EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: "Πολύ καλό το ρόστερ"

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για το ρόστερ της ομάδας ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, στη συνέντευξη Τύπου των "ερυθρόλεύκων", ενόψει της αναμέτρησης με την Γαλατάσαραϊ (13/11, 21:45).

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου ενόψει παιχνιδιού Euroleague ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για το παιχνίδι με την Γαλατάσαραϊ. Παράλληλα, αναφέρθηκε στα ατού της τουρκικής ομάδας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως ουδέποτε θα επικαλεστεί κάποιον τραυματία, όποιος κι αν είναι αυτός.

Η αρχική τοποθέτηση του προπονητή του Ολυμπιακού ήταν: "Είναι ένα σημαντικό ματ;ς για εμάς, γι αυτό θέλουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε φέτος. Έχουμε δύσκολη αποστολή, καθώς η Γαλατά είναι καλή ομάδα. Επιθετική ομάδα με ταλέντο στο σκοράρισμα. Έχει βαθύ ρόστερ, έμπειρους παίκτες. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο που καταστρώνουμε στο παιχνίδι και κυρίως στα αμυντικά μας καθήκοντα. Προτεραιότητα είναι η άμυνα. Υπάρχουν στοιχεία της Γαλατάσαραϊ στα οποία θα πρέπει να δώσουμε έμφαση. Μαζί με το επιτελείο έχουμε καταστρώσει το πλάνο, τον τρόπο ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Θέλουμε να έρθει και ο κόσμος στο γήπεδο".

Ερωτηθείς για το πώς του φάνηκε η ομάδα τώρα, αλλά και πριν την έλευσή του είπε: "Εκείνο που έχει σημασία αυτή την στιγμή είναι η προσπάθεια να βάλουμε νέα στοιχεία στο παιχνίδι μας, και στην άμυνα και στην επίθεση. Νούμερο ένα προτεραιότητα, αλλά και σκέψη πως το παιχνίδι ξεκινάει από την άμυνα. Είναι δύσκολο στο να παίζεις τρία ματς σε μία βδομάδα. Δουλεύουμε, και βελτιωνόμαστε. Υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να βελτιώσουμε. Θα βάλουμε και στοιχεία τακτικής. Αυτά που είδα και θέλω να τονίσω, είναι η προσωπική άμυνα του κάθε παίκτη, αλλά και η ομαδική τακτική το πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην άμυνα την αντίπαλη ομάδα. Θέλω να παίξουμε πιο γρήγορα, και στην επίθεση να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία. Θέλουμε πολύ δουλειά στην επίθεση, ε βάσει τα δικά μου δεδομένα. Είναι ένα θέμα οι αυτοματισμοί. Είναι θέμα χρόνου, ώστε να λειτουργούμε σαν σύνολο".

Όσο για την παρουσία του Κάρλος Αρόγιο τόνισε: "Ο Αρόγιο είναι ο κινητήριος μοχλός και θα πρέπει να τον περιορίσουμε. Πρέπει να χαλάσουμε το παιχνίδι τους".

Για το εάν είναι ικανοποιημένος από το ρόστερ των "ερυθρολεύκων": "Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες, το υλικό είναι πολύ καλό. Θέλουμε μα παίζουμε με αυτοπεποίθηση. Πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα υλικά που έχει η ομάδα μας. Θέλω να ξέρουμε ότι έχουμε πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα, να το δείχνουμε όλοι μας. Να είναι έτοιμος ο καθένας. Πάντα θέλω η ομάδα να παίζει στο μάξιμουμ. Είμαστε μια ομάδα πρωταγωνίστρια και πρέπει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο".

Για τους ψηλούς της ΓαλατασαραΙ "Πρέπει να παίζουμε με όλους τους αντίπαλους πιο γρήγορα. Ο Αλντεμίρ είναι από τους πιο γρήγορους παίκτες μετά από σκριν. Επίσης, είναι και ο Έρτσεγκ που είναι καλός σουτέρ και πρέπει να επικεντρωθούμε στο μαρκάρισμά του. Σίγουρα όταν έχουν δυο παίκτες σαν τον Βουγιούκα και τον Τζαβάι πρέπει να βρούμε τις αδυναμίες και να τον χτυπήσουμε".

Για τα πράγματα παραπάνω που μπορεί να δείξει η ομάδα: "Είδατε ότι είχαμε πολλές φάσεις μέσα από τη ρακέτα που τελειώσαμε με τον Ντάνστον και με τα Τρίκαλα σκόραραν οι ψηλοί. Όταν έρθουν οι τραυματίες θα έχουμε πολλές επιλογές και χρειάζεται συγχρονισμός στην ομάδα για να παίξουν με τα νέα δεδομένα".

Για τα 3άρια: "Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει υλικό και όποιος κι αν είναι τραυματίας δεν θα τον επικαλεστώ. Εύχομαι να μην έχουμε τραυματισμούς. Μακάρι να γυρίσουν και τα παιδιά που είναι εκτός και κάποιες φορές, με κάποια τρικ μπορούμε να καλύψουμε τις αδυναμίες που υπάρχουν".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ