EUROLEAGUE

Ο Ούντο είναι διαρκώς με ένα βιβλίο στο χέρι

Ο Ούντο είναι διαρκώς με ένα βιβλίο στο χέρι

Βλέποντας τον Έκπε Ούντο, το τελευταίο που μπορείς να υποθέσεις είναι πως πρόκειται για "βιβλιοφάγο". Κι όμως, ο σέντερ της Φενέρμπαχτσε έχει τρέλα με τα βιβλία, όπως αποκάλυψε μιλώντας στην Euroleague TV.

Όταν βλέπεις έναν τύπο με ύψος 2μ08 να καρφώνει και να μοιράζει τάπες στους αντιπάλους του, το τελευταίο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι πως τρελαίνεται για την ανάγνωση. Κι ακόμη περισσότερο πως διατηρεί λέσχη ανάγνωσης που φέρει το όνομά του.

Ο Έκπε Ούντο είναι ένας πραγματικός "βιβλιοφάγος", αν και στα νιάτα του δεν ήταν λάτρης της ανάγνωσης. Όπως είπε ο ίδιος στην Euroleague TV: " Το αστείο είναι ότι σαν παιδί δεν διάβαζα καθόλου βιβλία. Στο κολέγιο όμως, ένας φίλος μου, έστελνε διαρκώς μέιλ με ενδιαφέροντα άρθρα. Ήξερε ότι δεν τα κοιτάζω καθόλου, αλλά δεν τον απασχολούσε. Συνέχισε να στέλνει ασταμάτητα. Κάποτε "έσκασε" η ιδέα να δημιουργήσουμε μια λέσχη ανάγνωσης. Μου έλεγε ότι πρέπει να το κάνω για να ωριμάζω πνευματικά και να μαθαίνω νέα πράγματα. Σιγά σιγά αυτό μεγάλωσε".

Στην πορεία αποφάσισε να χρησιμοποιήσει σε μέγιστο βαθμό τα social media για να διαφημίσει την προσπάθειά του. Επ αυτού είχε να επισημάνει ότι " το Twitter είναι ένα υπέροχο "εργαλείο" για να συνδέεις τον κόσμο, σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ανεβάζω βιβλία και ο κόσμος αρχίζει να ενδιαφέρεται. Προβάλω κάποια συγκεκριμένα, που αρέσουν στους περισσότερους, ή που μου προτείνουν φίλοι μου. Κάπως έτσι γίνεται η δουλειά", για να προσθέσει πως " πριν από δύο χρόνια έγινε μία συνάντηση στο Ντάλας, δυστυχώς πέρσι δεν έγινε κάτι. Είναι ωραίο γιατί έρχεσαι σε επαφή με τους ανθρώπους και μαθαίνεις πράγματα από αυτούς, μιλάς μαζί τους. Μιλάγαμε για βιβλία που έγιναν ταινίες".

Ο Ούντο είναι διαρκώς με ένα βιβλίο στο χέρι

Η δύναμη του Twitter είναι τέτοια που έχει βοηθήσει στην "εκτόξευση" της αποδοχής της λέσχης ανάγνωσης που διατηρεί, αφού χρόνο με τον χρόνο τα αιτήματα αυξάνονται κατακόρυφα. " Με μικρά πράγματα όπως αυτό, μπορείς να "χτίσεις" σχέσεις που κρατάνε για πάντα", παραδέχεται. Για να συνεχίσει αναφερόμενος στην αντιμετώπιση που έχει από τους συμπαίκτες του. Βλέπετε, στους υπόλοιπους παίκτες έκανε εντύπωση αρχικά η τάση του να συνδυάζει κάθε ελεύθερο λεπτό στα αεροδρόμια και τις αποστολές της ομάδας, με την ανάγνωση: " Τους αρέσει, έρχονται συνέχεια και με ρωτάνε τι διαβάζω. Με βλέπουν διαρκώς με ένα βιβλίο στο χέρι και θέλουν να μάθουν τι διαβάζω".

Όσο για το μεγαλύτερο κέρδος από το χόμπι του; " Μου μαθαίνει πολλά η ανάγνωση γιατί βελτιώνομαι ως άνθρωπος. Δεν περιορίζομαι μόνο στο μπάσκετ. Μπορώ να μιλήσω για διάφορα πράγματα που αφορούν τη ζωή", σχολιάζει.

TAGS EUROLEAGUE ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ