EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Καλός ο Σλούκας, αλλά να περνάει το κέντρο"

Ομπράντοβιτς: "Καλός ο Σλούκας, αλλά να περνάει το κέντρο"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κώστα Σλούκα και έδωσε συγχαρητήρια στη Λαμποράλ Κούτσα για την προσπάθειά της στον δεύτερο ημιτελικό του Final Four του Βερολίνου.

" Το πρώτο πράγμα που θέλω να κάνω είναι να δώσω συγχαρητήρια στη Λαμποράλ για το εκπληκτικό παιχνίδι που έκαναν σήμερα. Εδειξαν και πάλι ότι είναι μια πολύ καλή ομάδα. Στην αρχή σκοράραμε εύκολα 10 πόντους και βρήκαν τον τρόπο να επιστρέψουν και να αποδώσουν καλά", ήταν οι πρώτες κουβέντες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά το τέλος του αγώνα με τη Λαμποράλ Κούτσα , όπου η Φενέρμπαχτσε επικράτησε και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Final Four.

Όπως τόνισε: " Δεν είναι μυστικό ότι προετοιμαστήκαμε για δύο σημαντικούς παίκτες, τον Άνταμς και τον Μπουρούση. Ότι και να δοκιμάσαμε δεν ήταν αρκετό. Δεν παίξαμε άμυνα όπως είχαμε προετοιμαστεί. Δεν είναι λογικό να αμυνόμαστε έτσι σε έναν παίκτη που εκτελεί τόσες πολλές φορές. Θέλαμε να τον δυσκολέψουμε σε όλα τα σουτ. Σούταρε 13 φορές και πολλές φορές τα χέρια των πακτών μας ήταν κάτω.

Ο Μπουρούσης είναι πολύ καλός πασέρ. Οπότε δεν θέλαμε να παίξουμε παγίδα. Τον θεωρώ πόιντ-γκαρντ. Για αυτό παίξαμε ένας-ένας, αλλά δεν ήμασταν καλά. Δεν ήμασταν έτοιμοι ατομικά να αμυνθούμε. Επίσης ήμασταν άστοχοι, αλλά νομίζω ότι αυτό οφείλεται στη νευρικότητα. Βιαζόμασταν να σουτάρουμε. Στο τέλος όμως βρήκαμε τον τρόπο, ειδικά με τους τέσσερις κοντούς. Κάποιοι παίκτες που κοιμότουσαν στο 2ο ημίχρονο, ξύπνησαν στο τέλος. Είναι σημαντικό για το τουρκικό μπάσκετ ότι θα έχει για πρώτη φορά ομάδα στον τελικό.

Έχουμε έμπειρους παίκτες. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Το ίδιο να κάνω και στους φιλάθλους. Ξέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία μας. Έχουμε πολλούς παίκτες από διάφορες χώρες. Το πρώτο πράγμα που έβαλε ο συνεργάτης μου ήταν "ένα ακόμα". Σε όλες τις γλώσσες. Αν θα έχουμε κίνητρο; Ο τελικός είναι τελικός. Ο Μπογκντάνοβιτς είναι φοβερός παίκτης. Τον εμπιστεύομαι, αλλά θα πρέπει να ξέρει ότι το μπάσκετ διαρκεί 40 λεπτά. Σήμερα 45. Είμαι χαρούμενος που τον κοουτσάρω. Κάποιες φορές είμαι θυμωμένος μαζί του και είμαι σίγουρος ότι κάποιες φορές είναι θυμωμένος κι αυτός μαζί μου".

Για να συνεχίσει λέγοντας: " Το καλοκαίρι μίλησα με τον Κώστα Σλούκα και του είπα γιατί θέλω να έρθω. Ξέρω ότι είναι σημαντικός. Είναι ένας από τους ηγέτης, όπως έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια. Το μόνο που πρέπει να μάθει είναι να περνάει το κέντρο πριν από τα 8 δευτερόλεπτα (γελάει). Για τον Ντατόμε; Το καλοκαίρι μιλάω σε όλους τους παίκτες. Το έκανα με τον Κώστα, τον Πέρο, όλους. Συναντηθήκαμε στη Βαρκελώνη και περάσαμε μια ημέρα μαζί. Μιλήσαμε για τα πάντα. Και μου είπε εκείνο το βράδυ, κόουτς θα σου απαντήσω αύριο. Ήμουν χαρούμενος για αυτόν, γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του. Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας".

Τέλος αναφέρθηκε στη μονομαχία του με τον Δημήτρη Ιτούδη: " Ξέρω ότι η μονομαχία με τον Ιτούδη είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία. Τόσα χρόνια μαζί και τώρα παίζουμε αντίπαλοι. Είμαι χαρούμενος για τον Δημήτρη, γιατί έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Είμαι σίγουρος ότι θα με περιμένει στο ξενοδοχείο για να μιλήσουμε και να κάνουμε πλάκα ο ένας στον άλλον".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ