EUROLEAGUE

Ομιλείτε τουρκικά

Ομιλείτε τουρκικά

Η Λαμποράλ Κούτσα είναι από τις ομάδες που τιμούν -και με το παραπάνω- το ξένο στοιχείο, με το Euroleague Greece θυμάται ποιοι Τούρκοι έχουν φορέσει τη φανέλα των Βάσκων.

Η Λαμποράλ Κούτσα (ή Ταουγκρές ή Ταού Κεράμικα ή Κάχα Λαμποράλ, πείτε την όπως θέλετε) είναι από τις ομάδες που τιμούν όσο λίγες το ξένο στοιχείο . Βλέπετε, έχει την τάση να χρησιμοποιεί πολλούς αλλοδαπούς παίκτες, πόσω μάλλον να τους εντάσσει στο ρόστερ της, με τη χρονική διάρκεια της παραμονής τους σε αυτό να ποικίλλει.

Υπάρχουν δηλαδή, παίκτες σαν τον Λουίς Σκόλα και τον Τιάγκο Σπλίτερ που έμειναν για αρκετά χρόνια στη Βασκονία, και άλλοι που ήρθαν και δεν ακούμπησαν. Με αφορμή την αποψινή (2/4, 22:00) αναμέτρηση με τη Φενέρμπαχτσε, το Euroleague Greece θυμάται ποιοι Τούρκοι έχουν αγωνιστεί στη χώρα των Βάσκων, με τη φανέλα της Λαμποράλ Κούτσα.

Η αναζήτηση δεν κράτησε πολύ, αφού μόλις τρεις παίκτες από τη γειτονική χώρα έχουν φτάσει έως τη Βασκονία, για να παίξουν επαγγελματικό μπάσκετ. Στην τριάδα λοιπόν, υπάρχει και μια έκπληξη.

Κάγια Πεκέρ

Στα νιάτα του θεωρήθηκε ως ο επόμενος κυρίαρχος ψηλός της Ευρώπης. Το διαμέτρημα και ο όγκος του βοηθούσαν άλλωστε να του μπει αυτή η "ταμπέλα". Επί της ουσίας όμως, δεν κατάφερε να "πιάσει" στην Τάου Κεράμικα. Επρόκειτο άλλωστε για τη μοναδική φορά που αγωνίστηκε μακριά από τη χώρα του. Ο 34χρονος πλέον σέντερ έχει παίξει σε Καρσίγιακα (1996-2000), Εφές Πίλσεν (2000-06 και 2008-10), Μπεσίκτας (2007-08) και Φενέρμπαχτσε (2010-13), ενώ από το καλοκαίρι του 2013 φορά τη φανέλα της Τράμπζονσπορ.

Σερκάν Ερντογκάν

Ένας από τους κορυφαίους σουτέρ που έβγαλε η Τουρκία τα τελευταία χρόνια. Η εμφάνιση που έκανε άλλωστε στον τρίτο προημιτελικό της Euroleague, κόντρα στον Παναθηναϊκό (το 2006) ήταν αυτή που έκρινε τα πάντα. Αποτέλεσε τον βασικό λόγο, για τον οποίο οι Βάσκοι άλωσαν το ΟΑΚΑ (74-71), για να πάρουν εν τέλει την πρόκριση για το Final Four της Πράγας, δίχως όμως να το κατακτήσουν -ελέω ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Σε εκείνο το παιχνίδι με το "τριφύλλι", είχε πετύχει 24 πόντους (με 3/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα και 6/6) βολές. Η παρουσία του στη Βασκονία δεν κράτησε για πολύ όμως, με τη συνέχεια της καριέρας του να τον βρίσκει ως επί το πλείστον στη χώρα του, με μοναδική εξαίρεση τη σεζόν 2010-11, που φόρεσε τη φανέλα της Αλικάτε. Πέρσι το καλοκαίρι ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τη δράση.

Εντέρ Αρσλάν

Ελάχιστοι το θυμούνται, αλλά ο 32χρονος σήμερα πόιντ γκαρντ έχει περάσει "για ένα φεγγάρι" από τη Βασκονία, φορώντας τη φανέλα της Τάου Κεράμικα. Ήταν στο πρώτο μισό της σεζόν 2006-07 (συμπαίκτης με τον Κάγια Πεκέρ) όταν πήρε χρόνο συμμετοχής στην ομάδα, με την παρουσία του όμως να κρατά μερικούς μόνο μήνες. Η συνέχεια τον βρήκε στον Πανιώνιο, πριν πάρει την απόφαση να επαναπατριστεί για τα καλά και φορέσει τη φανέλα της Εφές Πίλσεν (2007-2011). Την τελευταία τετραετία αγωνίζεται στη Γαλατάσαραϊ, αποτελώντας έναν από τους ελάχιστους παίκτες που συνεχίζουν ακόμη να παίζουν υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, θα είναι καλεσμένος στη Super Basketball που θα μεταδοθεί ζωντανά μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός-Άλμπα Βερολίνου (00.00). Παρουσιάζουν οι Στ. Τριαντάφυλλος και Γιάννης Φιλέρης. Συμμετέχουν Π. Διαμαντόπουλος, Τ. Μαγουλάς και Ν. Μπάκουλη .

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ