EUROLEAGUE

Φελντέιν & Νίκολς: Ο Παναθηναϊκός τούς χρειάζεται

BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (MOTION TEAM)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (MOTION TEAM) EUROKINISSI SPORTS

Πριν μπει σε ένα εξαήμερο - φωτιά, ο Παναθηναϊκός Superfoods έχει ανάγκη όλους τους παίκτες. Ο Τζέιμς Φελντέιν και ο Ντιμίτρις Νίκολς καλούνται να κάνουν ένα βήμα μπροστά για να βοηθήσουν το "τριφύλλι" στη δύσκολη συνέχεια.

Με αφετηρία τον αγώνα απέναντι στην Μπαρτσελόνα (24/1, 20:45), ο Παναθηναϊκός Superfoods μπαίνει σε εξαήμερο - φωτιά, που θα κρίνει πολλά και σημαντικά για τη συνέχεια της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Οι "πράσινοι" θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι στους "μπλαουγκράνα", κι ακολούθως θα αντιμετωπίσουν τον Ερυθρό Αστέρα (26/1, 20:00) στο Βελιγράδι.

Δύο αγώνες που θα διαμορφώσουν πιο ακριβή εικόνα σχετικά με τους στόχους του "τριφυλλιού" σε ό,τι αφορά τη θέση που θα καταλάβουν στη regular season της EuroLeague. Γιατί -καλώς ή κακώς- το 2/2 θα επαναφέρει την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ στην κουβέντα για το πλεονέκτημα έδρας, την ώρα που το 0/2 θα δημιουργήσει μεγαλύτερη πίεση γι αυτούς που ακολουθούν στην κατάταξη, παρά για αυτούς που βρίσκονται μπροστά.

Πέραν της ποιότητας των αντιπάλων και της δύναμης της έδρας του Ερυθρού Αστέρα, οι "πράσινοι" ενδεχομένως να κληθούν να καλύψουν το κενό του Κρις Σίνγκλετον, η συμμετοχή του οποίου θα κριθεί λίγες ώρες πριν το τζάμπολ.

Όπως και να έχει, ο Τσάβι Πασκουάλ περιμένει πολλά από τους παίκτες του, και δη από δύο που τον τελευταίο καιρό παρουσιάζονται... εξαφανισμένοι. Ο Τζέιμς Φελντέιν και ο Ντιμίτρις Νίκολς βρίσκονται σε περίοδο ντεφορμαρίσματος, με αποτέλεσμα να έχει χάσει σημαντικό μέρος της επιθετικής του δράσης ο Παναθηναϊκός. Κι αν ταυτόχρονα οι Μάικ Τζέιμς και Κέι Σι Ρίβερς κάλυψαν εν πολλοίς το (επιθετικό) κενό τους, δεν αρκεί.

Οι δυο τους έχουν σημαντικό ρόλο στο rotation του "τριφυλλιού", με τον δεύτερο να βρίσκεται -μέχρι τη στιγμή της μεταγραφής του Αλεσάντρο Τζεντίλε- επί μονίμου βάσεως στην αρχική πεντάδα. Κυρίως γιατί προσφέρει πολύ στην άμυνα, έχοντας ικανότητα να αμυνθεί στο "3" και το "4".

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Εστιάζοντας όμως, στο τι κάνουν στο μπροστινό μέρος του παρκέ, η αλήθεια είναι ότι οι αριθμοί δεν είναι με το μέρος τους. Ειδικά σε ό,τι αφορά τον Τζέιμς Φελντέιν, η αντίθεση στην επιθετική του προσφορά στη διάρκεια της EuroLeague είναι μεγάλη. Από τη στιγμή που οι "πράσινοι" αντιμετώπισαν τη Ρεάλ Μαδρίτης στο BarclayCard Center κι έπειτα, ο 27χρονος γκαρντ έχει ρίξει κατακόρυφα την απόδοσή του -σε επίπεδο ευστοχίας.

Το career high του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση (19 πόντοι με 6/7 τρίποντα), διαδέχθηκαν μερικές μέτριες εμφανίσεις. Ενδεικτικό της αγωνιστικής του καθίζησης (που συνέπεσε με την επιστροφή του Μάικ Τζέιμς στη δράση) είναι πως από τους 8.7 πόντους (μέχρι το παιχνίδι κόντρα στη "Βασίλισσα") "έπεσε" στους 5.5 πόντους ανά αγώνα. Μαζί έχουν μειωθεί οι προσπάθειες που παίρνει ανά αγώνα (από 7.2 σε 5.7), με τα ποσοστά του στα σουτ τριών πόντων να βρίσκονται σε πτώση (από το 48.1% στο 28.1%).

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÌÐÁÓÊÏÍÉÁ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - BASKONIA (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Από την άλλη, ο Ντιμίτρις Νίκολς δεν έχει παρουσιαστεί συνεπής τον τελευταίο μήνα. Από το γεγονός πως στα τελευταία έξι παιχνίδια των "πρασίνων" στην EuroLeague έχει πετύχει 12 πόντους με 0/9 δίποντα και 4/10 τρίποντα σε 104'09'' συμμετοχής, γίνεται αντιληπτό πως βρίσκεται πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Γι αυτό ενδεχομένως έχασε τη θέση του στο ρόστερ του "τριφυλλιού" στη Stoiximan.gr Basket League, με τον Κένι Γκάμπριελ να τον αντικαθιστά -αρχής γενομένης από τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας παρουσιάζει αρκετές μεταπτώσεις φέτος στις εμφανίσεις του, αφού στα μισά παιχνίδια της EuroLeague έχει πετύχει ένα ή κανένα εντός παιδιάς σουτ! Την ίδια ώρα βέβαια βοήθησε πολύ το "τριφύλλι" στον αγώνα με την "ομάδα του στρατού", αλλά και σε αυτούς με Αναντολού Εφές (11π., 4ριμπ.) στην Κωνσταντινούπολη, Μακάμπι (9π., 8ριμπ.) και Φενέρμπαχτσε (14π., 4ριμπ.).

Η βελτίωση των αριθμών και της εικόνας των δύο, λοιπόν, στο παρκέ κρίνεται επικτακτική και απαραίτητη για το "τριφύλλι", που ψάχνει μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη για να πάρει... τα πάνω του. Κι η αλήθεια είναι ότι μια τέτοια στο Βελιγράδι θα ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία των "πρασίνων", μερικές ημέρες πριν το τρίτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μέσα στον Ιανουάριο.

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ