EUROLEAGUE

Τέλος η regular season: στην τετράδα η Μπάμπεργκ

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ / EUROLEAGUE / OLYMPIAKOS - BAMBERG (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Μπάμπεργκ πήρε με δυσκολία το "διπλό" επί της Μίτελντοϊτσερ (76-74) και ολοκλήρωσε τη regular season στην τέταρτη θέση. Στο βάθος... Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά των playoffs.

Με εκτός έδρας νίκη επί της Μίτελντοϊτσερ (76-74) ολοκλήρωσε η Μπάμπεργκ τη regular season της Bundesliga. Η ομάδα του Λούκα Μπάνκι έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τη regular season, αφού τον τελευταίο μήνα σημείωσε οκτώ νίκες σε εννέα αγώνες με αποτέλεσμα να "σκαρφαλώσει" στην κατάταξη του γερμανικού πρωταθλήματος.

Στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας, ο Νίκος Ζήσης είχε 7 πόντους (με 2/4 δίποντα και 3/4 βολές), 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 27'21'' συμμετοχής.

Πριν αναλάβει άλλωστε ο έμπειρος τεχνικός, η Μπάμπεργκ βρισκόταν στο όριο της οκτάδας. Στο "παρά ένα" εξασφάλισε όμως το πλεονέκτημα έδρας για τον πρώτο γύρο των playoffs, στον οποίο θα αντιμετωπίσει τη Βόννη. Πέραν αυτού, το μείζον είναι πως σε περίπτωση πρόκρισης τόσο της Μπάμπεργκ όσο και της Μπάγερν Μονάχου στα ημιτελικά, οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν με φόντο την πρόκριση στους τελικούς.

Θυμίζουμε ότι μόνο ο πρωταθλητής της Bundesliga παίρνει το εισιτήριο για την EuroLeague της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου, κάτι που σημαίνει πως όποια εκ των δύο ομάδων δεν τα καταφέρει, θα θεωρηθεί ότι απέτυχε φέτος.

Πέραν αυτού, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει για την προημιτελική φάση το ζευγάρι της Λούντβιχσμπουργκ με την Μπάιροϊτ, το οποίο τέθηκε αντιμέτωπο επίσης στους "8" του Basketball Champions League -με την πρώτη να παίρνει το εισιτήριο για το Final Four.

Για την ιστορία, οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία είναι η Τούμπιγκεν (σ.σ.: έκανε μόλις μια νίκη φέτος!) και η Έτινγκερ.

Τα ζευγάρια των playoffs:

Μπάγερν Μονάχου (1) - Φράπορτ (8)

Άλμπα Βερολίνου (2) - Όλντενμπουργκ (7)

Λούντβιχσμπουργκ (3) - Μπάιροϊτ (6)

Μπάμπεργκ (4) - Βόννη (5)

Η τελική κατάταξη της Bundesliga:

Τέλος η regular season: στην τετράδα η Μπάμπεργκ
TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ