EUROLEAGUE

Τα χειρότερα νούμερα των Καταλανών

Τα χειρότερα νούμερα των Καταλανών

Η Λαμποράλ Κούτσα υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα στην όγδοη ήττα της από τις 7 Δεκεμβρίου (και την έβδομη, σε εννιά αγώνες μακριά από το Palau Blaugrana)! Οι Καταλανοί διανύουν τη χειρότερη χρονιά, με αποδείξεις!

Όπως πάντα, η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, ενώ η ήττα είναι ορφανή. Τι ισχύει, όμως, στην περίπτωση της Μπάρτσα που μετράει ήδη έξι ήττες στη ACB έπειτα από 18 αγωνιστικές, όταν σε ολόκληρη την περσινή regular season είχε μόλις επτά;

Η νέα ήττα από τη Λαμποράλ Κούτσα στη Fernando Buesa Arena -με highlight, το κάρφωμα του Μάικ Τζέιμς ήταν η αφορμή για την "Mundo Deportivo" που καταπιάνεται με την ελεύθερη πτώση των Καταλανών.

Όλα ξεκίνησαν στις 7 Δεκεμβρίου, όταν η Σεβίλλη έκανε την έκπληξη και κέρδισε τους "μπλαουγκράνα" στο Σαν Πάμπλο. Ο 19χρονος σέντερ Γκιγιέρμο Ερνανγκόμεζ έκανε τη διαφορά για τους Σεβιγιάνους σε εκείνο το παιχνίδι με 27 πόντους, 13 ριμπάουντ και 43 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης απέναντι στην front line της Μπαρτσελόνα! Για την ιστορία, η Σεβίλλη παραμένει στην τελευταία θέση της κατάταξης στη Liga Endesa με ρεκόρ 3-15.

Έκτοτε, λοιπόν, οι Καταλανοί μετρούν οκτώ ήττες σε 15 αγώνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μπαρτσελόνα έχει ήδη έξι ήττες σε 18 αγώνες στη regular season της ACB ενώ έκλεισε την περσινή σεζόν με εφτά ήττες σε 34 ματς. "Υπάρχει κρίση μακριά από την έδρα μας. Δεν καταφέραμε να κερδίσουμε ούτε στη Βασκωνία. Πρέπει να κάνουμε κάτι άμεσα, αφού δεχτήκαμε ξανά πολλούς πόντους (σ.σ. 103). Η άμυνα δεν λειτουργεί και η ομάδα έχει μεγάλο πρόβλημα!" παραδέχτηκε ο Τόμας Σατοράνσκι.

Επίσης, οι τέσσερις από τις τελευταίες ήττες της Μπαρτσελόνα στην ACB προέρχονται από αντιπάλους δεύτερης ταχύτητας (σ.σ. Σεβίλλη, Εστουντιάντες, Ομπραντόιρο, Λαμποράλ Κούτσα).

Τι συμβαίνει με την άμυνα

Η κακή πορεία της Μπαρτσελόνα εντός συνόρων έχει λόγο και αιτία. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, σκεφτείτε ότι οι Καταλανοί είχαν την καλύτερη άμυνα στη Liga Endesa ως την τέταρτη αγωνιστική, με μόλις 59.4 πόντους παθητικό. Πλέον η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δέχεται 73.9 πόντους, ήτοι 14.4 περισσότερους. Στα τελευταία εφτά παιχνίδια σε Ισπανία και Euroleague, το νούμερο ανεβαίνει στους 84.5 πόντους μ.ό. παθητικό!

Τα χειρότερα νούμερα των Καταλανών


Η άμυνα των Καταλανών, ανά αγωνιστική στη Liga Endesa

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ