EUROLEAGUE

Δουλειά, αφοσίωση, πειθαρχία και υπομονή

Δουλειά, αφοσίωση, πειθαρχία και υπομονή

Ο ηγέτης της Γαλατασαράι, Κάρλος Αρόγιο μίλησε για τη φετινή σεζόν στη Εuroleague, τον όμιλο που αφορά και τον Ολυμπιακό και αποκάλυψε ποιος θα προχωρήσει.

Η Γαλατασαράι είναι μεταξύ των ομάδων που θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, στον όμιλο της Euroleague. Kαι ο Κάρλος Αρόγιο είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της. Ο Πορτορικανός μίλησε στη Euroleague TV για τις φιλοδοξίες της παρέας του, για τον ίδιο, αλλά και το πώς γίνεται η δουλειά.

Πώς είναι η προσαρμογή των νέων παικτών;

"Όλα μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά. Όλοι έχουμε υπομονή και είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που πρέπει να γίνουν. Γνωρίζουμε πως θα χρειαστεί χρόνος για να γνωριστούμε στο παρκέ και να γίνουμε η ομάδα που όλοι περιμένουν από εμάς".

Πώς ο ηγέτης μιας ομάδας βοηθά στην εξεύρεση της χημείας;

"Όλοι είμαστε ηγέτες, γιατί όλοι χρειαζόμαστε ώστε να γίνει η δουλειά. Προφανώς, η φωνή μου είναι αυτή που ακούγεται πολύ συχνά, λόγω της θέσης μου και αυτών που πρέπει να κάνω στο παρκέ, επί καθημερινής βάσεως. Πιστεύω ωστόσο, πως όλοι έχουμε καταλάβει τη δέσμευση που πρέπει να κάνουμε, ώστε να είμαστε σε θέση να πετύχουμε κάτι".

Πού θα έφτανε η Γαλατασαράι, αν δεν έχει τους περυσινούς τραυματισμούς;

"Οι τραυματισμοί είναι κάτι ατυχές, αλλά αποτελούν και μέρος του παιχνιδιού. Μέρος του να είσαι επαγγελματίας αθλητής. Δεν υπάρχει τρόπος να καταφέρουμε να τους ελέγξουμε. Καταφέραμε να μείνουμε ενωμένοι, να συνεχίσουμε να είμαστε ομάδα, να πιστεύει ο ένας στον άλλον, γιατί ό,τι συνέβη, έγινε στην αρχή της σεζόν. Είχαμε πολύ δρόμο να διανύσουμε. Όλα πήγαν κατά τον καλύτερο τρόπο για εμάς".

Είναι δυνατό οι φαν να μπορούν να μετρούν τους πόντους και τις ασίστ σου;

"Αυτό είναι το κλειδί. Να μετέχουν όλοι οι παίκτες στο παιχνίδι και να κάνω ό,τι μπορώ για αυτό. Σημαντικό είναι να συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε ως ομάδα, να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα. Μη ξεχνάτε ότι είμαστε ομάδα που είναι σχετικά νέα. Θα δούμε πώς θα πάει. Όλοι έχουμε μεγάλες προσδοκίες, αλλά θα χρειαστεί σκληρή δουλειά και αφοσίωση, μαζί με πειθαρχία και υπομονή για να γίνουμε επιτυχημένοι".

Πώς βλέπεις τον όμιλο σας;

" Όποιος καταφέρει να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο, σε κάθε ματς, θα έχει το προβάδισμα. Στη Euroleague παίζουν οι καλύτεροι των καλύτερων, οπότε πρέπει να είσαι έτοιμος για κάθε αντίπαλο. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε σωστά, να προετοιμαζόμαστε για κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο μας και μετά να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Κάθε πόντος μετρά, οπότε χρειάζεται απόλυτη αυτοσυγκέντρωση".

TAGS EUROLEAGUE ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ