EUROLEAGUE

Σχορτσανίτης: "Η ψυχολογία δεν παίζει ρόλο"

Σχορτσανίτης: "Η ψυχολογία δεν παίζει ρόλο"

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκινά την "περιπέτεια" του Top 16 με τον εκτός έδρας αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό (30/12, 22:00). Ταυτόχρονα, ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης επιστρέφει στο ΟΑΚΑ και μίλησε στο Euroleague Greece για το συναπάντημα με τους "πράσινους".

Έμεινε για έναν μόλις χρόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά έμαθε από πρώτο χέρι τι σημαίνει το ΟΑΚΑ. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης επιστρέφει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει το "τριφύλλι", θέλοντας να βοηθήσει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ να επαναλάβει το περσινό της κατόρθωμα. Δηλαδή να κερδίσει στο ΟΑΚΑ.

Ο Έλληνας σέντερ των Ισραηλινών μίλησε στο Euroleague Greece για την αναμέτρηση με την ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, αναφέρθηκε στα "πρέπει" που συνοδεύουν το παιχνίδι, αλλά και τα όσα καλείται να κάνει η Μακάμπι για να πάρει το "διπλό".

" Το πέρσι δεν έχει καμία σχέση με φέτος. Μιλάμε για διαφορετικές ομάδες, διαφορετικούς προπονητές και διαφορετική κατάσταση. Ο τρόπος που παίζει ο Παναθηναϊκός διαφέρει πολύ σε σχέση με πέρσι. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ακούσουμε τις οδηγίες των προπονητών μας και να πάρουμε τη νίκη", ήταν η αρχική τοποθέτηση του "Σόφο", σε μία προσπάθεια να... συγκρίνει την περσινή αναμέτρηση με τη φετινή, πριν αναφερθεί στα στοιχεία που μπορούν να καθορίσουν τον νικητή.

Ένα από αυτά δεν είναι πάντως η ψυχολογία με την οποία θα μπουν στο παρκέ οι ομάδες. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να προέρχεται από συνεχόμενες ήττες (με τελευταία αυτή από τον Ολυμπιακό), αλλά " έχει πολύ έμπειρους παίκτες. Δεν πιστεύω ότι θα αφήσουν κάτι τόσο απλό όσο η ψυχολογία να επηρεάσει το παιχνίδι τους. Θα προσπαθήσουν να παλέψουν στην άμυνα και να πάρουν τη νίκη. Αυτόματα, εμείς που έχουμε κάποιες συνεχόμενες νίκες, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην βγούμε εκτός πλάνου από το σκληρό παιχνίδι του Παναθηναϊκού".

Για να καταλήξει: " Σε ένα παιχνίδι ποτέ δεν είσαι σίγουρος για το πως θα εξελιχθεί. Ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Η κάθε ομάδα φτιάχνει το πρόγραμμά της. Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά όπλα τόσο μέσα όσο και έξω από το "ζωγραφιστό".

TAGS EUROLEAGUE ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ