EUROLEAGUE

''Συναρπαστική επανάσταση στη Λαμποράλ!''

''Συναρπαστική επανάσταση στη Λαμποράλ!''

Ο πρώην κόουτς πολλών ομάδων της ACB και νυν σχολιαστής του τηλεοπτικού δικτύου ΤVE, Óscar Quintana, περιγράφει το νέο πρότζεκτ της Λαμποράλ Κούτσα κι εξηγεί τι θα βρει απέναντί του ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (24/10, 21:30) τη Λαμποράλ Κούτσα με φόντο τη δεύτερη νίκη στον Δ' όμιλο της Euroleague, μπροστά στον κόσμο του που θα βρεθεί για πρώτη φορά στο ΣΕΦ φέτος.

Από την άλλη πλευρά οι Βάσκοι παραμένουν χωρίς νίκη στην ACB με το πέρας τριών αγωνιστικών όμως ξεκίνησαν ιδανικά τις υποχρεώσεις τους στην Euroleague και πλέον θέλουν να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο ΣΕΦ.

Ο πρώην κόουτς πολλών ομάδων της ACB (Φουενλαμπράδα, Σεβίλλη, Σαραγόσα, Μανρέσα, Αλικάντε μεταξύ άλλων) και νυν σχολιαστής του τηλεοπτικού δικτύου ΤVE, Óscar Quintana, αρθρογραφεί στο Euroleague Greece για την αποψινή αναμέτρηση στο ΣΕΦ και περιγράφει το νέο, φιλόδοξο πρότζεκτ των Βάσκων.

''Αναμφίβολα, ένας σημαντικός οργανισμός του ισπανικού μπάσκετ όπως η Λαμποράλ βιώνει μια περίοδο τεράστιων αλλαγών. Ο στόχος; Μα φυσικά, να βάλει τις βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον. Το περασμένο καλοκαίρι η Μπασκόνια έκανε σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της, χωρίς ωστόσο να χάσει το πνεύμα και, κυρίως, τη νοοτροπία που τη χαρακτηρίζουν. Η άφιξη του Μάρκο Κρέσπι στην τεχνική ηγεσία είναι ο βασικός άξονας του νέου πρότζεκτ στη Βιτόρια. Η ομάδα έχασε, μεν, τον Τίμπορ Πλάις όμως έφερε στην περιφέρεια τον Ντορόν Πέρκινς. Ο Ράιαν Γκόμεζ παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό ενώ η ''έκρηξη'' παικτών όπως ο Τζόνσον, ο Σενγκέλια, ο Μπέρτανς, ο Ντιόπ και ο Άιβεσον συνδέεται με το μέλλον της Λαμποράλ Κούτσα. Η... επόμενη μέρα της ομάδας προδιαγράφεται λαμπρή. Το παρόν παραμένει αμφίβολο.

Το πλάνο της ανανέωσης ολοκληρώθηκε με τον πλέον απόλυτο τρόπο. Η Λαμποράλ Κούτσα διαθέτει νέο κόουτς, τον Μάρκο Κρέσπι, και πολλούς νέους παίκτες (Άιβερσον, Πέρκινς, Ορλάντο Τζόνσον, Μπέρτανς, Σενγκέλια, Ράιαν Γκόμεζ, Τιγί). Ο Ιταλός Κρέσπι επιστρέφει στην Liga Endesa μετά τη θητεία του στην Σεβίλλη με σκοπό να βάλει την ομάδα ανάμεσα στις κορυφαίες. Από 'κει και πέρα, οι παλιοί Τόμας Ερτέλ και Φερνάντο Σαν Εμετέριο θα πάρουν σημαντικές βοήθειες από τους Τζόνσον, Μπέρτανς και Γκόμεζ. Το αστέρι της ομάδας παραμένει ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο ενώ, κατά τη γνώμη μου, ο Ορλάντο Τζόνσον μπορεί να εξελιχθεί σε killer της νέας Μπασκόνια!''.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ