EUROLEAGUE

Διαστημικός Αστέρας!

Διαστημικός Αστέρας!

Πραγματοποιώντας απίστευτη εμφάνιση ο Ερυθρός Αστέρας διέλυσε με 87-69 τη Μπασκόνια μέσα στη Βιτόρια και έφτασε τις 6 σερί νίκες!

Ένας Ερυθρός Αστέρας βγαλμένος από το... ΝΒΑ εμφανίστηκε στη Βιτόρια, συντρίβοντας με 69-87 τη Μπασκόνια, σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκε ακόμα και με 28 πόντους διαφορά! Διεύρυνε έτσι το σερί του στις 6 νίκες, ανέβασε το ρεκόρ του στο 11-8 και "έπιασε" στην 5η θέση τη Μπασκόνια και τον Παναθηναϊκό, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην κατάταξη της EuroLeague!

O MVP

Την φετινή σεζόν ο Στέφαν Γιόβιτς έχει αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Στις καλές του βραδιές όμως είναι απολαυστικός. Μία από αυτές τις βραδιές λοιπόν ήταν ο αγώνας με τη Μπασκόνια, όπου ο Σέρβος γκαρντ έκανε πράγματα και θαύματα, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με 18 πόντους (ρεκόρ καριέρας), 12 ασίστ, 4 κλεψίματα (ρεκόρ καριέρας) και 29 βαθμούς (ρεκόρ καριέρας) στο σύστημα αξιολόγησης της EuroLeague.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Δεν ήταν ένα, ήταν πολλά, σε βαθμό που δεν ξέρει κανείς τι να ξεχωρίσει σε αυτή την ονειρεμένη βραδιά για τον Ερυθρό Αστέρα. Τις 24 ασίστ; τα 14 κλεψίματα, με τα οποία ισοφάρισαν την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας; Τα μόλις 11 λάθη, που ήταν 9 περίπου 2 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα πριν το ρίξουν στην... πλακα οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα;

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Στο καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο του Ερυθρού Αστέρα. Οι Πρωταθλητές Σερβίας πραγματικά δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στη Μπασκόνια, έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ και "έκοψαν τα πόδια" στους Βάσκους με την ενέργεια που έβγαλαν στο παρκέ, κάνοντας ουσιαστικά συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ερυθρός Αστέρας ξεκίνησε το παιχνίδι με το πόδι πατημένο στο γκάζι, ξεφεύγοντας από νωρίς με 6-17 και 10-19, κλείνοντας την πρώτη περίοδο προηγούμενη με 15-25. Στην δεύτερη περίοδο μάλιστα ήταν ακόμα καλύτερος και χάρη σε ένα επιμέρους σκορ 5-18 εκτόξευσε την διαφορά στους 23 πόντους (20-43) προκαλώντας σοκ σε όσους βρέθηκαν στο γήπεδο, κλείνοντας εν τέλει το ημίχρονο όντας μπροστά στο σκορ με 27-50! Και δεν είχε τελειώσει ακόμα την δουλειά του...

Στο δεύτερο ημίχρονο είναι πολύ πιθανό να περίμενε κάποιος την αντίδραση της Μπασκόνια. Αντ' αυτού, απλώς συνέχισε ο Ερυθρός Αστέρας το... σόου του, ξεφεύγοντας με 34-62 (!), κάνοντας ό,τι ήθελε στο παρκέ, με τη Μπασκόνια να μειώνει σε 49-70 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Οι Βάσκοι μάλιστα δεν έμειναν εκεί, παρά χάρη σε ένα σερί 8-0 μείωσαν σε 58-70 στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, δείχνοντας ξαφνικά απειλητικοί. Κάπου εκεί ωστόσο ο Ερυθρός Αστέρας απάντησε εκ νέου με ένα επιμέρους σκορ 11-3 και ξέφυγε ξανά με 61-81, "καθαρίζοντας" ουσιαστικά το παιχνίδι, φτάνοντας διά περιπάτου στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 27-50, 49-70, 69-87

Το στατιστικό της αναμέτρησης .

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ