EUROLEAGUE

Ο Παπαπέτρου νίκησε τους δαίμονες

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου επέστρεψε στη δράση και απέναντι στην Αναντολού Εφές πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εμφάνισή, φωνάζοντας "παρών" ενόψει συνέχειας με τον πιο ηχηρό τρόπο. Διαβάστε τι δήλωσε στο Euroleague Greece για το χρονικό της αποθεραπείας του, αλλά και για το μέλλον του.

Οι τελευταίοι μήνες ήταν αρκετά δύσκολοι για τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Έλληνας φόργουορντ ταλαιπωρήθηκε από πολλούς και αλλεπάλληλους τραυματισμούς. Τραυματισμοί οι οποίοι δεν το επέτρεψαν να αποτελέσει μέρος του συνόλου στο πρώτο μισό της σεζόν. Όλα αυτά άλλαξαν, όμως από τις αρχές Μαρτίου.

Κι αυτό γιατί ο Έλληνας φόργουορντ από την αναμέτρηση με την Αρμάνι Μιλάνο, στην Ιταλία (06/03) προσφέρει κανονικά τις υπηρεσίες του, παίρνοντας σημαντικό χρόνο συμμετοχής όσο κυλούν οι εβδομάδες. Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή, για έναν παίκτη του οποίου το όνομα θα μπορούσε, κάλλιστα, να είναι συνώνυμο της ατυχίας.

Η πρώτη σημαντική ατυχία ήρθε το καλοκαίρι του 2014. Ο 20χρονος φόργουορντ -κι ενώ προετοιμαζόταν για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων της Κρήτης- τραυματίζεται στο αριστερό πόδι. Αποτέλεσμα; Να χάσει το ολόκληρο το τουρνουά, παρά τις προσπάθειες που έγιναν ώστε να προλάβει να αγωνιστεί στην τελική φάση της διοργάνωσης. Σημείωση: Ο τραυματισμός ήρθε δύο ημέρες πριν την πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Related content

Ποιος είπε, όμως πως οι ατυχίες τελείωσαν εδώ για τον διεθνή φόργουορντ; Έχοντας ξεπεράσει, σε μεγάλο βαθμό, το κάταγμα περόνης, ήρθε ένα ακόμα γεγονός να τον πάει πίσω, αγωνιστικά. Κατά τα τέλη Νοεμβρίου παθαίνει λοιμώδη μονοπυρήνωση, η οποία τον αφήνει εκτός για τρεις εβδομάδες ακόμα. Οι οποίες αποδείχθηκαν, εκ του αποτελέσματος, καθοριστικές.

Η αποθεραπεία συνεχιζόταν με αργούς ρυθμούς. Το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, λαμβάνοντας υπόψιν την πορεία της ομάδας, την κατάσταση του παίκτη, αλλά και τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που υπήρχαν, έκρινε σκόπιμο να μην τον "ρίξει" αμέσως στα δύσκολα, αλλά να "μπει" σιγά σιγά σε αγωνιστικό ρυθμό. Μέχρι που ήρθε η μεγάλη, στιγμή. Η λύτρωση, αν προτιμάτε...

Στην αναμέτρηση με τα Τρίκαλα, στις 2 Μαρτίου επέστρεψε στην αποστολή της ομάδας. Κι αν στα παιχνίδια μέχρι τώρα δεν είχε κάνει κάτι το συγκλονιστικό, απέναντι στην Αναντολού Εφές ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικός. Ο νεαρός άσος πήρε την ομάδα πάνω του στο τέταρτο -και καθοριστικό- δεκάλεπτο, συνέβαλε στην ανατροπή και ήταν εκ των κορυφαίων της σπουδαίας νίκης με 86-75 . Οι 12 πόντοι που πέτυχε -10 εκ των οποίων στο τέταρτο δεκάλεπτο- αποδεικνύουν πως η παραπάνω ρήση δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα.

Related content "Είμαι καλά πλέον" , δηλώνει με περίσσια ικανοποίηση στο Euroleague Greece, αναφερόμενος στην κατάσταση της υγείας του, για να προσθέσει ότι "νιώθω πολύ καλά και τυχερός που επέστρεψα στη δράση. Ο Θεός με ευλογεί και με βοήθησε να ξεπεράσω τον τραυματισμό δίχως προβλήματα".

Τι ήταν αυτό που τον κράτησε δυνατό; "Είναι πολύ σημαντικό που πήρα την ευκαιρία και ευχαριστώ τον coach γι' αυτό. Όλα τα παιδιά με στηρίζουν. Ξέρουν πως πέρασα μερικούς δύσκολους μήνες, λόγω του τραυματισμού. Από εκεί και πέρα, το staff και οι συμπαίκτες πιστεύουν σε εμένα και αυτό που έδωσε τη δύναμη να συνεχίσω", δηλώνει δείχνοντας πως το κλίμα εντός του συνόλου, παρά τις αναποδιές είναι το καλύτερο δυνατό.

Εν μέσω απουσιών κλήθηκε να δώσει πολλές λύσεις κι ας έχει λίγο καιρό που επέστρεψε στη δράση. Και τα πήγε περίφημα. "Οι μεγάλες ομάδες καλύπτουν τα κενά που υπάρχουν. Αυτό κάναμε κι εμείς. Είχαμε μεγάλες απουσίες, αλλά ο Ολυμπιακός δεν θα "πέσει" δίχως μάχη. Κόντρα στη Λαμποράλ παλέψαμε μέχρι τέλους, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν συνέβη το ίδιο, όμως απέναντι στην Εφές, όπου πήραμε μια μεγάλη νίκη", ενώ σχετικά με το μήνυμα που αφήνει η νίκη αυτή "Δεν ήταν μήνυμα η εμφάνισή μου, αλλά η νίκη της ομάδας. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγάλει ψυχή στο παρκέ. Σίγουρα οι παίκτες που λείπουν όταν επιστρέψουν θα δώσουν επιπλέον ώθηση στην ομάδα. Δεν είμαστε πλήρης, ακόμα, σε ένα παιχνίδι, αλλά το ρόστερ είναι τόσο μεγάλο που ο κάθε παίκτης μπορεί να βοηθήσει".

Όσο για το τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος, ο πρωταγωνιστής της ημέρας ήταν ξεκάθαρος "Το μέλλον θα δείξει. Για μενα το πιο σημαντικό είναι πως είμαι υγιής. Από εκεί και πέρα, πρέπει να φέρνω κάθε βράδυ την ενέργεια και το πάθος μου για τον Ολυμπιακό και το αν θα πάνε καλά τα πράγματα, είτε αμυντικά είτε επιθετικά, είναι θέμα βραδιάς".

Είναι φανερό, πλέον, πως ο διεθνής άσος νιώθει πολύ καλύτερα, μετά το -μεγάλο διάστημα αποχής. Όσο περνάει ο καιρός θα καλύπτει το χαμένο έδαφος. Ταλέντο διαθέτει και μάλιστα πάρα πολύ. Μπορεί να μην έχει τόση τύχη, όμως η επιμονή και η υπομονή που έδειξε επιβραβεύθηκαν!

Related content

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ