EUROLEAGUE

"Η Αρμάνι έχει καρδιά"

"Η Αρμάνι έχει καρδιά"

Ο Λούκα Μπάνκι μιλά στο Euroleague Greece για... το χέρι του Χάκετ και τονίζει πως ακόμα δεν έχει τελειώσει η Αρμάνι τη δουλειά της (βλ. πρόκριση στο ΤΟΡ16). Για αυτό θέλει νίκη επί του Παναθηναϊκού.

H Aρμάνι νίκησε με τρόπο που δεν θέλει να θυμάται η Μπάγερν Μονάχου ( 83-81, με καλάθι του Ντάνιελ Χάκετ στα 2'' για το τέλος), αλλά... θα τη συνοδεύει στο υπόλοιπο της σεζόν, αφού την άφησε εκτός Euroleague.

Oι Ιταλοί νιώθουν σαφέστατα πολύ καλύτερα από ό,τι ήταν το πρωί της Τετάρτης (3/12), αλλά δεν θεωρούν δεδομένη την παρουσία τους στο ΤΟΡ16. Για αυτό θα χρειαστεί η νίκη επί του Παναθηναϊκού. Αλλά θα φτάσουμε και εκεί.

Αυτό που είχε να πει στο Euroleague Greece ο Λούκα Μπάνκι, για το ματς με τους Γερμανούς ήταν ότι " είναι αλήθεια πως σε ματς που είναι do or die -διότι με ήττα οι γείτονες θα έμεναν εκτός διοργάνωσης- έχεις τη δυνατότητα να αντιληφθείς τις αξίες μιας ομάδας, ειδικά σε ό,τι αφορά τη νοοτροπία. Ο τρόπος που αντιδράς σε τέτοιες καταστάσεις, είναι πολύ πιο σημαντικός από το αν μπήκε ή δεν μπήκε κάποιο σουτ, αν εκτέλεσες σωστά μια άμυνα ή μια επίθεση. Βλέπεις την καρδιά, τη θέληση και τον ανταγωνισμό που έχουν οι παίκτες σου".

Τι τους είπε πριν την τελευταία επίθεση; " Στην πραγματικότητα, δεν είχα την ευκαιρία να καλέσω τάιμ άουτ και να αναφέρω ένα σύστημα. Το παιχνίδι από μόνο του έδωσε την ευκαιρία να κρίνουν τα χέρια του Χάκετ την έκβαση. Ήταν on fire. Όταν όλα τελείωσαν, έδωσα συγχαρητήρια στην ομάδα και την ίδια στιγμή τους επισήμανα πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί στις προσεχείς συναντήσεις, σε ιταλική λίγκα και Euroleague. Έχουμε μπροστά μας αγώνες που είναι καθοριστικής σημασίας. Στη Euroleague πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά και να πάμε στο ΤΟΡ16. Ακόμα δεν είμαστε εκεί".

Για να συμβεί αυτό, η Αρμάνι πρέπει να νικήσει τον Παναθηναϊκό. " Και μόνο τα αποτελέσματα αυτής της ομάδας δείχνουν πόσο καλές επιλογές έκαναν μέσα στο καλοκαίρι. Από ό,τι έχω δει, η χημεία είναι αρκετά καλή ώστε να επιτρέψει στον Παναθηναϊκό να πάει πολύ μακριά. Πιο μακριά από το ΤΟΡ16".

Οι πρωταθλητές Ιταλίας είχαν τα θέματα τους, μετά την απώλεια των Λάνγκφορντ και Τζέρελς το περασμένο καλοκαίρι και με τις μεταγραφές που έκαναν να μη δίνουν ακριβώς το 100%. " Ήταν δύσκολη η δουλειά που είχαμε να κάνουμε. Ακόμα δύσκολη είναι, γιατί όχι μόνο πρέπει να βάλουμε τους νέους παίκτες στο σύστημα, στο κλίμα, αλλά να αλλάξουμε και τη θέση αρκετών από εκείνους που ήταν και πέρυσι στην ομάδα. Για τους περισσότερους εξ αυτών, μέσα σε ένα καλοκαίρι άλλαξαν άρδην ο ρόλος και οι ευθύνες τους".

Η Super BasketBall θα είναι μαζί σας μετά το τέλος του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Φενέρμπαχτσε με καλεσμένο τον Κώστα Τσαρτσαρή! Παρουσιάζουν οι Μάνος Μίχαλος, Στέφανος Τριαντάφυλλος. Μαζί τους ο Γιάννης Φιλέρης, Τάσος Μαγουλάς. Σχόλιο από τους: Παντελή Διαμαντόπουλο, Νίκη Μπάκουλη, Γιάννη Ντεντόπουλο.

TAGS EUROLEAGUE ΜΙΛΑΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ