EUROLEAGUE

Η Λαμποράλ, ο Αγραβάνης και το πρόβλημα του Ντάνστον

Η Λαμποράλ, ο Αγραβάνης και το πρόβλημα του Ντάνστον
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για το ματς της Παρασκευής (24/10, 21:30, Nova) κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ. Το μεταβολικό σύνδρομο του Ντάνστον, το διάστρεμμα του Αγραβάνη και η διάθεση των παικτών να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις, παίζοντας μπροστά στο κοινό τους.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το ματς της Παρασκευής (24/10, 21:30, Nova) κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ, για την δεύτερη αγωνιστική της Euroleague. Οι Πειραιώτες, για αρκετή ώρα, ανέλυσαν σε βίντεο το παιχνίδι της ισπανικής ομάδας και θα δώσουν βαρύτητα στον περιορισμό του Γάλλου γκαρντ, Τομάς Ερτέλ.

Από την προπόνηση απουσίασαν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Γιώργος Πρίντεζης. Ο δεύτερος ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα αποθεραπείας και ακόμη φοράει προστατευτική-ειδική μπότα στο πόδι του, ύστερα από την εγχείριση που έκανε στον αστράγαλο (αφαίρεσε ένα οστεόφυτο, το οποίο του δημιουργούσε φλεγμονή και πόνο στο συγκεκριμένο σημείο).

Μέσα στις επόμενες μέρες θα την βγάλει και θα κάνει προσπάθεια ώστε να αρχίσει τρέξιμο. To "παρών" στο πρόγραμμα έδωσε ο Τρεμέλ Ντάρντεν, ο οποίος και έχει αφαιρέσει τον γύψο από το χέρι του. Έπιασε μπάλα και έκανε ορισμένα σουτ, αλλά ακόμη δεν μπορεί να ακολουθήσει τους ρυθμούς της ομάδας (αφού συνεχίζει να αισθάνεται μικρές ενοχλήσεις στο χέρι), κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί σύντομα. Είναι δεδομένο πως ο Αμερικανός φόργουορντ θα μείνει εκτός δωδεκάδας από το ματς κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα και από βδομάδα θα κάνει προσπάθεια ώστε να ξεκινήσει να προπονείται κανονικά μαζί με τους συμπαίκτες του.

Διάστρεμμα ο Αγραβάνης

Η προπόνηση, όμως, είχε και ένα απρόοπτο: ο Δημήτρης Αγραβάνης υπέστη διάστρεμμα στο βραδινό πρόγραμμα και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα στο ΣΕΦ θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Πλήγμα για την ομάδα, καθώς ας μην ξεχνάμε πως στο "4" απουσιάζει και ο Γιώργος Πρίντεζης. Στο ενδεχόμενο που δεν αγωνιστεί ο 20χρονος πάουερ-φόργουορντ τότε αναμένεται να παίξει (και) στο "4" ο Οθέλο Χάντερ, συνεισφέροντας και σε εκείνη την θέση. Άλλωστε, στο "5" υπάρχουν και οι Σέντρικ Σίμονς και Βασίλης Καββαδάς. Αν μείνει εκτός 12άδας ο Δημήτρης Αγραβάνης, τότε ο Ολυμπιακός θα διαθέτει στην αποστολή του μόλις ένα "καθαρόαιμο" 3άρι (Λοτζέσκι) και 4άρι (Πέτγουεϊ).

Ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του

Παίκτες και προπονητικό-τιμ μίλησαν για αρκετές ώρες μεταξύ τους αυτές τις μέρες, ανέλυσαν τα λάθη τους και ο καθένας ανέλαβε τις ευθύνες του, κάνοντας την αυτοκριτική του. Ο Μίλαν Τόμιτς έχει ζητήσει από τους παίκτες του να δείξουν στην πράξη τις πραγματικές τους δυνατότητες, τόσο ατομικά, όσο και σαν σύνολο, εμψυχώνοντας τους ενόψει της συνέχειας. Οι μπασκετμπολίστες δείχνουν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις, ύστερα από την ήττα από τη Νέα Κηφισιά, σημειώνοντας την δεύτερη σερί νίκη τους στην Euroleague. Αυτό θα είναι το πρώτο τους φετινό ματς μπροστά στο κοινό τους στο ΣΕΦ (με τον Απόλλωνα Πάτρας ήταν κεκλεισμένων) και αυτό αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους παίκτες.

Το μεταβολικό σύνδρομο του Ντάνστον

Είναι ξεκάθαρο πως ο Μπράιαντ Ντάνστον δεν δείχνει σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Στα τέσσερα πρώτα επίσημα ματς των ερυθρολεύκων η απόδοση του κυμαίνεται σε... ρηχά νερά, γεγονός το οποίος προβλημάτισε, μη θυμίζοντας σε τίποτα τον καταπληκτικό Αμερικανό σέντερ της περασμένης σεζόν. Από τον Ολυμπιακό ενημέρωσαν πως ο 28χρονος αθλητής αντιμετώπισε ένα πρόβλημα υγείας το τελευταίο διάστημα. Έχει μεταβολικό σύνδρομο, δηλαδή ακόμη και αν ακολουθεί σωστή διατροφή παίρνει εύκολα παραπανίσια κιλά, γεγονός το οποίο αύξησε το βάρος του, με αποτέλεσμα να επηρεάσει και την απόδοση του.

Πλέον, το αντιμετωπίζει με κατάλληλη θεραπεία παίρνοντας ένα συγκεκριμένο χάπι το οποίο τον βοηθά να διατηρείται στα κιλά που θέλει. "Έχει ξεπεράσει το πρόβλημα του κατά 90%", δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Μίλαν Τόμιτς, κάνοντας αναφορά στον Μπράιαντ Ντάνστον, με τον Αμερικανό σέντερ να τονίζει πως σύντομα θα επιστρέψει στις αξιόλογες εμφανίσεις. Δείτε παρακάτω βίντεο από την προπόνηση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ, ενόψει του αγώνα κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ