EUROLEAGUE

Ο Πρέλντζιτς θέλει να γίνει Διαμαντίδης

Ο Πρέλντζιτς θέλει να γίνει Διαμαντίδης

Μπορεί να παίξει από τον "άσο" έως το "4". Ακόμα δεν έχει δοκιμαστεί στη θέση του σέντερ, αλλά με τον Ομπράντοβιτς που έμπλεξε, ποτέ δεν μπορεί να ξέρει ο Εμίρ Πρέλντζιτς. Δείτε τον να μιλά για τη Φενέρμπαχτσε και... το είδωλο του (video).

Παίζει σε όλες τις θέσεις, πλην εκείνης του σέντερ. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Όλα τα άλλα είναι πιθανά για τον Εμίρ ΡίλεΠρέλντζιτς. Παίκτης με πολλές -αγωνιστικές- πλευρές που του επιτρέπουν να δηλώνει all rounder. Και αυτό,το χρωστά σε κάποιον: τον Μπόγκνταν Τάνιεβιτς.

Όπως ενημέρωσε μέσω του Weekly Show της Εuroleague " πιο άνετα αισθάνομαι στη θέση του σμολ φόργουορντ. Αλλά σίγουρα είναι ωραίο να μπορώ να αγωνίζομαι σε πολλές θέσεις. Ο λόγος που έχω αυτή τη δυνατότητα είναι ο "Μπόσα" Τάνιεβιτς, ο προπονητής που είχα στην αρχή της καριέρας μου. Μου είχε πει να είμαι έτοιμος να εκμεταλλευτώ την ποιότητα που έχω για να παίζω σε περισσότερες από μια θέσεις και με δίδαξε πώς να το κάνω αυτό, ώστε να μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου με πολλούς τρόπους".

Ο Πρέλντζιτς θέλει να γίνει Διαμαντίδης

Ο Τάνιεβιτς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αρχή της καριέρας του. Τώρα,... τη δουλειά του καθοδηγητή την έχει αναλάβει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. "Ο Τάνιεβιτς με βοήθησε πολύ να μπω στη Euroleague και με δίδαξε πολλά πράγματα για να γίνω καλύτερος παίκτης. Με τον ερχομό του Ζέλικο ωστόσο, το παιχνίδι μου πέρασε στο επόμενο επίπεδο".

Πολίτης... του κόσμου

Ο Πρέλντζιτς γεννήθηκε (στις 6/9 του 1987) στην πόλη Ζένιτσα, της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και στα 26 του έχει τρία διαβατήρια: αυτό της χώρας στην οποία ήλθε στον κόσμο, της Σλοβενίας (όπου έκανε την πρώτη του μετακόμιση, για χάρη του μπάσκετ, όταν ήταν 18 χρόνων, ώστε να παίξει στη Σλόβαν) και της Τουρκίας, χώρα που ζει, εργάζεται και εκπροσωπεί -στο διεθνές στερέωμα- από το 2007. Σε πόσες ομάδες έχει αγωνιστεί στη γείτονα, όλα αυτά τα χρόνια; Σε μια: τη Φενέρμπαχτσε. Γεγονός για το οποίο αισθάνεται υπερήφανος.

" Το να μένεις στον ίδιο οργανισμό επτά χρόνια, πολλώ δε όταν αυτός ο οργανισμός είναι επιπέδου Euroleague, είναι κάτι μοναδικό. Έχω συμβόλαιο για άλλες τρεις σεζόν, πράγμα που σημαίνει πως στην ολοκλήρωση του θα έχω "κλείσει" μια δεκαετία στη "Φενέρ". Αυτό από μόνο του είναι ένα επίτευγμα. Νιώθω υπερήφανος που έχω κερδίσει την εμπιστοσύνη αυτών των ανθρώπων, για τέτοιο μεγάλο διάστημα".

Ο Πρέλντζιτς θέλει να γίνει Διαμαντίδης

Το 2007, όταν υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με τη Φενέρμπαχτσε, ευτύχησε να 'χει δυο συμπαίκτες που στάθηκαν στο πλάι του, που τον βοήθησαν να προσαρμοστεί και να εξελιχθεί: " Ο Μιρσάντ Τουρκσάν (νυν GM στην ομάδα) και ο Ομέρ Ονάν. Είναι πολύ καλοί φίλοι. Με βοήθησαν πάρα πολύ στο ξεκίνημα μου".

"Καλύτερος όλων, ο Διαμαντίδης"

Tη σήμερον ημέρα, ο Πρέλντζιτς είναι ηγέτης στην ομάδα του. Αλλά αν τον ρωτάτε πού θα ήθελε να μοιάσει, θα σας πει δίχως ιδιαίτερη σκέψη " στον Δημήτρη Διαμαντίδη. Είναι ο καλύτερος παίκτης που παίζει τώρα στην Euroleague. Προσπαθώ να γίνω όσο καλός είναι εκείνος".

Τον ρώτησαν ποιο είναι το καλύτερο επιθετικό του βράδυ. Αποκάλυψε πως " ήταν ένα ματς εναντίον της Παρτίζαν, στο Βελιγράδι και σκόραρα δυο σουτ από τα 9 μέτρα. Αυτό ήταν το καλύτερο που μου 'χει συμβεί".

Η καλύτερη αμυντική παρουσία, ήταν στις 27 Ιανουαρίου του 2012, εναντίον της Βαλένθια. " Ήμασταν στο +2 και χάσαμε την μπάλα. Ενώ γυρίζαμε στην άμυνα, είδα τον Μαρτίνεθ με την άκρη του ματιού μου και σκέφτηκα πως αν δεν τον "πιάσω", θα σκοράρει σίγουρα. Έτρεξα πάνω του, έκανα ένα άλμα, τον έκοψα, με κάποιο τρόπο η μπάλα πήγε και πάλι στα χέρια του, έκλεισα τα μάτια μου, ξαναπήδηξα και τον έκοψα ξανά". Όλα αυτά έγιναν υπό το βλέμμα του συγκινημένου Τάνιεβιτς, ο οποίος ήταν στις εξέδρες.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ