EUROLEAGUE

''Θα δέσει με Σπανούλη ο Λαφαγιέτ''

''Θα δέσει με Σπανούλη ο Λαφαγιέτ''

Ο Αθλητικός Διευθυντής της Βαλένθια, Τσέτσου Μουλέρο, αναλύει στο Euroleague Greece τον Όλιβερ Λαφαγιέτ και ξεκαθαρίζει ότι ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί να ταιριάξει με τον Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό.

Η Βαλένθια τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην ACB ενώ έφτασε ως το τέλος της διαδρομής στο EuroCup, με τη συμμετοχή στους τελικούς κόντρα στην Ούνιξ. Όλα τα παραπάνω με τον Όλιβερ Λαφαγιέτ στις τάξεις της.

Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ θα συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό ενώ ο πρώην ασίσταντ κόουτς του Βέλιμιρ Περάσοβιτς και νυν Αθλητικός Διευθυντής της Βαλένθια, Τσέτσου Μουλέρο, μιλάει στο Euroleague Greece για τη συνεργασία του με τον Λαφαγιέτ στις ''νυχτερίδες''.

Πως ήταν η συνεργασία σας με τον Όλιβερ Λαφαγιέτ στη Βαλένθια;
''Ο Λαφαγιέτ είχε ρόλο-κλειδί στην πορεία της Βαλένθια τη φετινή σεζόν, στην ACB και το EucoCup. Είναι ένας ποιοτικός γκαρντ και, κυρίως, ένας εξαιρετικός άνθρωπος! Ήταν πολύ εύκολο να δουλεύεις μαζί του, μέρα με τη μέρα. Δεν δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα! Ένας πραγματικός επαγγελματίας''.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα στο παιχνίδι του;
''Το αμυντικό του επίπεδο είναι απίστευτο, πολύ επίμονος και συνεπής στο 1on1. Έχει πολύ καλά χέρια και αυτό τον βοηθάει να κάνει κλεψίματα και να αλλοιώνει πάσες. Βλέπει γήπεδο όταν διεισδύει και διαβάζει καλά τα pick-n-roll. Επιθετικά δεν είναι σταθερός σκόρερ, ή σταθερός στο τρίποντο. Έχει δυσκολίες να τελειώσει φάσεις κοντά στο καλάθι και έτσι δικαιολογούνται τα μικρά ποσοστά στα δίποντα''.

Πιστεύετε ότι θα ταιριάξει στη φιλοσοφία του Ολυμπιακού;
''Σύντομα θα μάθουμε, είναι κάτι που εξαρτάται από τον Όλιβερ και τον Ολυμπιακό. Δεν υπάρχει, πάντως, αμφιβολία ότι πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη''.

Τι παραπάνω μπορεί να δώσει στον κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα;
''Δεν φοβάται να πάρει προσπάθειες στα τελευταία λεπτά και να πετύχει κρίσιμους πόντους για την ομάδα του. Όταν το επίπεδο της συγκέντρωσης πρέπει να βρίσκεται στο μάξιμουμ, ο Λαφαγιέτ κάνει το καλύτερο παιχνίδι του!''.

''Θα δέσει με Σπανούλη ο Λαφαγιέτ''


Ο Τσέτσου Μουλέρο εξηγεί ότι ο Όλιβερ Λαφαγιέτ δεν φοβάται να πάρει προσπάθειες στα κρίσιμα σημεία

Θεωρείτε ότι μπορεί να σταθεί σε μια ομάδα που αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο της Euroleague και διεκδικεί την πρόκριση στο Final Four;
''Προέρχεται από την ομάδα που κατέκτησε το EuroCup. Αγωνίστηκε στην ομάδα που τερμάτισε στη δεύτερη θέση της κατάταξης στην Ισπανία! Νομίζω ότι ο Όλιβερ έχει την ικανότητα και το ταλέντο για να αγωνιστεί σε ομάδες top επιπέδου στην Euroleague. Ο Ολυμπιακός είναι μια από αυτές, φυσικά''.

Θα ταιριάξει το παιχνίδι του με αυτό των γκαρντ του Ολυμπιακού;
"Σίγουρα ναι! Ο Λαφαγιέτ είναι καθαρός πόιντ γκαρντ. Ο ρόλος του είναι να χειρίζεται την μπάλα. Ήταν ο παίκτης που ανέβαζε ρυθμό στο παιχνίδι της Βαλένθια, αυτός που έπαιρνε τις αποφάσεις όταν βρισκόταν στο παρκέ μαζί με τον Βαν Ρόσομ. Μπορεί να κάνει το ίδιο με τον Σλούκα, ο οποίος είναι επίσης ένας πολύ έξυπνος παίκτης. Το ίδιο ισχύει και με τον Σπανούλη. Μπορούν να «δέσουν» και να μοιραστούν τον χρόνο στο παιχνίδι''.

Υπήρξε κάποιο περιστατικό μέσα στη χρονιά που θυμάστε πιο έντονα με τον Λαφαγιέτ;
''Ο Όλιβερ πρόσφερε πολλές όμορφες στιγμές στους φίλους της Βαλένθια. Πήρε πολλά σημαντικά σουτ σε κρίσιμα παιχνίδια. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το εντός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα στην ACB και το τρίποντο στο τελευταίο λεπτό, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Χίμκι που μείωσε τη διαφορά κι έβαλε τη Βαλένθια ξανά στο παιχνίδι''.

Θυμηθείτε ΕΔΩ τους λόγους που ο Ολυμπιακός απέκτησε τον Όλιβερ Λαφαγιέτ, όπως τους ανέλυσε ο Στέφανος Τριαντάφυλλος.

Twitter @Giannis_Stavr

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ