EUROLEAGUE

O Χάντερ έχει τα μάτια του στο τρόπαιο

Ο Οθέλο Χάντερ μίλησε στην τηλεόραση της Euroleague για το πόσο τον έχει αλλάξει ο Ολυμπιακός, για τη συμβουλή που του έχει δώσει ο Βασίλης Σπανούλης και για το "καύσιμο" που τον βοηθά να γίνεται καλύτερος (video).

Η αρχή δεν ήταν εύκολη, κυρίως γιατί όπως λέει ο ίδιος ο Οθέλο Χάντερ, είχε έναν υπερβάλλοντα ζήλο που δεν βοήθησε την προσαρμογή του στον Ολυμπιακό. Άπαξ όμως, και του διευκρίνισαν οι "ερυθρόλευκοι" τι θέλουν από εκείνον, η ζωή του έγινε ευκολότερη, μαζί και αυτή των Πειραιωτών. Δείτε (ή διαβάστε) τι είπε για τη φετινή Euroleague, το Final Four, το τρόπαιο και τον Βασίλη Σπανούλη.

"Μεταξύ των παικτών της Euroleague, που αύξησαν φέτος την αποτελεσματικότητα τους, παιχνίδι με το παιχνίδι, είναι ο Οθέλο Χάντερ. Και ο λόγος είχε να κάνει με την δυνατότητα των πτήσεων του και στις δυο άκρες του γηπέδου. Χρειάστηκε ωστόσο, το χρόνο του για να καταλάβει τις απαιτήσεις ενός οργανισμού που διεκδικεί τρόπαια, ώστε να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις, κάθε φορά που σηκώνεται από τον πάγκο.

" Πρέπει να θυσιάζεσαι. Δεν μπορείς απλά να λες "θα κάνω αυτό ή το άλλο". Πρέπει να πατάς στο παρκέ και να κάνεις τα πάντα, να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος πνευματικά και σωματικά, για τις μάχες που έχεις να δώσεις. Πρέπει να "παίρνεις" αυτές τις μάχες".

Στην αρχή της σεζόν και ενώ η ομάδα του είχε τρεις διαφορετικούς προπονητές, στη διάρκεια ενός μήνα, η προσαρμογή του δεν ήταν εύκολη. " Πιο πολύ το πρόβλημα ήταν στο μυαλό. Σκεφτόμουν κάτι που ήταν πολύ διαφορετικό από αυτό που ζητούσαν οι κόουτς. Εκείνοι ήθελαν από εμένα απλά να παίξω μπάσκετ".

Όταν εμφανίστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και τακτοποιήθηκε αυτό το ζήτημα, τακτοποιήθηκε... και ο Χάντερ. Στο πρώτο εντός έδρας ματς του Ολυμπιακού, υπό τις οδηγίες του νέου κόουτς, έκανε το πρώτο double double. " Κατάλαβα ότι αυτό που ήθελαν από εμένα ήταν να είμαι ο Οθέλο. Να παίξω το παιχνίδι, όπως ξέρω. Έως τότε, έκανα διάφορα άλλα. Ήθελα να πάρω τζαμπ σουτ, να κάνω το ένα, να κάνω το άλλο. Από τότε αρκέστηκα στο να παίζω δυνατά".

Κάπως έτσι, εξελίχθηκε στην κύρια απειλή δύο πόντων για την παρέα του, μαζί και ο καλύτερος ριμπάουντερ του Ολυμπιακού στο ΤΟΡ16, στην πρώτη του συμμετοχή εκεί, μετά την αδυναμία της Σιένα να προκριθεί πέρυσι, για ένα καλάθι, σε ματς με τη Μάλαγα, στις 20/12 του 2013. Οι Ανδαλουσιάνοι "έκλεψαν" την πρόκριση στο φινάλε.

" Ήξερα πως το σουτ θα είναι εύστοχο, γιατί είχαμε κάνει το ίδιο στο μεταξύ μας παιχνίδι, στη Μάλαγα. Είχαμε νικήσει με buzzer beater".

Mε τον Ολυμπιακό η σεζόν ήταν μεγαλύτερη και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, με την πρόκριση στα playoffs, όπως η παρέα του, αλλά και ο ίδιος παρουσιάζουν βελτίωση με το πέρας του χρόνου.

"Από τότε που ήλθα στην Ευρώπη, στόχος μου ήταν να παίξω σε μια ομάδα κορυφαίου επιπέδου, να πάω στο Final Four και θα γίνω πρωταθλητής. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι θα κερδίσαμε το δικαίωμα να διεκδικήσουμε την πρόκριση μας στη Μαδρίτη".

Έχει δίπλα του παιδιά που έχουν εμπειρία από Final Four, σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή, αλλά και την κατάκτηση του τροπαίου, με πρώτο και καλύτερο τον δυο φορές MVP, Βασίλη Σπανούλη. "Αυτό που μου λέει είναι πως "πρέπει να το θες". Έμαθα να το θέλω πραγματικά. Να παλεύω για αυτό, υπό τις όποιες συνθήκες. Δεν θα μας χαριστεί τίποτα. Πρέπει να παλέψουμε, να νικήσουμε κάθε ομάδα που θα βρούμε μπροστά μας".

Ο Σπανούλης είναι ο πασέρ των ουκ ολίγων alley oop που έχει κάνει ο Χάντερ και έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των φιλάθλων του Ολυμπιακού. "Είναι το καλύτερο συναίσθημα αυτό που νιώθεις, όταν καρφώνεις μπροστά σε κάποιον. Ο άλλος τύπος, όταν σε βλέπει σκέφτεται "man θα καρφώσει, θα με ντροπιάσει".

Εκτός του να κάνει συλλογή από highlights, αυτό που θέλει περισσότερο από όλα, είναι να σηκώσει το τρόπαιο. " Η τεράστια επιθυμία μου να κατακτήσω την Euroleague είναι το "καύσιμο" που έχω μέσα μου και με κάνει να προχωρώ. Το να γίνω πρωταθλητής είναι κάτι που ήθελα απ' όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να φτάσουμε στο σημείο να διεκδικήσουμε το φετινό, που θα είναι το πρώτο μου. Και μετά θα συνεχίσω από εκεί".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ