EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Προτιμώ να τραγουδά τα ονόματα των παικτών ο κόσμος και όχι το δικό μου"

Olympiakos' coach Giannis Sfairopoulos, right, and Vangelis Mantzaris, left, react during their Final Four Euroleague semifinal basketball match against CSKA Moscow at Sinan Erdem Dome in Istanbul, Friday, May 19, 2017. Olympiakos won 82-78. (AP Photo/Lefteris Pitarakis)
Olympiakos' coach Giannis Sfairopoulos, right, and Vangelis Mantzaris, left, react during their Final Four Euroleague semifinal basketball match against CSKA Moscow at Sinan Erdem Dome in Istanbul, Friday, May 19, 2017. Olympiakos won 82-78. (AP Photo/Lefteris Pitarakis) AP

Ψύχραιμος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά τον συγκλονιστικό ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ, μίλησε για την ομαδικότητα του Ολυμπιακού και παραδέχθηκε πως προτιμά να ακούει τον κόσμο να τραγουδά τα ονόματα των παικτών του και όχι το δικό του.

Ο Ολυμπιακός είχε μόλις ολοκληρώσει άλλο ένα... έπος στη σύγχρονη ιστορία του και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος άκουγε τον κόσμο να τραγουδά το όνομά του. Ήταν μια ειλικρινής, όμορφη αντίδραση των οπαδών που έστησαν το δικό τους πάρτι στη Σινάν Ερντέμ Ντομ και έζησαν από κοντά τον άθλο του Πρωταθλητή Ελλάδας, που φιλοδοξεί να γίνει ξανά Πρωταθλητής Ευρώπης.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Λίγη ώρα μετά το φινάλε της αναμέτρησης, λοιπόν, ο προπονητής των ερυθρόλευκων μπήκε στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου με το αίσθημα της ανακούφισης ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του και αφού προηγουμένως είχε αγκαλιάσει και φιλήσει τον δακρυσμένο γιο του . Όταν, λοιπόν, τον ρωτήσαμε πως αισθάνθηκε τη στιγμή που ο κόσμος φώναξε το όνομά του, πήραμε την απάνάντηση που περιμέναμε.

" Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Ήταν σημαντικό να μην πανικοβληθούμε, όταν η ΤΣΣΚΑ έκανε αυτό το πρώτο ημίχρονο. Ήταν κρίσιμα τα δυο τρίποντα στο φινάλε του πρώτου μέρους που κράτησαν τη διαφορά στους επτά πόντους. Αν και ξεκινήσαμε καλά στο δεύτερο μέρος, μείναμε κοντά στην ΤΣΣΚΑ, αλλά έστειλαν και πάλι τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο" υποστήριξε ο προπονητής του Ολυμπιακού και συνέχισε: " Στην τέταρτη περίοδο τους κρατήσαμε χαμηλά, βάλαμε μεγάλα τρίποντα και όταν πήραμε το προβάδισμα είχαμε αποκτήσει το καθαρό μυαλό για να παίξουμε έξυπνα και να ελέγξουμε τον αγώνα. Μεγάλη νίκη, απέναντι σε μια σπουδαία ομάδα, την Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Είπα στους παίκτες να πανηγυρίσουν μέχρι να φύγουμε από το γήπεδο και στη συνέχεια να συγκεντρωθούν στον Τελικό. Συγχαρητήρια και στον κόσμο που ήρθε και μας υποστήριξε. Η ομάδα είναι ομάδα, μένει μαζί και χάνει μαζί. Δεν πρόβλημα αν ένας παίκτης σκοράρει το ένα βράδυ και κάποιος άλλος σκοράρει σε άλλο παιχνίδι. Οι 14 πόντοι της ΤΣΣΚΑ στην τέταρτη περίοδο ήταν ομαδική δουλειά. Έχουμε έναν κορμό, με εμπειρία από τέτοιους αγώνες"

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του, ο Σφαιρόπουλος ευχαρίστησε τον κόσμο για την ειλικρινή αντίδρασή του στο φινάλε του ημιτελικού και είπε αυτό που περιμέναμε να ακούσουμε: " Είμαι χαρούμενος που κερδίσαμε, οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες. Ευχαριστώ τον κόσμο που τραγούδισε το όνομά μου, αλλά προτιμώ να το κάνει για τους παίκτες και όχι για εμένα".

AP Photo/Lefteris Pitarakis

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ