EUROLEAGUE

Επ' ώμου οι... Σπανούλης, Λοτζέσκι

Επ' ώμου οι... Σπανούλης, Λοτζέσκι
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης και ο Ματ Λοτζέσκι έχουν σημείωσε το 43% των πόντων του Ολυμπιακού στα δύο φετινά ματς με τη Μάλαγα. Χωρίς τον Ερολ Κάλογουεϊ οι Ισπανοί, δείτε videos...

Ο Ολυμπιακός επικράτησε δύσκολα του Ηλυσιακού για την 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Basket League ΟΠΑΠ και πλέον στρέφει την προσοχή του στην αναμέτρηση του Top-16 της Euroleague με αντίπαλο τη Μάλαγα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ρεκόρ 2-2 στον όμιλο, καθώς νίκησε στην πρεμιέρα την Φενέρμπαχτσε, ακολούθησαν οι ήττες από την Αρμάνι Μιλάνο και τη Μπαρτσελόνα, ενώ επικράτησε εκτός έδρας της Λαμποράλ Κούτσα. Οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να πάρουν δύο νίκες στα επόμενα δύο ματς, αφού μετά τη Μάλαγα ακουλουθεί ο αγώνας με την Εφές του Βαγγέλη Αγγέλου. Αντίπαλος τώρα των "ερυθρολεύκων" είναι η Μάλαγα, η οποία έχει και εκείνη με τη σειρά της 2-2.

Η ομάδα του Χοάν Πλάθα ηττήθηκε στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης από τη Λαμποράλ εντός έδρας και στη συνέχεια πήρε το θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε Εφές και Φενέρμπαχτσε, προτού ηττηθεί εκτός έδρας δύσκολα από τη Μπαρτσελόνα. Ο σύλλογος της Ανδαλουσίας μετά τους Πειραιώτες θα υποδεχτεί τον Παναθηναϊκό και θα κλείσει τον πρώτο γύρο του Top-16 με την Αρμάνι Μιλάνο στην Ιταλία.

"Καθάρισαν" οι Σπανούλης, Λοτζέσκι

Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τη Μάλαγα και στην πρώτη φάση της Euroleague. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα νίκησαν και στα δύο παιχνίδια που έδωσαν απέναντι στη Μάλαγα. Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας επικράτησαν δύσκολα με 69-61 , ενώ νίκησαν με 82-74 στην Ισπανία . Οι Βασίλης Σπανούλης και Ματ Λοτζέσκι ήταν εξαρετικοί, καθώς σημείωσαν στα δύο παιχνίδια τους 65 από τους 151 πόντους της ομάδας τους (43%)!

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που ο Ολυμπιακός επικράτησε και στα δύο ματς των Ανδαλουσιανών. Η πρώτη ήταν η σεζόν 2005-06, όταν οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν με 87-75 της Μάλαγα με 25 πόντους του Τάιους Έντνι, ενώ πήρε το θετικό αποτέλεσμα και εντός έδρας με 87-84, έχοντας σε πολύ καλή κατάσταση τους Έντνι, Σχορτσανίτη. Το 2008-09 οι δύο ομάδες τέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη εντός έδρας με 83-72 και να γνωρίζει την ήττα στην Ισπανία με 60-56.

Σε εκείνη την αναμέτρηση ο Τόμας Κελάτι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Ισπανών, με 16 πόντους, ενώ από τον Ολυμπιακό οι Γιώργος Πρίντεζης και Σοφοκλής Σχορτσανίτης πρόσθεσαν από 12.

Τη σεζόν 2009-10 ο Ολυμπιακός γνώρισε και πάλι την εκτός έδρας ήττα με 86-68, με τον Ντιν να σημειώνει 19 πόντους για τη Μάλαγα. Από τον Ολυμπιακό, ο Νίκολα Βούισιτς είχε 17 πόντους, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να πετυχαίνει 15 πόντους. Στο εντός έδρας ματς, οι Πειραιώτες νίκησαν με 89-68, έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τον Λίνας Κλέιζα που είχε 15 πόντους και τον Γιοτάμ Χαλπερίν με 14. Το 2010-11, ο Ολυμπιακός επικράτησε εντός έδρας χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες της Μάλαγα με 93-66, αλλά δεν κατάφερε να αποδράσει με το θετικό αποτέλεσμα από την Ισπανία, καθώς γνώρισε την ήττα με 7674.

Ρεκόρ 7-7 οι Ισπανοί, χωρίς Κάλογουεϊ

Οι Ισπανοί στην πρώτη φάση της Euroleague είχαν ρεκόρ 5-5, με αποτέλεσμα να έχουν συνολικά επτά νίκες σε 14 συνολικά παιχνίδια. Ο Χοάν Πλάθα δεν θα έχει στη διάθεση του για την αναμέτρηση με τους Πειραιώτες τον Ερλ Κάλογουεϊ, ο οποίος αναμένεται να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για περίπου ένα μήνα.

Ο Κάλογουεϊ υπέστη διάστρεμμα δευτέρου βαθμού στην κυριακάτι αναμέτρηση με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έτσι, ο Κάλογουεϊ θα δεν θα μπορέσει να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του στο Copa Del Rey. Από εκεί και πέρα, ο Πλάθα είναι σε θέση να υπολογίζει τον Αλμπέρτο Ντίας, ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις της ομάδας.

Δείτε videos από τις φετινές αναμετρήσεις:

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ