EUROLEAGUE

Ράγκλαντ: "Κίνητρο η συμμετοχή στην Euroleague"

Ράγκλαντ: "Κίνητρο η συμμετοχή στην Euroleague"

Ο Τζο Ράγκλαντ ήταν η πρώτη φετινή μεταγραφή της Αρμάνι. Ο Αμερικανός, που θα βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού στην Εuroleague, μίλησε εφ'όλης της ύλης στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας.

Η Αρμάνι απέκτησε φέτος τον Τζο Ράγκλαντ από την Καντού για να γεμίσει το κενό που άφησαν στο ρόστερ οι αποχωρήσεις των Κέρτις Τζέρελς και Κιθ Λάνγκφορντ.

Ο 24χρονος Αμερικανός βρίσκεται ήδη στο Μιλάνο, όπου, ανάμεσα στις ενταντικές προπονήσεις, βρήκε χρόνο να παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Αναλυτικά, τόνισε για την ένταξη του στο δυναμικό της Αρμάνι: "Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος μίας εξαιρετικής ομάδας, η οποία πέρυσι κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να αγωνιστώ στην Euroleague, αποτελεί μεγάλο κίνητρο για μένα"

Όσον αφορά τον τρόπο που αγωνίζεται, δήλωσε: "Είμαι πλέι μέικερ, μου αρέσει η επίθεση, να ξεγελώ τον αντίπαλο και να σχεδιάζω τις κινήσεις μου"

Στην Ευρώπη βρίσκεται από το 2012 (τη σεζόν 2012-2013 αγωνίστηκε στην Ισπανία με τη Μούρθια), δεν ξεχνά όμως την πατρίδα του, στην οποία το μπάσκετ αποτελεί τρόπο ζωής: " Μεγάλωσα στο Springfiled, το μέρος που ανακαλύφθηκε το μπάσκετ. Είναι προφανές: στη γενέτειρα μου όλοι προσπαθούν να παίξουν μπάσκετ. Κάποιοι μπορούν και κάποιοι όχι, αλλά την προσπάθεια την κάνουν όλοι."

Από τον Απρίλη του 2013, αγωνιζόταν με την Καντού. Γνωρίζει ότι μεταξύ της πρώην και της νυν ομάδας του υπάρχει αντιπαλότητα; "Ναι το γνωρίζω, δεν έχω κάποια γνώμη. Πέρασα υπέροχα την μίαμιση σεζόν που βρέθηκα στην Καντού αλλά δεν θέλω να κοιτάω στο παρελθόν. Είμαι στραμμένος στο μέλλον, εδώ στο Μιλάνο."

Στην κολεγιακή του καριέρα, έκανε το πρώτα του βήματα όχι σε κάποια από τις ομάδες του ΝCAA αλλά στο κοινοτικό, δημόσιο κολέγιο: "Ήμουν στο North Platte στη Νεμπράσκα. Δύσκολη η εμπειρία αλλά τη χρησιμοποίησα για να πιέσω τον εαυτό μου στα δύσκολα και να βελτιωθώ για το μέλλον". To 2010 μετακινήθηκε τελικά στο NCAA για το Wichita State. "Ήταν πολύ καλά, συνεργάστηκα με εξαιρετικούς παίκτες και βρέθηκα υπό τις οδηγίες δύο σημαντικών προπονητών: του Γκρεγκ Μάρσαλ και του Κρις Τζανς. Έμαθα πολλά από αυτή την εμπειρία."

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ