EUROLEAGUE

Η πιο μεστή εμφάνιση του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ

Η πιο μεστή εμφάνιση του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε το καλύτερο του παιχνίδι (22π, 4/6τρ, 8ασ) στο ΟΑΚΑ ως παίκτης του Ολυμπιακού. Φώναξε ξανά "παρών" στο τέλος και το "σβήσιμο" των "κραυγών" των haters.

Ο Βασίλης Σπανούλης άφησε το στίγμα του στους περσινούς τελικούς στο ΟΑΚΑ (στον 2ο και στον 4ο), σημειώνοντας δύο νικητήρια τρίποντα στο τέλος των αναμετρήσεων, με τα οποία ο Ολυμπιακός πρώτα έκανε το break και ακολούθως κατέκτησε το πρωτάθλημα. Δύο σουτ τα οποία θα μνημονεύονται για χρόνια, προσπάθειες με τις οποίες έδειξε την κλάση του, αλλά και το γεγονός πως στα κρίσιμα, στις στιγμές που η μπάλα "καίει", ξέρει να κάνει την διαφορά και κυρίως να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Ο Σπανούλης ξεπέρασε και την εμφάνιση του στον 4ο τελικό

Η πιο μεστή εμφάνιση του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ

Στον περσινό τέταρτο τελικό του ελληνικού πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ, ο Βασίλης Σπανούλης πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση. Πέρα από το νικητήριο τρίποντο του με το οποίο έδωσε το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, ένα σουτ το οποίο θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα κορυφαία highlight της διοργάνωσης, είχε (γενικά) πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση. Σε ένα ματς το οποίο κρίθηκε στην δεύτερη παράταση, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση μετρώντας 25 πόντους με 6/10 τρίποντα, μοιράζοντας και 6 ασίστ στους συμπαίκτες του σε 39 λεπτά συμμετοχής.

Δεν εκβίασε προσπάθειες, ήταν μεστός και ουσιαστικός

Η πιο μεστή εμφάνιση του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ

Αυτή ήταν και η μέχρι πρότινος καλύτερη του παρουσία στο ΟΑΚΑ. Και λέμε μέχρι πρότινος, διότι στην πρόσφατη ευρωπαϊκή μονομαχία των δύο "αιωνίων" στο ΟΑΚΑ, ο Βασίλης Σπανούλης, λίγους μήνες μετά, ξεπέρασε τον εαυτό του! Πραγματοποίησε την πιο μεστή, ώριμη και ουσιαστική εμφάνιση του στην έδρα του "τριφυλλιού". Έκανε ό,τι έπρεπε και ό,τι χρειάστηκε, δίχως να εκβιάσει προσπάθειες και ενέργειες. Τίποτα περισσότερο και τίποτε λιγότερο. Ολοκλήρωσε το ματς μετρώντας 22 πόντους με 3/5 δίποντα και 4/6 τρίποντα, έχοντας πάρει... φωτιά από την περιφέρεια, δίνοντας επιθετική ώθηση στην ομάδα του όποτε το χρειάστηκε.

Βρήκε χημεία με τον Μπιρτς στο ξεκίνημα και το καλύτερο το φύλαξε για το τέλος

Η πιο μεστή εμφάνιση του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ

Το παιχνίδι του οργανωτικά ήταν μαεστρικό, μοιράζοντας 8 ασίστ στους συμπαίκτες του, διαβάζοντας με καταπληκτικό τρόπο το παιχνίδι του αντιπάλου, μετρώντας μόλις 2 λάθη. Στο ξεκίνημα βρήκε τρομερή χημεία με τον Κεμ Μπιρτς, τροφοδοτώντας συνεχώς, ακινητοποιώντας την αντίπαλη άμυνα με τις εμπνεύσεις του, με τον Καναδό σέντερ να τελειώνει τις φάσεις με συνεχόμενα καρφώματα, ενώ το καλύτερο το φύλαξε για το τέλος! Στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ όλοι περίμεναν πως θα έπαιρνε την φάση πάνω του αναλαμβάνοντας το κρίσιμο σουτ, δεν εκβίασε την κατοχή και λειτούργησε ψύχραιμα και έξυπνα.

Η πιο μεστή εμφάνιση του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ

Σε βίντεο η έξοχη ασίστ του Σπανούλη στον Πρίντεζη στο ΟΑΚΑ

Έκανε season high σε πόντους, κάνει εξαιρετική σεζόν φέτος στην EuroLeague

Ο Βασίλης Σπανούλης έκανε season high στην φετινή EuroLeague σε πόντους με τους 22 που σημείωσε στο ΟΑΚΑ (ranking 24, 22π, 3/5δ, 4/6τρ, 4/5β, 8ασ), πραγματοποιώντας συνολικά την δεύτερη καλύτερη του εμφάνιση ύστερα από εκείνη στην Βιτόρια κόντρα στην Μπασκόνια (ranking 25, 15π, 1/1d, 2/5τρ, 7/7β, 15ασ). Γενικότερα, φέτος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, ξεκάθαρα καλύτερη από την περσινή, τόσο στην επίθεση, όσο και στην δημιουργία, έχοντας σε 8 αγωνιστικές μέσο όρο 15.6 πόντους (56.8% δίποντα, 43.9% τρίποντα, 82.9% βολές) και 7.5 ασίστ, σε 27.3 λεπτά συμμετοχής.

Το "σβήσιμο" των "κραυγών" των haters, έριξε και το... τελευταίο κάστρο

Η πιο μεστή εμφάνιση του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι μέχρι στιγμής ο MVP του Ολυμπιακού στην φετινή EuroLeague. Έχει το υψηλότερο ranking από όλους τους συμπαίκτες του (17.6), πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις σε σκορ και δημιουργία. Το καλοκαίρι ξεκουράστηκε, πρόσεξε το σώμα του και φέτος δείχνει φρέσκος, λες και διανύει... δεύτερη νεότητα.

Τα καθοριστικά-νικητήρια τρίποντα που σημείωσε στους περσινούς τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό, αποτέλεσαν το "σβήσιμο" των "κραυγών" των haters (πως δεν μπορούσε να πάρει ματς στο ΟΑΚΑ) ενώ παράλληλα αυτό ήταν και το... τελευταίο κάστρο που είχε να ρίξει φορώντας την ερυθρόλευκη φανέλα, έχοντας κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του με την ομάδα του Πειραιά. Τόσο το γεγονός αυτό, όσο και η ανανέωση του συμβολαίου του (που σήμανε πως θα ολοκληρώσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι), έχουν συμβάλει τα μέγιστα ώστε φέτος να παρουσιάζεται πιο ήρεμος και ξέγνοιαστος από ποτέ.

"Φροντίζω να παίρνω αβαντάζ από αυτό που μου δίνει η άμυνα"

Η πιο μεστή εμφάνιση του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ
FRANCESCA GIAITZOGLOU WATKINSON

Στο ξεκίνημα της σεζόν, ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο EuroLeague Greece , τονίζοντας μας μεταξύ άλλων πως στα δύσκολα δεν θα διστάσει ποτέ να πάρει την ευθύνη, επισημαίνοντας μας πως δεν παίζει για τα στατιστικά του και πως παίρνει αβαντάζ πάντα από αυτά που του δίνει η αντίπαλη άμυνα: " Δεν με ενθουσιάζουν ιδιαίτερα οι ατομικές διακρίσεις, όσο οι ομαδικές επιτυχίες. Το σπορ είναι ομαδικό, δεν είναι ατομικό. Όταν έχεις ομαδική επιτυχία, τότε αναγνωρίζεται και η ατομική-προσωπική επιτυχία. Ποτέ μου δεν είχα στόχο τα ατομικά ρεκόρ και τις ατομικές διακρίσεις. Πάντα όνειρο μου και στόχος μου ήταν να βιώσω ομαδικές επιτυχίες. Για μένα το πιο σημαντικό ήταν και είναι να νικά η ομάδα.

Δεν με ενδιαφέρουν ούτε οι ασίστ, ούτε οι πόντοι, δεν τα προσέχω ιδιαίτερα, δεν παίζω μπάσκετ για την στατιστική μου, παίζω μπάσκετ για να νικά η ομάδα μου και προσπαθώ πάντα να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό ώστε να φτάνει στις επιτυχίες. Εγώ σε κάθε ματς που μπαίνω στο γήπεδο μπαίνω μόνο για να νικάω. Δεν σκέφτομαι σε ένα ματς αν πρέπει να σκοράρω περισσότερο ή αν πρέπει να δημιουργήσω περισσότερο, ούτε έχω στο μυαλό μου να μπω για να έχω καλή στατιστική ή για να κάνω κάποιο ατομικό ρεκόρ.

Εγώ αυτό που κάνω πάντα είναι να φροντίζω να παίρνω αβαντάζ από αυτό που μου δίνει η αντίπαλη άμυνα. Αν δω ότι μπορώ να προσφέρω περισσότερο επιθετικά θα προσπαθήσω να δώσω σκορ στην ομάδα. Αν αντιληφθώ πως μπορώ να την βοηθήσω περισσότερο οργανωτικά θα επιχειρήσω να το κάνω με τις πάσες και τις ασίστ μου. Αν μπορώ σε ένα ματς να κάνω εξίσου καλά και τα δύο αυτό είναι το ιδανικό.

Επίσης, είναι ο ρόλος μου να ηγούμαι της προσπάθειας της ομάδας και όποτε εκείνη με χρειαστεί, στα δύσκολα και στα κρίσιμα, ποτέ δεν θα διστάσω να βγω μπροστά. Το έχω αποδείξει άλλωστε πως είμαι πάντα έτοιμος να αναλάβω την κρίσιμη επίθεση, είτε δημιουργικά, είτε με σουτ. Δεν μπορώ να σου πω πως απολαμβάνω περισσότερο κάτι από τα δύο, το σκορ ή την ασίστ. Απολαμβάνω περισσότερο το να νικά η ομάδα μου. Αυτό μου δίνει την μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Όπως έχω ξαναπεί, είμαι ένας παίκτης που δεν φοβάμαι μέσα στο γήπεδο, δεν διστάζω ποτέ, έχω τόλμη και δεν κρύβομαι ποτέ από την ευθύνη. Αντιθέτως την αναζητώ και αυτό το έχω αποδείξει στην πράξη βγαίνοντας μπροστά όποτε με έχει χρειαστεί η ομάδα. Με εξιτάρει να παίρνω πάνω μου αυτά τα κρίσιμα σουτ, είναι ο ρόλος μου να αναλαμβάνω τέτοιες ευθύνες σε καθοριστικές στιγμές, είτε για να δημιουργήσω, είτε για να σκοράρω και οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονται. Άλλες φορές τα σουτ θα μπουν, άλλες δεν θα μπουν, αλλά το σίγουρο είναι πως ποτέ δεν θα κρυφτώ όταν χρειαστεί να πάρω το μεγάλο σουτ".

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ