έδωσε μία ασίστ. Ξεκίνησε την τρίτη περίοδο με τρομερό κόψιμο, αλλά και πάλι δεν βρήκε στόχο στην επίθεση. Τελείωσε τον αγώνα άποντος, αν και έπαιξε 23 λεπτά. Κακή βραδιά για τον Αμερικανό ψηλό του Παναθηναϊκού.

2. ΝΤΕΜΕΤΡΙΣ ΝΙΚΟΛΣ (βασικός, 6 πόντοι, 2/6 σουτ σε 18 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με τον Ερ. Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα δικό του γκολ-φάουλ ήταν το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης. Σκόραρε ξανά διεισδύοντας στο καλάθι του Ερυθρού Αστέρα, αλλά δεν πήρε άλλες προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο. Πήρε στην τρίτη περίοδο, ήταν άστοχος και αντικαταστάθηκε μετά από οκτώ λεπτά. Έμεινε στα 18, αλλά δεν ήταν "λαμπερός" όμως στη Μόσχα, όπου έκανε το μοναδικό πραγματικά καλό παιχνίδι του στη φετινή EuroLeague.

3. ΚΕΙ ΣΙ ΡΙΒΕΡΣ (12 πόντοι, 5/8 σουτ σε 24 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με τον Ερ. Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε εξαιρετική κατάσταση ο Αμερικανός, έβαλε 9 πόντους στα οκτώ πρώτα λεπτά του με 4/5 σουτ. Συνέχισε με φόρα από τους τελευταίους αγώνες του, διανύει εξαιρετική περίοδο από το ντέρμπι του ΣΕΦ κι έπειτα. Στη συνέχεια πάντως η απόδοσή του έπεσε. Έμεινε στους 12 πόντους σε 24 λεπτά, χωρίς όμως να εκβιάσει προσπάθειες. Μπλοκαρίστηκε κι αυτός όπως όλος ο Παναθηναϊκός, μα συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως θα εξελιχθεί στην πιο ουσιαστική επιλογή των "πράσινων" στην επίθεση.

7. ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ

Δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο, για άλλη μία βραδιά.

8. ΠΑΤ ΚΑΛΑΘΗΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

9. ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΣΗΣ (0 πόντοι, 0 σουτ σε 9:30)

Εξι λεπτά έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, μάζεψε μόνο ένα αμυντικό ριμπάουντ. Επέστρεψε στην τέταρτη περίοδο και αγωνίστηκε συνολικά για 9:30 χωρίς να σκοράρει και χωρίς να πάρει σουτ. Συνεχίζει να έχει έναν συμπληρωματικό ρόλο, το σημαντικό είναι να μείνει "ζεστός" για τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και να προετοιμαστεί μέσα από αυτά για τους κρίσιμους αγώνες στους οποίους ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί το περιφερειακό του σουτ.

11. ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (0 πόντοι, 1 φάουλ σε 13 λεπτά)

Σε πέντε λεπτά στο πρώτο μέρος, δεν έγραψε κάτι στη στατιστική του, εκτός από ένα φάουλ. Έπαιξε 13 λεπτά, δεν σκόραρε, δεν πήρε σουτ, δεν μάζεψε ριμπάουντ, δεν έδωσε ασίστ, δεν έκλεψε μπάλα, συνεχίζει να ψάχνει τον ρόλο του και είχε -1 στην αξιολόγηση εξαιτίας του φάουλ που έκανε στο πρώτο ημίχρονο.

12. ΤΖΕΙΜΣ ΦΕΛΝΤΕΙΝ (βασικός, 7 πόντοι, 3/8 σουτ, 5 ριμπάουντ, 3 ασίστ σε 33 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με τον Ερ. Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έβαλε ένα δύσκολο καλάθι στο ξεκίνημα του αγώνα, πέτυχε άλλο ένα για το 7-4 και έπαιξε σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο. Γενικά έπαιξε πολύ, μα δεν βρήκε χώρους, μέχρι να σκοράρει το γκολ-φάουλ για το 66-53, σε ένα σημείο που τίποτα δεν έδειχνε να λειτουργεί σωστά για τον Παναθηναϊκό. Επτά πόντους έβαλε συνολικά, δεν πέτυχε τρίποντο, αλλά κυνήγησε και πήρε ριμπάουντ, πάσαρε καλά και δεν εκβίασε προσπάθειες ενώ θα μπορούσε να το κάνει σε μερικές φάσεις.

14. ΤΖΕΙΜΣ ΓΚΙΣΤ (βασικός, 17 πόντοι, 7/7 δίποντα σε 31 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με τον Ερ. Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εξαιρετικός στην πρώτη περίοδο με 7 πόντους και 2 ριμπάουντ κι ας βρήκε σίδερο τις δυο φορές που εκτέλεσε από την περιφέρεια. Τελείωσε το ημίχρονο με 12 πόντους και 5/5 δίποντα, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, πάλεψε για μια κατοχή και αποθεώθηκε από το κοινό που φώναξε το όνομά του. Συνέχισε να είναι "άχαστος" στα δίποντα, έφτασε τα 7/7 και τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους σε 31 λεπτά. Σταθερός και συνεπής, ο κορυφαίος του αγώνα μαζί με τους Μπουρούση - Καλάθη.

15. ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε από τον Τσάβι Πασκουάλ.

29. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ σε 15 λεπτά)

Πάτησε παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο, πήρε σουτ, έβαλε δυο δίποντα και ένα τρίποντο, ήταν εξαιρετικός στα ριμπάουντ (πήρε έξι στο δεκάλεπτο), είχε πάθος και πολλή ενέργεια. Στην τέταρτη περίοδο δυσκολεύτηκε πολύ με τον Μίλκο Μπιέλιτσα, τον έχασε δυο φορές κι εκείνος έβαλε δυο ελεύθερα τρίποντα. Λίγο μετά εκνευρίστηκε με τον Γκιστ και αντικαταστάθηκε. Έπαιξε 15 λεπτά και άγγιξε το double-double. Πολύ καλός, έχει περιθώρια να προσφέρει ακόμη περισσότερα ακόμη και σε παιχνίδια που δεν του ταιριάζουν τόσο πολύ.

33. ΝΙΚ ΚΑΛΑΘΗΣ (βασικός, 16 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 33 λεπτά)

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού με τον Ερ. Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δεν μπήκε στο παιχνίδι με τη φόρα που είχε πάρει από τα προηγούμενα ματς, μα ευστόχησε στο πρώτο τρίποντο που πήρε για το 14-7. Έφτασε γρήγορα τους 9 πόντους, έβαλε και το δεύτερο τρίποντο που σούταρε στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Είχε ευκαιρία να σπάσει το ατομικό του ρεκόρ (είναι 18 πόντοι), αλλά αστόχησε σε δυο σουτ από την περιφέρεια, έχασε και δυο βολές. Τελείωσε πάντως με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και έκανε μόλις ένα λάθος στα 33 λεπτά που έμεινε στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Άλλη μια καλή εμφάνιση για τον Νικ που παλεύει μόνος σε μια θέση που λίγοι προσφέρουν σε τόσους τομείς όσο αυτός.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ