EUROLEAGUE

''Έτσι κερδίζεις την Μπαρτσελόνα''

''Έτσι κερδίζεις την Μπαρτσελόνα''

Ο 19χρονος σέντερ Γκιγιέρμο Ερνανγκόμεθ εξηγεί στο Euroleague Greece τον τρόπο που αντιμετώπισε τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα, μιλάει για τον κόουτς Όντι Νόρις και αναφέρεται στον λόγο που πιέζει τον εαυτό του (VIDEO).

Ο Γκιγιέρμο Ερνανγκόμεθ συστήθηκε στο EuroBasket Νέων Ανδρών που διεξήχθη φέτος στην Κρήτη. Τι ακριβώς έκανε; Οδήγησε την Ισπανία στον τελικό της διοργάνωσης ενώ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα του τουρνουά .

Το εντυπωσιακό double-double (27π., 13ριμπ.) του 19χρονου σέντερ κόντρα στα ''θηρία'' της Μπαρτσελόνα υποχρέωσε τους Καταλανούς στη δεύτερη φετινή ήττα τους στην Liga Endesa. Μάλιστα οι 43 βαθμοί που συγκέντρωσε ο Ερνανγκόμεθ στο σύστημα αξιολόγησης συνιστούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ισπανική λίγκα μετά τις 30/12/2012 και τους 44 βαθμούς του Χουάν Κάρλος Ναβάρο!

Ο νεαρός σταρ της Σεβίλλης έχει 22 πόντους και 8.7 ριμπάουντ μ.ό. στις τέσσερις τελευταίες συμμετοχές του στην ACB και το EuroCup -όπου ειρήσθω εν παρόδω, η ομάδα του εξασφάλισε την πρόκριση στο LAST-32. Όπως εξηγεί στο Euroleague Greece, ''ουδείς με πιέζει περισσότερο από τον ίδιο μου τον εαυτό''. Ο 19χρονος σέντερ μιλάει επίσης για τον κόουτς των Σεβιγιάνων, Όντι Νόρις, και εξηγεί τον τρόπο που αντιμετώπισε τους ψηλούς της Μπαρτσελόνα.

- Η Μπαρτσελόνα διαθέτει ίσως την καλύτερη front-line στην Euroleague όμως φάνηκε πως δεν είχες κανένα απολύτως πρόβλημα απέναντι στους ψηλούς της. Εν τέλει, τι έγινε στο Σαν Πάμπλο την περασμένη εβδομάδα;
''Νομίζω ότι η ομάδα μου έπαιξε πολύ καλά. Για την ακρίβεια, κάναμε το τέλειο παιχνίδι! Είμαστε ένα νεανικό σύνολο και συνεχώς βελτιωνόμαστε. Κόντρα στην Μπαρτσελόνα δώσαμε το μάξιμουμ! Είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσεις ένα κλαμπ σαν την Μπαρτσελόνα''.

- Η Σεβίλλη είχε ρεκόρ 2-7 στην Liga Endesa πριν από το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Εν συνεχεία, κερδίσατε τους Καταλανούς και προκριθήκατε στο LAST-32 του EuroCup. Τι άλλαξε μέσα σε λίγες μόλις μέρες;
''Δεν άλλαξε κάτι, απ' όσο ξέρω τουλάχιστον! Έχουμε τα ίδια συστήματα και τους ίδιους παίκτες. Δουλεύουμε πολύ καλά από την πρώτη μέρα. Πολύ δυνατά και μέσα σε θετικό κλίμα. Απλώς αυτό που έγινε είναι ότι άρχισαν να βγαίνουν τα αποτελέσματα της δουλειάς μας. Έχουμε μια σπουδαία ομάδα και νομίζω πως ένα από τα κλειδιά είναι αυτό''.

- Έκανες double-double κόντρα στην Μπαρτσελόνα, αναδείχθηκες MVP της 10ης αγωνιστικής στην ACB ενώ έχεις ένα σερί θετικών εμφανίσεων. Πόση πίεση επιτρέπεις στον εαυτό σου να αντέξει;
''Ουδείς με πιέζει περισσότερο από τον ίδιο μου τον εαυτό. Πάντα θέλω να πηγαίνω καλά. Είμαι νέος κι έχω ακόμα πολλά πράγματα να μάθω, επομένως το μόνο που έχω να κάνω είναι να προετοιμάζομαι καλύτερα από μέρα σε μέρα''.

''Έτσι κερδίζεις την Μπαρτσελόνα''

- Πόσο σημαντικό είναι για έναν νεαρό παίκτη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε ομάδα επιπέδου ACB, στα 20 του χρόνια;
''Πολύ σημαντικό. Όπως ήταν πέρσι, το ίδιο ισχύει και φέτος. Οι νέοι παίκτες χρειάζονται αυτοπεποίθηση και λεπτά συμμετοχής. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στη Σεβίλλη. Έχουμε τεράστιες φιλοδοξίες και θέληση να μάθουμε πράγματα. Απλώς χρειάζεται υπομονή με την πρόοδό μας''.

- Πώς είναι ο Όντι Νόρις ως προπονητής;
''Είναι μια μεγάλη προσωπικότητα του μπάσκετ κι έτσι ακριβώς συμπεριφέρεται στις προπονήσεις. Μας δίνει πολλές συμβουλές, μας μαθαίνει το πως θα κινούμαστε στο παρκέ ώστε να βελτιωθούμε. Μας βοηθάει πολύ και ειδικά τους νεαρούς παίκτες''.

- Τι συμβουλή θα έδινες στους ψηλούς του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ντόλμαν, τον Πλάις, τον Τόμιτς, τον Λάμπε και τον Νάχμπαρ;
''Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να μείνουν συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά. Πιστεύω ότι η άμυνα θα είναι καθοριστική σε αυτό το παιχνίδι''.

- Οι στόχοι σου για φέτος με τη Σεβίλλη;
''Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι ως παίκτης και η Σεβίλλη να φτάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά στο τέλος της χρονιάς''.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ