EUROLEAGUE

Γάλλοι συνταξιούχοι ερωτευμένοι με τον Ολυμπιακό

Γάλλοι συνταξιούχοι ερωτευμένοι με τον Ολυμπιακό

Ο Ζεράρ και η Ντομινίκ Τομά μετακόμισαν στην Ελλάδα το 2010 και... ερωτεύτηκαν παράφορα τον Ολυμπιακό. Το SFR Sport βρέθηκε στη χώρα μας για να παρουσιάσει τους δύο συνταξιούχους που έχουν διαρκείας εδώ και χρόνια στο ΣΕΦ, ζώντας από κοντά όλα τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (VIDEO).

Η ιστορία του Ζεράρ και της Ντομινίκ είναι σπάνια, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα. Δύο συνταξιούχοι από τη Γαλλία, που αποφάσισαν να μετακομίσουν μόνιμα στη χώρα μας το 2010, για να περάσουν εδώ το υπόλοιπο της ζωής τους. Απαλλαγμένοι από τα βασικά άγχη, αγαπούσαν εκ προοιμίου την Ελλάδα και γι αυτό αποφάσισαν να εγκατασταθούν επί μονίμου βάσεως στα μέρη μας, συνδυάζοντας τον μπόλικο ήλιο και την καλοκαιρία με... τον Ολυμπιακό.

Το SFR Sport (γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο) βρέθηκε στην Ελλάδα την προηγούμενη εβδομάδα, με σκοπό να παρουσιάζει το ζεύγος που ερωτεύτηκε παράφορα τα ερυθρόλευκα. " Είμαστε φίλοι του αθλήματος κατά βάση", εξηγεί την κάμερα ο Ζεράρ Τομά, ο οποίος προσθέτει αναφορικά με το πως προέκυψε η αγάπη για τον ελληνικό σύλλογο: " Εδώ (σ.σ.: στην Ελλάδα) είσαι είτε Παναθηναϊκός είτε Ολυμπιακός. Οι φίλοι μας υποστήριζαν τον Ολυμπιακό, οπότε δεν είχαμε άλλη επιλογή. Ξέραμε τον σύλλογο, από την στιγμή που έπαιξε στον τελικό της EuroLeague το 2010 στο Παρίσι, οπότε ασχοληθήκαμε πιο έντονα".

Κι όταν μιλάμε για αγάπη για τους "ερυθρόλευκους", δεν μιλάμε για το θεωρητικό κομμάτι, αλλά για το πρακτικό. Έχουν "κλεισμένες" θέσεις στο ΣΕΦ εδώ και χρόνια, αγοράζοντας κάθε χρόνο το εισιτήριο διαρκείας τους για να βλέπουν από κοντά όλα τα εντός έδρας παιχνίδια. " Η ομάδα μας, ο Ολυμπιακός, είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, με φανταστικό κόσμο", εξηγεί ο Ζεράρ, ο οποίος κάθε φορά που πηγαίνει στο γήπεδο φροντίζει να φοράει το κόκκινο τζάκετ του, με τη Ντομινίκ να προτιμά ένα κασκόλ. " Μας ξέρουν στη Γαλλία ως το ζευγάρι των συνταξιούχων που μένει στην Ελλάδα και αγαπάει τον Ολυμπιακό", λέει γελώντας ο Ζεράρ, που υποστηρίζει με πάθος την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Τα δώσαμε όλα, αλλά δυστυχώς χάσαμε

Όταν η συζήτηση πήγε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εξήγησε -πριν από την έναρξη του αγώνα- ότι " κάθε παιχνίδι είναι "καυτό", με πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Υπάρχουν οι φανατικοί φίλοι της ομάδας που δίνουν τον ρυθμό. Ελπίζω να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε", για να προσθέσει μετά από το φινάλε πως " τα δώσαμε όλα, αλλά δυστυχώς χάσαμε. Είναι η δεύτερη σερί ήττα μας φέτος από τον Παναθηναϊκό".

Φυσικά, δεν θα μπορούσε παρά να θυμηθεί όσα έγιναν στον περσινό πέμπτο τελικό, τότε που " υποχρεωθήκαμε να φύγουμε από το γήπεδο λόγω επεισοδίων, δεν είδαμε το φινάλε. Είχαμε ήδη χάσει βέβαια, είχαν κριθεί όλα. Υπάρχει τρομερό πάθος σε αυτά τα παιχνίδια, ο κόσμος φωνάζει με όλο του το είναι".

Η Ντομινίκ, που παρουσίασε τις γνώσεις της στον ύμνο του Ολυμπιακού στη διάρκεια του θέματος, είχε να προσθέσει απλά πως " είμαστε σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, πολύ όμορφη με ήλιο. Η ομάδα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, οπότε όλα είναι υπέροχα".

Για την ιστορία, ο Ζεράρ και η Ντομινίκ Τομά είναι κάτοχοι των ακριβών εισιτηρίων διαρκείας, έχοντας ήδη αναπτύξει σχέσεις φιλίας με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού και τους εργαζομένους στον σύλλογο, που φροντίζουν κάθε φορά να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους. Φέτος, δε, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον Κιμ Τιλί, ο οποίος πάντως θα αργήσει ακόμη να επιστρέψει στα παρκέ -λόγω του σοβαρού τραυματισμού του.

Δείτε το υπέροχο θέμα της γαλλικής τηλεόρασης:

Olympiakos-Panathinaikos derby от rutube_account_968300 на Rutube.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ