EUROLEAGUE

Ντάνστον: ''Η ήττα, μας αφύπνισε''

Ντάνστον: ''Η ήττα, μας αφύπνισε''

Ο Μπράιαντ Ντάνστον παραδέχτηκε στο Euroleague Greece ότι η ήττα από τη Νέα Κηφισιά αφύπνισε τον Ολυμπιακό, εξήγησε τι πρέπει να αλλάξει ενόψει της συνέχειας ενώ αναφέρθηκε στις αλλαγές που έφερε ο Μίλαν Τόμιτς.

Η αρχή έγινε στο Pabellon Fuente de San Luis, εκεί όπου ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Βαλένθια στην πρεμιέρα της φετινής Euroleague. Χθες (24/10) οι ''ερυθρόλευκοι'' ζορίστηκαν απέναντι στη Λαμποράλ Κούτσα όμως επικράτησαν με 63-57 κι έκαναν το 2/2 στη διοργάνωση.

Ο Μπράιαντ Ντάνστον, ο οποίος λίγες ώρες πριν από τον αγώνα με τους Βάσκους παραδέχτηκε ότι το τελευταίο διάστημα αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας (σ.σ. μεταβολικό σύνδρομο) πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση έχοντας 10 πόντους (2/4 βολ., 4/8 δίπ.), 6 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα σε 17'44'' συμμετοχής, θυμίζοντας τον... παλιό καλό Ντάνστον.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του Ολυμπιακού μίλησε στο Euroleague Greece για τη νίκη επί της Λαμποράλ καθώς και για τις αλλαγές που έφερε στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο Μίλαν Τόμιτς.

Τι άλλαξε μέσα σε λίγες μόλις μέρες και ο Ολυμπιακός ξεπέρασε την ήττα από την Κηφισιά, φτάνοντας στη νίκη επί της Λαμποράλ Κούτσα;
''Άλλαξαν πολλά... Το μυαλό μας, η εργατικότητα μας στις προπονήσεις. Επικεντρωθήκαμε στην άμυνα. Η ήττα μας αφύπνισε, αν και πιστεύω ότι θα είχαμε προετοιμαστεί με τον ίδιο τρόπο για αυτό το παιχνίδι ακόμη κι αν είχαμε χάσει. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Και όταν βελτιωθούμε και επιθετικά, τότε θα γίνουμε συνολικά καλύτεροι''.

Μετά τον αγώνα με τη Λαμποράλ, ο προπονητής σας στάθηκε στην καλή αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Ήταν τελικά το κλειδί;
''Όταν κρατάμε έναν από τους παίκτες-κλειδιά του αντιπάλου στο μηδέν (σ.σ. Ερτέλ) είναι πολύ σημαντικό. Είναι καθοριστικό γιατί η άμυνα έδειχνε πόσο αποφασισμένοι ήμασταν''.

Εν τέλει, μιλάμε για… διαφορετική ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα και διαφορετική στην Euroleague;
''Καμιά φορά μετά από μια μεγάλη νίκη δεν έχουμε την ίδια προσέγγιση. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε: να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι συνολικά. Έτσι θα κάνουμε το επόμενο βήμα''.

Όσον αφορά τον Μίλαν Τόμιτς, τι έχει αλλάξει στον Ολυμπιακό αυτές τις λίγες μέρες που βρίσκεται στον πάγκο ως χεντ κόουτς;
''Πολλά! Η φιλοσοφία στην επίθεση μας είναι διαφορετική. Είναι πιο ελεύθερη και οι παίκτες πρέπει να επικοινωνούν περισσότερο. Υπάρχουν ασφαλώς κανόνες, αλλά υπάρχει και ελευθερία. Ο προπονητής είναι ανοιχτός στις αλλαγές και στις προσαρμογές που χρειάζονται να γίνουν σε ένα παιχνίδι''.

Σε προσωπικό επίπεδο, αισθάνεσαι καλύτερα σε σχέση με τις αρχές της χρονιάς;
''Νιώθω πολύ καλύτερα, γιατί είχα πρόβλημα υγείας. Νιώθω όμως ολοένα και καλύτερα''.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ