EUROLEAGUE

Δεν ξεχνάει το ΟΑΚΑ ο Περάσοβιτς

Δεν ξεχνάει το ΟΑΚΑ ο Περάσοβιτς

Ζήτησαν από τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς να θυμηθεί μεγάλες στιγμές κατά την προηγούμενη θητεία του στη Λαμποράλ Κούτσα. Η νίκη στο ΟΑΚΑ το 2006 επί του Παναθηναϊκού και η πρόκριση στο Final Four της Πράγας ήταν μια από αυτές.

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς έλυσε το συμβόλαιο που είχε με τη Βαλένθια τον περασμένο Ιανουάριο κι εν συνεχεία προσελήφθη ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Κροατίας. Την περασμένη Δευτέρα (8/6) η Λαμποράλ Κούτσα ανακοίνωσε επίσημα την πρόσληψή του .

Έτσι ο Περάσοβιτς επέστρεψε στην Μπασκόνια, ομάδα της οποίας φόρεσε τη φανέλα από το 1993 ως το 1997 ενώ είχε καθίσει στον πάγκο της από το 2005 ως το 2007. Ειρήσθω εν παρόδω, εκείνη η συνεργασία είχε λήξει με απόλυση.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως κόουτς της Λαμποράλ Κούτσα, ο 50χρονος προπονητής ανέφερε αρχικά πως "η Μπασκόνια είναι η ομάδα που μου έχει προσφέρει τόσα πολλά. Πέρασα τέσσερα υπέροχα χρόνια ως παίκτης και άλλα δυο, ως προπονητής. Είναι η τρίτη φορά που βρίσκομαι εδώ μπορώ να πω ότι πρόκειται για κάτι παραπάνω από έναν σύλλογο για μένα. Το μπάσκετ είναι το πιο δημοφιλές σπορ στη Βιτόρια και οι επιτυχίες του οργανισμού δεν γίνεται να ξεχαστούν τόσο εύκολα. Μπορεί να έχεις μια και δυο κακές χρονιές, όμως οι προσδοκίες θα είναι πάντα μεγάλες".

Εν συνεχεία ο Περάσοβιτς κλήθηκε να σχολιάσει μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία του οργανισμού, την πρόκριση στο Final Four της Πράγας μετά τη νίκη (71-74) επί του Παναθηναϊκού στο Game 3 των προημιτελικών του 2006, στο ΟΑΚΑ. Σε εκείνο το παιχνίδι ο Σερκάν Ερντογάν ήταν ασταμάτητος. Για την ακρίβεια πέτυχε 24 πόντους κι έστειλε τους Βάσκους στα ημιτελικά αφού ο Φραγκίσκος Αλβέρτης έκανε air-ball υπό πίεση με την εκπνοή.

"Εκείνη τη χρονιά κατακτήσαμε το Copa del Rey και προκριθήκαμε στο Final Four. Ουδείς το περίμενε Ουδείς πίστεψε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε εκτός έδρας, σε μια από τις πιο δυνατές έδρες της Ευρώπης, απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα" ανέφερε χαρακτηριστικά.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ