EUROLEAGUE

Ομπράντοβιτς: "Ελπίζω να μην ξαναπαίξω εναντίον του Παναθηναϊκού"

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε στo Fenerbahce TV για τις μονομαχίες των playoffs με τον Παναθηναϊκό Superfoods και το Final Four που βρίσκεται προ των πυλών.

Η τρίτη συνεχόμενη παρουσία της Φενέρμπαχτσε σε Final Four πέρασε από το ΟΑΚΑ, εκεί όπου η τουρκική ομάδα πήρε δύο νίκες. Η περσινή φιναλίστ "σκούπισε" τον Παναθηναϊκό Superfoods, με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να εξηγεί στην Fenerbahce TV πως το τελευταίο που θέλει είναι να ξαναβρεί απέναντί του το "τριφύλλι" σε τέτοιας κρισιμότητας αναμετρήσεις. Ο προπονητής της Φενέρμπαχτσε μίλησε επίσης για το Final Four και αυτά που θα κρίνουν την πορεία της ομάδας του, αλλά και τις σχέσεις του με τον πρόεδρο του τουρκικού συλλόγου, Αζίζ Γιλντιρίμ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό: "Η σειρά των playoffs με τον Παναθηναϊκό ήταν πολύ δύσκολη για μένα από συναισθηματικής άποψης, γι αυτό ελπίζω πως δεν θα ξαναπαίξω τόσο σημαντικά παιχνίδια απέναντί του. Είναι λογικό αυτό που λέω. Είχα μιλήσει στους παίκτες μου για τη σειρά των αγώνων, εξηγώντας τους πως το πλεονέκτημα έδρας θα το καθορίσουν οι ίδιοι. Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για εκείνα τα παιχνίδια. Στο Game 1, η άμυνα μάς έδωσε την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμασταν για να γυρίσουμε το παιχνίδι και να πάρουμε τη νίκη. Στο Game 2, ο Παναθηναϊκός άλλαξε την πεντάδα του, ήταν ακόμη πιο δύσκολο παιχνίδι, αλλά στο τέλος βγάλαμε δύο πολύ καλές άμυνες και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Κάναμε λάθη, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό για το επίπεδο και τον βαθμό δυσκολίας. Ήταν τρομερή σειρά αγώνων. Όλοι οι παίκτες ήταν απόλυτα έτοιμοι σε πνευματικό επίπεδο. Όλοι τους υγιείς και έτοιμοι για αυτούς τους αγώνες".

Για το κίνητρο που είχε η Φενέρμπαχτσε: "Ήταν διαφορετικό το κίνητρο σε σχέση με τους αγώνες της regular season. Οι δημοσιογράφοι ξεχωρίζουν κάθε φορά κάποιους παίκτες, τους αρέσει να μιλάνε για ονόματα, αλλά για εμένα ήταν όλοι τους εξαιρετικοί".

Για τη σχέση του με τον πρόεδρο της τουρκικής ομάδας, Αζίζ Γιλντιρίμ: "Ξέρω τα συναισθήματά του πολύ καλά, κι εκείνος ξέρει τα δικά μου. Έχουμε πολύ ιδιαίτερη επικοινωνία, πάντα μας στηρίζει όλους. Τον επισκέφτηκα πριν από το παιχνίδι του β' γύρου με την Μπασκόνια, δεν δίστασε να μου πει καλά λόγια και να μου δηλώσει την στήριξή του, παρότι η ομάδα δεν έπαιζε καλά εκείνη την περίοδο. Πάντα μου λέει πόση εμπιστοσύνη έχει στην ομάδα".

Για το παιχνίδι με την Γκαζιαντέπ, που η Φενέρμπαχτσε γύρισε από το -24 στο ημίχρονο: "Όλοι στο τεχνικό επιτελείο δουλεύουν άριστα. Θέλω να τους ευχαριστήσω και δημόσια για την προσφορά τους. Όλα τα μέλη της ομάδας προσφέρουν σημαντικά και βοηθούν στο να προοδεύει η ομάδα".

Για το Final Four της Κωνσταντινούπολης: "Δεν αλλάζει κάτι σε εμάς, θέλαμε να προκριθούμε στο Final Four έτσι κι αλλιώς. Η επιθυμία της ομάδας να βρίσκεται σε αυτό ήταν πολύ μεγάλη εκ των προτέρων. Θα παλέψουμε για να κατακτήσουμε το τρόπαιο, όπως κάναμε στη Μαδρίτη και το Βερολίνο, αλλά το πιο περίεργο απ όλα είναι πως θα είμαστε η μοναδική ομάδα που θα πρέπει να αλλάξει ήπειρο για να παίξει στο Final Four (σ.σ.: επειδή η βάση της Φενέρμπαχτσε είναι στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης)" (γελάει)

Για τον ημιτελικό με τη Ρεάλ Μαδρίτης: "Είναι μια πολύ καλή και ποιοτική ομάδα, που βρίσκεται στην πρώτη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος και έχει σταθερή παρουσία σε Final Four. Διαθέτει έξι παίκτες που είναι πολύ αθλητικοί και όλοι μπορούν να σουτάρουν αξιόπιστα από την περιφέρεια. Έχει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που αντιμετωπίσαμε πριν από δύο χρόνια στο Final Four, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ έμπειρη. Θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι".

Για τη μετακίνηση πολλών παικτών στο ΝΒΑ: "Το όνειρο κάθε παίκτη είναι να βρεθεί στο ΝΒΑ, αλλά πολλοί από αυτούς καταλήγουν σαν τους φιλάθλους: κάθονται σε μια καρέκλα και βλέπουν τα παιχνίδια από κοντά. Θέλω οι παίκτες μου να αποφασίζουν μόνοι τους για το μέλλον τους, αλλά είναι σαφές πως το πιο σημαντικό ειδικά για νεαρούς παίκτες είναι να παίρνουν χρόνο συμμετοχής και εμπειρίες, κι όχι να κοιτάνε τους άλλους να παίζουν. Είμαστε πάντως προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο, αν κάποιοι φύγουν, κάποιοι άλλοι θα έρθουν στη θέση τους".

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ