EUROLEAGUE

Τρώγοντας, ανοίγει η όρεξη

Τρώγοντας, ανοίγει η όρεξη

Μετά την πρόκριση της στο ΤΟΡ16, ως δεύτερη του ομίλου της στη regular season, η Λαμποράλ Κούτσα νίκησε στη Μάλαγα και μετά επιβλήθηκε της Μπαρτσελόνα. Πώς λοιπόν, να μη θέλει να νικήσει και τον Παναθηναϊκό;

Η αρχή της τρέχουσας περιόδου ήταν ελαφρώς προβληματική για τη Λαμποράλ Κούτσα, με τους τραυματισμούς (ήταν διαδοχικοί και σοβαροί) να είναι ο κύριος λόγος. Όταν βρέθηκαν όλοι μαζί οι Βάσκοι και... συντονίστηκαν στην ίδια συχνότητα, άρχισε το πράγμα να ρολάρει.

Χαρακτηριστικά, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ομίλου της, στη regular season της Euroleague και στην πρεμιέρα του ΤΟΡ16 νίκησε στη Μάλαγα, για να επιβληθεί της Μπαρτσελόνα δυο ημέρες αργότερα και να βρεθεί ένα βήμα από την οκτάδα της Liga Endesa (και άρα από το Copa del Rey).

Όλοι αυτοί είναι οι λόγοι που η Λαμποράλ αισθάνεται μια αυτοπεποίθηση και μια αισιοδοξία, όπως είπε ο Τόμας Ερτέλ, στην επίσημη ιστοσελίδα της ισπανικής λίγκας. "Το θετικό, αυτό που κρατάμε όλοι μας, είναι ότι βελτιωνόμαστε με την πάροδο του χρόνου και μέσα από τις νίκες έχουμε αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η νίκη στη Μάλαγα ήταν πολύ ωραία και μας βοήθησε και στο αποτέλεσμα επί της Μπαρτσελόνα".

Όλα αυτά όμως, ανήκουν στο παρελθόν. Αυτή η εβδομάδα περιλαμβάνει τη φιλοξενία του Παναθηναϊκού (9/1) και μετά τη Σαν Σεμπαστιάν, που ουσιαστικά θα κρίνει αν θα παίξουν στο Copa del Rey ή όχι. " Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τη νίκη μας επί της Μάλαγα, στην πρεμιέρα του ΤΟΡ16, με νίκη επί του Παναθηναϊκό. Ξέρουμε πολύ καλά ποια είναι αυτή η ομάδα, όπως και ο ΠΑΟ μας ξέρει πολύ καλά. Οι "πράσινοι" έχουν βελτιωθεί, σε σύγκριση με την τελευταία φορά που ήλθαν στη Βιτόρια ( οι Ισπανοί επιβλήθηκαν 79-77, στις 29/11). Θα είναι δύσκολο ματς" .

Ευχαρίστησε τον κόσμο για την ατμόσφαιρα που δημιούργησε εναντίον των "μπλαουγκράνα" (14.182 φίλαθλοι εμφανίστηκαν στις εξέδρες της Fernando Buesa Arena) και ζήτησε τη συμπαράσταση τους, εναντίον του Παναθηναϊκού, διαβεβαιώνοντας ότι " γνωρίζουμε πως οφείλουμε να παίξουμε όπως εναντίον της "Μπάρτσα" για να νικήσουμε".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ