EUROLEAGUE

Πασκουάλ: "Δεν είναι δικαιολογία η κούραση"

Πασκουάλ: "Δεν είναι δικαιολογία η κούραση"
INTIME SPORTS

Η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό (74-62) στην πρεμιέρα του Top 16 της Euroleague, με τον Τσάβι Πασκουάλ να μην λογίζει ως δικαιολογία την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε με το... αριστερό το Top 16 της Euroleague, αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Τσάβι Πασκουάλ αναφέρθηκε στα στοιχεία που έκριναν το παιχνίδι, αποφεύγοντας να αναφέρει ως δικαιολογία το γεγονός πως οι "μπλαουγκράνα" έπαιξαν 48 ώρες νωρίτερα απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης.

" Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος απόψε. Νομίζω ότι το παιχνίδι κρίθηκε σε ένα τρίλεπτο, στα τρία πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός πήρε 11 επιθετικά ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο, δίχως εμείς να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι στη συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έχει περισσότερες κατοχές. Αυτό είναι το στοιχείο που έφερε το +13 του Ολυμπιακού στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε κάπως τα αμυντικά ριμπάουντ. Χάσαμε όμως γιατί τα ποσοστά μας σε δίποντα, τρίποντα και βολές ήταν πολύ άσχημα", ήταν ο αρχικό σχόλιο του προπονητή της Μπαρτσελόνα, για να συνεχίσει απαντώντας σε ερώτηση για την κούραση που υπάρχει στην ομάδα:

" Είναι προφανές ότι έπρεπε να παίξουμε δύο πολύ απαιτητικά παιχνίδια μέσα σε 48 ώρες, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία. Εγώ είμαι μόνο ο προπονητής, δεν μπορώ να αποφασίσω ποιο είναι το πρόγραμμα και πότε θα παίξουμε κάθε παιχνίδι. Σε αυτή την πρεμιέρα του Top 16 μόνο εμείς έπρεπε να παίξουμε τόσο σύντομα ένα παιχνίδι, κι ειδικά εκτός έδρας. Για μένα όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες".

Τέλος, ολοκλήρωσε όσα είχε να πει επισημαίνοντας πως " το ποσοστό που είχαμε στις βολές στο πρώτο ημίχρονο ήταν σημαντικό ώστε ο Ολυμπιακός να "χτίσει" ένα σημαντικό προβάδισμα".

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ