EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Η καλή πορεία μας αξίζει ένα γεμάτο ΣΕΦ"

Σφαιρόπουλος: "Η καλή πορεία μας αξίζει ένα γεμάτο ΣΕΦ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τόνισε πως η καλή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού αξίζει να επιβραβευθεί με ένα γεμάτο ΣΕΦ και τόνισε πως η ομάδα του δεν κοιτάζει σε ποια θέση θα τερματίσει.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Νταρουσάφακα την Παρασκευή (10/3, 21:45), για την 25η αγωνιστική της EuroLeague και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μίλησε ενόψει της αναμέτρησης. Ζήτησε την στήριξη των φιλάθλων, επισημαίνοντας πως η καλή ευρωπαϊκή πορεία των "ερυθρολεύκων" αξίζει ένα γεμάτο ΣΕΦ, τόνισε πως οι Πειραιώτες δεν κοιτάζουν σε ποια θέση θα τερματίσουν και σχολίασε πως η ομάδα του θα πρέπει να προσέξει την περιφέρεια των Τούρκων.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αρχικά σχολίασε τα εξής για το ματς με την Νταρουσάφακα: "Μπαίνουμε ουσιαστικά στην τελική ευθεία της περιόδου. Έχουμε ένα σημαντικό ματς. Η Νταρουσάφακα είναι επικίνδυνη ομάδα. Έχει παίκτες με επιθετικό ταλέντο. Μπορεί να κερδίσει την κάθε ομάδα, είτε εντός, είτε εκτός έδρας. Σημαντικό να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Πρέπει να προσεγγίσουμε το παιχνίδι με τον σωστό τρόπο. Να το φέρουμε στα μέτρα μας. Σημαντική η αμυντική προσήλωση ώστε να εξουδετερώσουμε τα ατού του αντιπάλου, αλλά και τον τρόπο ανάπτυξης τους, τις καταστάσεις που δημιουργούν για να απειλήσουν. Πρέπει να πολεμήσουμε για κάθε φάση.

Στην επίθεση θέλουμε να τρέξουμε, αλλά πρέπει να είμαστε επιθετικοί και στο σετ-παιχνίδι. Πρέπει να δούμε το τι θα μας δώσει η άμυνα τους και εκεί πρέπει να χτυπήσουμε. Είναι σημαντικό ματς και θέλουμε την νίκη. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας. Η καλή πορεία που έχουμε κάνει αξίζει να επιβραβευθεί από την προσέλευση του κόσμου. Θέλουμε να γεμίσει το ΣΕΦ. Έχουν μείνει 3 εντός έδρας ματς πριν μπούμε στα playoffs και θέλουμε ο κόσμος μας να σπρώξει την ομάδα, να της δώσει ώθηση. Να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την πρόκριση μας στους "8".

Για την κατάσταση με τους τραυματίες: "Από χτες κάνουν όλοι οι παίκτες προπόνηση. Θα δούμε τι θα γίνει και σήμερα. Εγώ θα αποφασίσω. Έχουμε 14 παίκτες, πέρα από τον Μαραγκό, στην διάθεση μας, που είναι ετοιμοπόλεμοι. Θα διαλέξω εγώ το ποιοι θα παίξουν ανήμερα της αναμέτρησης. Θα πάρω πάνω μου την απόφαση".

Για την συμπεριφορά των περιφερειακών της Νταρουσάφακα που παίζουν με το ένστικτο: "Έχουν γκαρντ που έχουν ατομικό ταλέντο, που παίζουν με το ένστικτο. Παίζουν καλά στο ένας με έναν, στο πικ-εν-ρολ, κινούνται σωστά μετά τα σκριν. Είναι επικίνδυνοι, παίζουν με το ένστικτο και πρέπει να τους προσέξουμε και να τους περιορίσουμε. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να παίξουν ελεύθερο μπάσκετ.

Για το αν ο Ολυμπιακός κάνει υπολογισμούς για την θέση που θα τερματίσει: "Δεν γίνεται υπολογισμοί, ειλικρινά δεν κοιτάμε την θέση που θα τερματίσουμε. Κανείς δεν ξέρει. Κοιτάμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας μέσα στο γήπεδο. Στο τέλος θα δούμε πόσα ματς έχουμε κερδίσει και σε ποια θέση θα τερματίσουμε. Δεν έχουμε βάλει θέση ως στόχο. Πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε".

Για την έφεση της Νταρουσάφακα στο επιθετικό ριμπάουντ: "Είναι αθλητική ομάδα, πηγαίνει στο επιθετικό ριμπάουντ και πρέπει να παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε πως έχουν έφεση στο επιθετικό ριμπάουντ και θέλουμε να δώσουμε έμφαση σε αυτό το κομμάτι".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ