EUROLEAGUE

Πρεμιέρα με Σφαιρόπουλο

Πρεμιέρα με Σφαιρόπουλο

Η Euroleague ξεκίνησε τα αφιερώματα στους κόουτς του Final Four, από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο. Δείτε πώς μπορεί να μπει ο προπονητής του Ολυμπιακού, στην ιστορία.

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, τέτοια περίοδο, η Euroleague ξεκίνησε τα αφιερώματα στους φιναλίστ και ο προπονητής που "άνοιξε" τη σχετική στήλη, ήταν ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Τι μπορεί να επιτύχει που δεν έχει επιτύχει άλλος;

"Στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει στη θέα του, το μεγαλύτερο κόσμημα όλων: το τρόπαιο της Euroleague. Μολονότι έφτασε στη Μαδρίτη, με εμπειρία 25 αγώνων στη διοργάνωση, σε αυτό το διάστημα δεν έκανε τίποτα λιγότερο, από το να κατευθύνει τον Ολυμπιακό μέσα από ναρκοπέδιο ισχυρών αντιπάλων και στο Final Four. Τα πράγματα δεν ήταν εύκολα, από όταν ανέλαβε, παρ' όλα αυτά κατάφερε να διαμορφώσει την ομάδα του, σύμφωνα με τον τρόπο που ήθελε τον Ολυμπιακό να παίξει και κάπως έτσι, οι "ερυθρόλευκοι" εξελίχθηκαν σε κατόχους της καλύτερης άμυνας, στη διοργάνωση. Τώρα, μπορεί να γίνει ο πρώτος κόουτς της χιλιετίας, που έχει σηκώσει το τρόπαιο, στην πρώτη του σεζόν στη Euroleague.

Παρ' ότι έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας, ως προπονητής, αυτή είναι η 7η σεζόν ως head coach. Ξεκίνησε όταν ήταν ακόμα έφηβος, με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στην γενέτειρα του, τη Θεσσαλονίκη, το 1986. Έπειτα από μια δεκαετία εκεί, πέρασε οκτώ σεζόν στον ΠΑΟΚ, όπου έγινε head coach για πρώτη φορά, το 2000 και πήγε στα playoffs της ελληνικής λίγκας. Η πρώτη φορά που πήγε στον Ολυμπιακό, ήταν το 2005. Έμεινε έως το 2008, ως ασίσταντ των Πίνι Γκέρσον και Παναγιώτη Γιαννάκη. Πέρασε τρία χρόνια, ως πρώτος κόουτς στον Κολοσσό και δυο στον Πανιώνιο και κάθε σεζόν πήγαινε στα playoffs. Αυτές οι δουλειές είχαν μεταξύ τους, την παρουσία του στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ως βοηθός του Γιόνας Καζλάουσκας.

Η επιτυχία του με τον Ολυμπιακό, έρχεται τρία χρόνια μετά την προηγούμενη εμπειρία του από Final Four -με την ΤΣΣΚΑ και την ήττα από τον Ολυμπιακό, το 2012, σε έναν από τους πιο ενθουσιώδης τελικούς, στην ιστορία του μπάσκετ. Τότε που ο Γιώργος Πρίντεζης έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του, ενώ απέμενε λιγότερο από 1''. Σήμερα, ο Πρίντεζης είναι ο υπαρχηγός της ομάδας του Σφαιρόπουλου, που θα βρει απέναντι του στον ημιτελικό της Μαδρίτης, την ΤΣΣΚΑ. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για τον Σφαιρόπουλο, αλλά τώρα έχει κερδίσει την ευκαιρία μίας ζωής: Να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στον τέταρτο ευρωπαϊκό τίτλο και να γίνει ο δεύτερος Ελληνας προπονητής που θα σηκώσει το τρόπαιο της Ευroleague".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ